Melkveehouder Groot Koerkamp opeens fraudeur

'Het feit dat je in alle eerlijkheid je kalveren netjes hebt opgegeven en je wordt op zo'n manier aangemerkt als fraudeur, dat steekt enorm.' Melkveehouder Wilfried Groot Koerkamp uit Biddinghuizen kan het nog steeds niet geloven.

Deel dit topic

Reacties

+6
jan.1
Vroeger hadden we een overheid die eerst in overleg ging met de landbouw standsorganisaties,sinds de boeren verdeeld zijn over drie of vier kampen is er geen overleg meer ,maar wordt er direct door de overheid met het kanon geschoten,men denkt daar,niet direct geschoten is altijd mis...Als we als land bouw weer meer op 1 lijn komen met een goede belangenbehartiging erbij komt het ooit weer goed...
+3
Erik,1979
@jan.1 jij hebt volledig gelijk. Een goede belangenbehartiging is cruciaal. Begin maar om de melkveehouders die nergens lid van zijn te verenigen. Misschien komen de LTO leden daar ook bij. Andersom niet mogelijk na de uitlatingen van Calon over de fraude. Maar ook de andere fouten zoals standpunten over oa afschaffen melkquotum, fosfaat rechten fabrieksquotum etc. Zijn voor menig melkveehouder grote pijnpunten dat ze nooit meer achter de LTO kunnen staan.
weurding
Kon dan wel eens in 1 klap de grootste behartiger zijn😉
+4
Jack Rijlaarsdam
20 december een brief gehad van de NVWA: uit nader onderzoek is gebleken dat er geen sprake was van onregelmatigheden ten aanzien van vaarzen en meerlingen op mijn bedrijf. Bedrijf was ten onrechte geblokkeerd en dat wordt betreurd. Blokkade en deblokkade worden uit I&R verwijderd.

Het duurt ff, maar eind goed, al goed.
vrije boeren
@Jack Rijlaarsdam geen bloemetje gehad ?
+2
paul1
@Jack Rijlaarsdam zou toch wat declareren, veel tijd gekost en enorme emotionele schade en stress
J.v.G
@Jack Rijlaarsdam dus we mogen jou in het openbaar voor alles uitmaken wat we kunnen bedenken? Als iedereen dan denkt: die Sjakie det is nie zo'n frissen! Dan zeggen we een jaar later we hadden het toch verkeerd. Iedereen blijft je met de nek aankijken, en jij zegt eind goed al goed?
+3
vrije boeren
@J.v.G ik kijk Jack niet met de nek aan hoor.
+1
Erik,1979
@vrije boeren Ik ook niet. Ik ben het niet altijd met hem eens. Ik heb best wel veel respect voor hem. Toch heeft @J.v.G een punt. Eigenlijk zouden alle melkveehouders die onterecht beschuldigd zijn persoonlijk excuses moeten krijgen van Schouten en Calon.
+2
J.v.G
@vrije boeren zo bedoel ik het ook niet. Maar de burger denkt nog steeds dat er veel fraude was, dit word niet rechtgezet.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @J.v.G:
jij zegt eind goed al goed

Wat rechtvaardigheidsgevoel betreft heb je gelijk. Alleen ik wil en kijk vooruit.
+1
de hoef
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Alleen ik wil en kijk vooruit.

hier ook ,maar heb er enorm van gebaald,
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @de hoef:
heb er enorm van gebaald

Ik ook, maar we zijn ruim 10 maanden verder. Die stropdassen krijgen mij niet gek.
RSIB
@Jack Rijlaarsdam bij ons zelfde brief gehad. Eventuele schade mogen we claimen.
Twentsch Land
Een verwerper is ook heel iets anders dan een tweeling opgeven terwijl het niet zo is.....totaal niet vergelijkbaar.
Erik,1979
@Twentsch Land nogmaals... Ze hadden in 2017 moeten controleren. Als ze toen bij de les waren was er in 2018 niet veel gebeurd. I&R is gewoon een heel slecht frauduleus systeem. De overheid moet eerst dat systeem in orde maken en dan gaan wijzen.
+1
J.v.G
@Erik,1979 Zowel nvwa als rvo krijgen hoger budget sinds fipronil, fosfaat ellende en kalverfraude.
Denk dus dat ze in hun ogen goed hebben gehandeld. Zodra ze wat ontdekken doen ze er niet wat aan, maar laten het eerst groter worden! Zo blijven ze belangrijk!
+1
Coen
@Twentsch Land , IenR is niet gemaakt voor controle op stelsel FRP en FR, daar begint al de fout.
verder zitten daar allemaal beeldscherm-managers die totaal geen benul en geen verstand hebben van Agri.
deze combinatie van feiten vraagt om fouten en is dus het begin van onze ellende.
+3
Nick83
Rendac zou geen dieren dood moet melden. Het zou veel beter wezen als de boer dat zelf zou moeten doen. Dan is het een stuk duidelijker. Als een boer dan een dood kalf uit een vaars niet meld, dan kun je zeggen: jij hebt iets fout gedaan. Maar zo als het nu is, is het veel te onduidelijk. Sommige boeren geven bij een dood kalf wel het nummer van de moeder door aan Rendac, andere juist weer niet. Sommige bewust niet, andere doen het niet maar hebben geen flauw benul wat voor gevolg dat dan heeft. Sommige doen het doms wel en soms ook weer niet. En dan hebben we ook nog te maken met dat de koppeling van Rendac met I&R soms niet gewerkt blijkt te hebben, het is een puinhoop zo.
+2
Twentsch Land
@Nick83

