Dier&Recht gaf eigen interpretatie aan Wagenings staatje over kalverlongen - Foodlog

Dier&Recht gaf eigen interpretatie aan Wagenings staatje over kalverlongen

'Meer dan de helft van de Nederlandse vleeskalveren is ziek'. Met die uitspraak lanceerde dierenwelzijnsorganisatie Dier&Recht deze week een petitie om de gezondheidsproblemen in de kalverhouderij op de politieke agenda te plaatsen. De kranten namen het nieuws over. Het onderzoek waar de uitspraak op gebaseerd was, ging over stalvloeren. Wat was er nou aan de hand? We belden met de bron van het nieuws.

Deel dit topic

Reacties

Pluto
Helaas ik kan er niet over meepraten ; De stierkalveren die hier worden aangevoerd worden met automaat opgefokt en blijven bij elkaar zolang de opfok periode duurt op stro [12 weken ] ze blijven dan nog 3 weken voor ze in de overgangs stal op rubber beklede roosters [ Kraiburg ]. Als de dieren een jaar oud zijn gaan ze naar de afmest stal op volledig roostervloer. Ook bij ons komen long problemen voor maar mycoplasma is iets van de laatste jaren en is moeilijk te behandelen . De dieren gaan pas weg als ze het goede gewicht hebben dit is vaak op 23 maand leeftijd ,Het karakter en de pikorde geeft in het laatste jaar nog wel eens uitval , dit is met afzondering of revalidatie vaak wel weer op te vangen maar soms lukt dat niet en moet je het dier toch euthanaseren . De keus wanneer is altijd een dilemma , je doet het nooit goed .
Overigens krijg ik het idee dat met het huidige antibiotica beleid de resistentie eerder toe dan afneemt. Misschien is het beter om dieren die nog in de wachttijd zitten niet te vervoeren . Maar dan zou je een burger met een ab kuur ook een periode moeten opsluiten ????? . Als iedereen die een aspirientje heeft geslikt 3 dagen niet op het werk mag verschijnen omdat je gedurende een periode besmettelijk bent voor je collega's . Dat zie ik nog niet direct gebeuren !!.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vleeskalveren , foodlog , uitspraak , kalverhouderij en gezondheidsproblemen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0