VIDEO: Hieperdepiep Hoera

Friesland Campina bestaat 10 Jaar. Feliciteer Friesland Campina hieronder. Wat vinden wij als melkveehouders er van? Waar we een twaalf jaar geleden als campina boeren nog dachten te gaan fuseren met arla foods zijn we nu al weer 10 jaar een club met de noord nederlandse friesland foods groep.

10 jaar Friesland Campina. Hieperdepiep hoera.

Deel dit topic

Reacties

boer.
En toen werd het stil
+2
puntertje
Het was voor de ontwikkeling van de melkveehouders in voormalig Friesland Foods gebied idd beter geweest als Campina was overgenomen door Arla. Nu is de hele discussie over welke richting de melkveehouderij op zou moeten binnen RFC gekaapt door de ZLTO-doctrine en kijk wat ons dat gebracht heeft.
+3
Frans Z.
@puntertje Das wel heel kort door de bocht om beleid van FC bij Zlto in de schoenen te schuiven.
+2
verbi
@Frans Z. Laat je niet opnaaien door puntertje je weet toch wel hoe hij over dingen denkt en alles wat verkeerd is is de schuld van ZLTO. Laat hem in die waan als hij daar beter van slaapt.
puntertje
@verbi Alle bewegingen richting grondgebondenheid afschieten en zeer zwaar inzetten op de KLW. Nou, nu is iedereen ontevreden, stoppen in de intensieve gebieden de meeste boeren en is de KLW een instrumentje waar met vage formules en zeer veel aannames een slag in de lucht wordt gedaan naar mogelijke broeikasgaseffecten. Petje af voor de gecombineerde ZLTO-RFC inzet.
kaas
@Frans Z. maar zo is het wel en financieel stond friesland foods er volgens mij ook veel beter voor toen
brabantboer1
Ik ben wel benieuwd wat voor cadeau we krijgen? Ik gok op 1 kg fosfaat.
dwers
@brabantboer1 ik denk een nieuw gevelbordje, waar je als planet proof deelnemer een sticker op geplakt krijgt.
+2
Dre van Helmond
In 10 jaar wel het vertrouwen van de boer verloren .
Ik geloof niet dat de ZLTO daar schuldig aan is .
Wel de verdeeldheid van de boeren onderling .
Verdeeldheid maakt alleen verliezers.
Voor de melkprijs hoef je niet te veranderen!
Veenprut
10 cent regeling is voor mij zo n beetje wel de druppel.......
Ben een jaar of 6 /7 best tevreden geweest en in de markt deden ze het goed maar er wordt totaal niet meer naar de leden geluisterd en ook niet in de praktijk gedacht of kennis vergaard.
Voorbeeld 1 mij bellen in januari of ik 7 april de koeien naar buiten wil doen vanwege een landelijke campagne.........
Voorbeeld 2 mij bellen enkele maanden daarna of ik mee wil doen aan een landelijke actie om in de stad langs de deur en te gaan ter promotie op als ik mij goed herinner 23 mei!
Het voorjaar was laat en we stonden allemaal te springen om te gaan maaien en inderdaad 23 mei werd er hier gemaaid.
Voorbeeld 3 Ik heb meermalen aangegeven dat ik als zelfzuivelaar meer het gevoel had als concurent aangekeken te worden terwijl we zoals velen van ons als ambassadeur voor de sector dikwijls fungeren middels educatie en ontvangst van klanten en camping gasten......
En dit terwijl bijvoorbeeld een Vreugdenhil die daar in feite veel minder belang bij heeft extra punten geeft voor educatie.......

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0