Iedere boer doet wel aan kringlooplandbouw

Kringlooplandbouw is hot sinds minister Schouten het tot de spil maakte van haar landbouwvisie. Agrio heeft opiniemakers en boeren gevraagd hun visie hierop te geven. Vandaag boerin Agnes Lensing-Van de Ven.

Als 8-jarig meisje mocht ik mij ontfermen over een kalfje dat in de ogen van mijn ouders weinig kans op overleven had. Bij de geboorte woog het diertje slechts 16 kilo. Ik gaf hem de naam Zwartje. Met zijn melk in een poppenfles ben ik voor hem gaan zorgen en dat heeft goed uitgepakt. Hij heeft het overleefd!

Zo gaat dat op veel boerenbedrijven. De kleine dieren die het niet lijken te redden, mogen op hoop van zegen door de kinderen des huizes worden verzorgd. Die kinderen doen dat vaak met volledige overgave en passie. Gelukkig wordt dat vaak uitbetaald in iets wat niet met geld is goed te maken: leven! Als boerenkind doe je dat logischerwijs, want alles wat leven heeft gekregen, verdient een kans om op te groeien. Dat krijg je van je ouders of grootouders mee en dat maakt het boerenleven ook zo mooi, een soort kringloop. Een kringloop in de landbouw waar de meeste mensen niet zo vaak bij stil staan.
 AVG & Cookiemelding (agraaf.nl)

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden landbouw , melk , kalfje , dieren , geboorte , boer , boerin , kringlooplandbouw en kringloop geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!