Meerdere biologische melkveehouders gaan het stelsel van fosfaatrechten aanvechten.

Om die rechtszaak te kunnen betalen is via de stichting Save Organic Sector-bioboeren een crowdfundingsactie gestart.
Roel Oostra denkt dat het buiten het huidige fosfaatrechtenstelsel laten van bioboeren weinig gevolgen heeft voor de gangbare melkveehouders in verband met het fosfaatplafond. “Door een uitzondering te maken voor 450 biologische melkveehouders worden de 24.000 gangbare melkveehouders echt niet hard getroffen. Dat gaat om een cijfer ver achter de komma.”

boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Deel dit topic

Groen1

Laatste  |  

Reacties

+4
Twentsch Land
Rechten zijn nodig voor cat 100, 101 en 102. Het doet er niet toe wat voor bedrijf je hebt. Wat bio nu wil is net zo iets als dat iemand zegt ik hoef geen rijbewijs voor mijn auto want mijn auto kan niet harder dan 120 km/uur.
Weidezicht
Hier bioboer in de buurt die s nachts big bags kunstmest door zijn mestput stond te mixen en overal los land maait. Een jaar van gangbare boer en jaar erop voor hem. Op de werf kun je niet lopen van de rotzooi. Die wordt dan blijkbaar ook beloond met wat gratis p. Gelijke monikken gelijke kappen...
+3
de hoef
@Weidezicht je kunt niet elke bio verwijten wat er 1 deed ,dat doen ze over ons ook omdat er een enkele knoeit mee mest
Flinstone
Ze kunnen het natuurlijk proberen maar het is zinloos! En sowieso dat ze daar al een crowdfundingsactie voor op moeten zetten is al zielig!
De trein rijdt en gaat verder
m uut m
Zinloos.
Ga je tijd nuttiger besteden.
+1
de hoef
@m uut m flinstone of bio
+2
m uut m
@de hoef
Ik sta niet achter deze actie
+2
de hoef
@m uut m ik ook niet we zitten in het zelfde plafon ,dus de zelfde regels ,derogatie hebben ze net zoveel profijt van als wij ,voorkomt druk op de mestmarkt,en de stap na bio blijft groter
+1
klaasvaak
Tijd voor een nieuw systeem? Dan maar meer richting grondgebonden?
+4
grondlozeboer
He er zijn weer 24000 melkveehouders? 🤔
+4
de Haas
@grondlozeboer Onze alternatieve collega's hebben wat teveel aan de kruiden geroken. Dan zie je dingen die er niet zijn.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!