Tweede Kamer neemt Klimaatwet aan

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft ingestemd met een wet die de overheid verplicht maatregelen te nemen om de uitstoot van CO2 terug te dringen. De stemming kwam een dag voordat het klimaatakkoord van de 'klimaattafels' wordt verwacht.

De wet is een initiatief uit 2015 van Groen Links en de PvdA. De fracties van D66, VVD, CDA, SP, ChristenUnie en later ook 50Plus sloten zich erbij aan, waarbij het wetsvoorstel wel minder streng werd. Ook Denk stemde voor de wet.

De voorstanders benadrukken het belang van het vastleggen van maatregelen in een wet en het opstellen van doelen "die kabinetsperiodes overstijgen". Kamerleden van de partijen die de initiatiefwet indienden, namen eerder woorden in de mond als 'historisch', 'uniek' en 'een mijlpaal'.
De Partij voor de Dieren vindt de wet niet ver genoeg gaan en stemde tegen.
Ook de fracties van SGP, Forum voor Democratie en PVV stemden tegen de wet. PVV en Forum voor Democratie noemen de wet "vreselijk" en spreken van geldverspilling.

De wet is er nog niet: de initiatiefnemers moeten de wet nu verdedigen in de Eerste Kamer.

 Tweede Kamer neemt Klimaatwet aan (nos.nl)

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft ingestemd met een wet die de overheid verplicht maatregelen te nemen om de uitstoot van CO2 terug te dringen. De stemming kwam een dag voordat het klimaatakkoord van de 'klimaattafels' wordt verwacht.

 Grote meerderheid Tweede Kamer achter Klimaatwet (trouw.nl)

Een grote meerderheid van de Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met de Klimaatwet. De wet legt vast dat de politiek moet streven naar een vermindering van broeikasgassen.

 Milieuorganisaties en FNV stemmen niet in met klimaatakkoord (nu.nl)

Vijf milieuorganisaties en werknemersvereniging FNV zullen geen handtekening zetten onder het klimaatakkoord dat er nu ligt, hebben ze donderdag op een persconferentie bekendgemaakt.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+2
diezel
De twijfelende linkse docu-maker..... 😞
christo
Your question is your answer. Mooi antwoord aan het einde van de film. We created a problem because we invented a solution. Dat zou de nieuwe slogan van Groen Links kunnen zijn.
+2
slagroomvla
Zien we allemaal wat de club van Annie en Jaco gestemd heeft over deze klimaatkolder??
+1
Pluto
Ja als je regels gaat bedenken op basis van leugens zal jou oplossing nooit het gewenste resultaat geven . Dan ga je natuurlijk blèren dat de regels nog strenger moeten en dat er beter op handhaven moet worden aangedrongen want regels zijn regels . En zo zak je nog verder in je zelf gecreëerde moeras .
matt
@Pluto voor iedere oplossing,een probleem creëren.
+2
Frans1
Fvd heeft tenminste nog wat een nuchtere kijk op de zaak. Baudet gaat het nog ver schoppen als hij het redt om een goed geheel te creëren
paul1
pietjepuk
@paul1 al die sojabonnen zijn toch voor het vee.
+1
verbi
@pietjepuk De boon is voor de mens is te bitter voor vee, alleen het omhulsel(schroot) is voor het vee.
pietjepuk
@verbi ja dat is mij ook bekend. maar tot nu toe gaat altijd het riddeltje dat de bossen gekapt worden voor veevoer
Jaap40
@pietjepuk zie artikel telegraaf vandaag over bio ontbost. Ander draadje....
oerne
,
hans1980
Helemaal van het padje in NL tijd voor een Grote Recessie
Frans1
Quote Reactie van @hans1980:
tijd voor een Grote Recessie

Die komt vanzelf zo
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden ver , pvv , groen , partij voor de dieren , cda , vvd , pvda , overheid , dieren , uitstoot , d66 , 2015 , co2 , groen links , tweede kamer , wetsvoorstel , sgp en klimaatakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!