Een dood melding heb ik altijd nog via rendac gedaan en heb nog nooit problemen gehad.
pieta
@Twentsch Land Als je bij een doodgeboorte bij een vaars niet het nummer vd moeder vh dode kalf opgeeft gaat het niet goed. Melkgevende vaars blijft dan pink.
+1
Twentsch Land
@pieta

Als een kalf levenloos wordt geboren ( geen eigen oornummers ) geef ik altijd het nummer van de moeder door.
van Ittersum
@Twentsch Land lijkt vrij logisch, zonder dat geen aanmelding, maar dan heeft u het over de voice respons neem ik aan bij Rendac . Digitaal weet ik het niet.
+2
brabo
Quote Reactie van @van Ittersum:
voice respons

blijft natuurlijk ook zeer vreemd dat in dit digitale tijdperk, bij de Rendac alleen te melden valt via uit oude voice respons systeem. Dit had allang digitaal gemoeten, veel makkelijker en beter te borgen
sorry
@brabo je kunt inloggen bij rendac ,en dan kun je gewoon melden inc het levensnummer
+2
hookwood
@brabo Rendac heeft inmiddels een app! play.google.com/store/apps/…
ROORDAJ
@brabo Mee eens .Had allang digitaal gemoeten.Geef bij dood kalf nooit moeder door.In magnamentsysteem gewoon bij moeder invoeren ,Afkalving met dood geboorte.Dan is het bij I en R bekent en als er meerdere kalveren liggen dan zoeken ze zelf maar uit wat bij wat hoort.Maakt geen ruk uit.
pieta
Quote Reactie van @ROORDAJ:
Geef bij dood kalf nooit moeder door.In magnamentsysteem gewoon bij moeder invoeren ,Afkalving met dood geboorte.Dan is het bij I en R bekent en

Bij ons dus niet.
+1
de hoef
Quote Reactie van @ROORDAJ:
en als er meerdere kalveren liggen dan zoeken ze zelf maar uit wat bij wat hoort.Maakt geen ruk uit.

tot de aid op je stoep staat ,krijg je mooi korting op je toeslag rechten
Twentsch Land
@van Ittersum

Ja, idd met voice respons.
Frans1
@Twentsch Land hier ook,dan gaat het ook goed.de optie zonder levensnummer van de moeder moet geschrapt worden,daar ontstaat de fout
pieta
@Frans1 Juist niet, bij Rendac gewoon dood kalf melden en op laten halen. Al dat gedoe met nummers die je door moet geven ober de telefoon. Moet gewoon digitaal vanuit het managementsysteem gaan. Wij hebben Lely-T4C verbonden met Delta. Geeft elke I&R melding door behalve een doodgeboren kalf omdat je bij de telefonische melding ook die melding kunt doen en dan komt dit dubbel in het I&R. Daar zijn wij op geblokkeerd waarbij ik dan denk hoe is het in godsnaam mogelijk dat als je al je mutaties direct meldt dit dan toch niet in een waterdicht systeem zit.
van Ittersum
@Frans1 ik heb per ongeluk eens een koe met de verkeerde werknummer door gegeven(voice respons) als dood zijnde . 4-5 weken later kwamen we bij de melkcontrole erachter dat deze nog gewoon rond liep. Kennelijk werkt het i&r daar bij Rendac niet of ook maar zozo. Netjes hersteld door mij, geen naklank gehad van niemand....
Nick83
Quote Reactie van @van Ittersum:
Kennelijk werkt het i&r daar bij Rendac niet of ook maar zozo.

Die chauffeurs controleren (meestal) geen i&r nummers van dode koeien die ze ophalen. Als jij een verkeerd nummer meld, van een andere koe die je wel hebt lopen, dan werkt dat gewoon.
de hoef
@Frans1 pietjepuk zijn metode is de beste
+1
pietjepuk
@de hoef Je korte termijn geheugen gaat met sprongen vooruit. 😀
Nick83
Quote Reactie van @Frans1:
de optie zonder levensnummer van de moeder moet geschrapt worden

En wat dan als je ergens een half volgroeid kalfje vind waar je de moeder niet van weet?
Frans1
@Nick83 die koe wordt vanzelf weer tochtig toch
pieta
@Frans1 Klopt, en jij bewaart dat halfvolgroeide kalfje tot die tijd in je diepvries? 😁
Nick83
@Frans1 ja ... maar je wilt wel meteen van dat dooie kalf af. Niet wachten totdat moeders een x weer tochtig is.
IJsseldelta
@Nick83 Melden als code 71 overige dieren. kost €2 meer
Nick83
@IJsseldelta waardeloze flutoplossing. Het is gewoon een rund. Dus ook opgeven als rund.
+1
Erik,1979
@Nick83 bij ons is het zo dat ze altijd beide moeten doen. Diegene die het vergeten is krijgt bij iedere keer inloggen een fout melding. Meer als 3% fout meldingen is controle. Teveel fouten bij een controle is korting op de premie.
+2
van Ittersum
Ja bent pas schuldig als een gerechtelijke macht je veroordeeld heeft, tot die tijd ben je slechts verdachte. En niemand maar ook jezelf moet dan je bij voorbaat niet in die hoek plaatsen. Dat het totaal niet lekker voelt ( geen uitleg mogelijk, koud, enz)is wat anders en vooral duidelijk.

Bedankt collega's bij wie echt bewust iets mis was voor eigen gewin en hiermee de hele sector in het discridiet heeft gebracht. Daar moeten jullie ook zijn, niet alleen bij de overheid

Oorzaak: digitalisering, er bestaat alleen nog maar wit/zwart , ongeveer goed bestaat dus niet meer.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's netjes , kalveren , melkveehouder en biddinghuizen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
44
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0