Zeven veulens en kalf gestolen uit Oostvaardersplassen

Uit Nationaal Park Oostvaardersplassen zijn zes Konikveulens gestolen en ook een kalf van een Heckrund. Dat gebeurde afgelopen zomer al maar is pas nu bekend geworden. Het onderzoek leverde niets op maar videobeelden bevatten een spoor, meldt De Stentor.

ad.nl/binnenland/…

Deel dit topic

Groen1

Laatste  |  

Reacties

pietjepuk
Wat moeten we hier nu weer van denken? Je pakt zomaar een wildt veulen?
+3
putjesschepper
Dan hoeven ze wat minder te schieten.
+1
Weidezicht
De zo vurig gewenste wolf is langs geweest. Sbb weet natuurlijk exact hoeveel dieren er lopen en ze worden elke dag geteld......
+4
spotmelker
Ik denk dat er mensen geweest zijn die de overbezetting middels een smakelijk gratis kerstmaal op wilden lossen.
+2
weurding
Hebben elders misschien wel een beter leven ster gekregen....
Pluto
Stelen kan niet !!. OVP is een stichting die volgens gerechtelijke uitspraak niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor dierenleed in welke vorm dan ook . Er is hier hooguit sprake van een vorm van jacht maar niet van diefstal , er is simpelweg geen eigenaar van deze vorm van natuur .
+2
buorman
Allereerst kunnen ze daar bij SBB al jaren niet op honderdtallen tellen, en nu ineens op dierniveau ??????
Laat me niet lachen bosverkrachters....
Nu beweren ze het veulen te herkennen aan zijn pierrot strepen, maar ze hebben al jaren geen dier gekend, ja die zwarte uit de film.
Ook buiten de ovp worden koniks gehouden, en ook die kunnen een veulen krijgen.
En nee het is niet weidelijk/goed of verstandig om een te jong veulen bij de merrie weg te halen, maar dat is het laten verrekken van merrie en daarmee ook het veulen ook niet en dat geldt ook voor de van Heckjes en de niet zo edele Edelherten.
Momenteel word er veel geëmmerd over het afschieten van ruim 1800 edelherten, maar vorige winter schoten ze een 3000 grote grazers af nadat ze ze eerst hadden laten verrekken.
De afgelopen 8 winters hebben ze volgens de officiële cijfers van SBB 11100 dieren geschoten omdat ze op sterven na dood waren.
Das jaarlijks meer dan 1350 terwijl je er niks mee op lost.
Nu rap die 1800 herten schieten en wat paarden afvoeren, en daarna jaarlijks de najaarsstand op niveau brengen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!