Op tijd beginnen met het construct zelfzuivelen.

De politiek gaat er naar kijken of hier veel gebruik van gemaakt gaat worden.

Deel dit topic

Reacties

puntertje
Wie zegt dat als je al begonnen bent met zelfzuivelen dat je dan automatisch onder oude regelgeving blijft vallen?
+2
Veenprut
Met dank aan van Bakel en vriendjes........
van Ittersum
Kan me in het begin van de superheffing de opkomst van die afroom en wat voor machines dan ook om het vetgehalte zodanig te verlagen dat je meer liters kon leveren herinneren.....het kwam, het zag...en was toen razendsnel weer weg. Alleen de verkoper en Marktplaats is er beter van geworden

De investering, werk en alles meer die je er voor moet doen , kun je beter omzetten in rechten aankoop dan zelf beginnen met zelfzuivelen.
+4
dewittemotor
@van Ittersum Melkveehouders zoals jou heeft de zuivelindustrie het liefst.
Alles wat je produceert aan 1 afnemer leveren, is gewoon een groot bedrijfsrisico. Bij elk nieuw regeltje braaf ja-knikken, want je kunt niets anders. Voor een jaren-80 prijs voor je product aan het werk. Zelf niets durven.
Eigenlijk ben jij helemaal geen ondernemer, maar een slaaf van de zuivelindustrie.

Daarbij is sinds de jaren 80 de maatschappij sterk veranderd. De consumenten die wat meer voor voeding over hebben, kopen liever boerenzuivel en niet die spulletjes van RFC. Ook niet die Planet Proof..

Maar ja, je moet dan wel aan het werk en de klanten opzoeken en daar hebben die ingedutte koeboertjes nog al moeite mee. Nee, die klagen liever.

Ik schaam me zelf bijna, dat ik bij die beroepsgroep hoor
+2
sil
@dewittemotor je kan ook stoppen hoor, ga je wat anders doen.........
+2
dewittemotor
@sil Als je braaf aan de grote zuivelverwerker wilt blijven leveren, kun je beter spoedig stoppen. Wordt nooit niks meer.
over 10 jaar kost de veearts 200 euro per uur. Een glas bier 4 euro op het terras. Maar denk maar niet dat jij al meer voor een liter melk aan het beuren bent.
van Ittersum
@dewittemotor je kan een LOI-cursus diergeneeskunde overwegen om die 4 euro straks te kunnen betalen #bangvoorhetonbekende
+2
van Ittersum
@dewittemotor ben ik blij dat ik niet tot uw groep behoor, zwaar leven om altijd tegen de stroom in te willen zwemmen. Succes maar denk om uw gezondheid 😉 doe maar rustig, leven en het beroep is te mooi om daar in je bovenkamer aan kapot te gaan
pietjepuk
Quote Reactie van @van Ittersum:
Marktplaats is er beter van geworden

in de jaren 80. 🤔
van Ittersum
@pietjepuk na misschien van jaren op zolder te hebben gelegen ? ( na idd 1999)
EDOO
@van Ittersum Veehouders beconcurreerden elkaar met boter....
van Ittersum
@EDOO hier een artikel uit die tijd, we zijn allemaal ouder geworden maar feitelijk is er niet zoveel veranderd digibron.nl/search/detail/…
+1
robotmelker
Melkveehouders ... vooral de oudere garde zijn graag verbonden aan de veilige haven van de coöperaties... de jeugd zal toch wat creatiever moeten zijn willen ze ook een broek ophouden... want dat een pint ergens op een terras ooit 4 euro gaat kosten is een ding dat zeker. En dat de melk dan nog steeds 38 cent opbrengt
van Ittersum
@robotmelker lijkt wel dat het juist andersom is. De jongere garde heeft uit de boeken :meer, meer, meer geleerd en weet even niet hoe ze alles moeten plaatsen en de oude garde meer berusting heeft van : ook dit komt ooit wel eens weer goed.

Wat ik zeg, zo'n gevoel krijg ik hier soms.
hans1980
Snap ook niet dat ze de gemiddelde productie op 7500l. Per koe hebben gezet bij zelfzuivelaars, 9000l. was reëler
labella
@hans1980 Ik denk dat die 7500 liter op papier wel klopt.
hans1980
@labella ja ja van bakel haalt 12.000 l
pietjepuk
@hans1980 Heb je dat tabbeletje van lely voorbij zien komen. Dan zijn er maar verrekte weinig bedrijven boven de 11000.
+1
jg
Politiek weigert hier adequaat beleid op te maken . Slappe motie van Lodders , minister zegt : we gaan het in de gaten houden !!!!!!
Kwaad is al geschied , veel meer N productie binnen het p- plafond . Alleen generieke korting mogelijk , zelfzujvelaars hebben verworven rechten .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0