Boeren positief in 8uur journaal.

Tijden veranderen. Zelfs het 8 uur journaal, maakt tijd vrij met positief nieuws over koeienboeren.
Samenwerking met ngo's is prima, maar blijf het verdienmodel benadrukken.

Deel dit topic

Reacties

BoerBart
Grote rol voor boeren bij herstelplan voor weidevogels en insecten - nos.nl/video/2264306/
Pluto
@BoerBart De wetgeving staat het nog niet toe dus ff geduld hebben
+1
cowboys
Wat is het verdienmodel van de meeste NGO,s? antwoord boeren afzeiken
+1
BoerBart
@cowboys
Leuk dat je dit prikt. Om het verdienmodel te handhaven, zul je als ngo onderscheidend moeten zijn.
Zeiken, zeuren en liegen doen ze allemaal.
Maar constructief met de boer, maakt je uniek. Dit is het nieuwe verdienmodel. Win win.
cowboys
@BoerBart voor hoelang?
BertK
@cowboys 22 uur journaal?
+3
brabantboer1
@cowboys Gek he, Volgens mij doe jij hetzelfde bij NGO's. Als je wil luisteren en samenwerken is er veel mogelijk. Wij werken al vele jaren samen met verschillende natuurorganisaties en dit tot volle tevredenheid van beide partijen. Als je luistert naar beide standpunten en werkt aan een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is, dan is er een hele grote win win situatie. Maar cowboys, ik zou lekker blijven schoppen als ik jou was.............
+1
cowboys
@brabantboer1 win win situatie is alleen voor een hele kleine groep en die zorgen ervoor dat de rest laten verplicht wordt om mee te doen dus eigenlijk zouden we de collaborateurs aan moeten pakken want die maken de onderhandeling positie slechter voor de rest door voor een appel en een ei akkoord te gaan
+3
BoerBart
@cowboys
Je moet het niet alleen doen voor die Appel of dat ei. Respect voor de natuur, respect voor de samenleving. Gewoon genieten van die grutto, die ieder voorjaar vanuit Ethiopië naar jou grasveldje komt.
Wij boeren dragen een stukje verantwoordelijkheid. Ben daar trots op en de ngo's zijn echt niet allemaal slecht. Daar zitten veel betrokken vrijwilligers. Dan bedoel ik degene die jaarlijks alle weilanden aflopen op zoek naar nesten. Dan hebben ze vaak in de winter de knotwilgen aangepakt. Respect.
+1
Twentsch Land
@BoerBart

Ben het zeker deels eens met je, echter is er wel een maar en gevaar ...... in Twente is al jaren dat ook verschillende systemen werden toegepast....kikkerpoelen, beheersgrasland, zone's langs waterlopen enz enz ...... Het gaf een mooi stukje natuur en op een bepaald moment werden aan dergelijke stukken grond een waarde gehecht....bv landschappelijke waarden en zo waren er meer van dergelijke benamingen met gevolg dat er dan toch beperkingen op kwamen te liggen ten nadele van boer en boerderij.
cowboys
@BoerBart onder welke steen heb jij geleeft de laatste 10 jaar? In de nieuwe bestemmings plannen buitengebied. worden ze soms een beperkende factor voor je bedrijfsvoering als de susidie dan minder wordt of verdwijnt heb je er alleen nog maar last van.
+2
dewittemotor
Die keren dat we positief in het nieuws komen is vooral omdat we weer gratis allerlei maatschappij wensen liggen te vervullen. Weidemelk, VLOG, wordt niets extra's voor betaald en PlanetProof zal spoedig dezelfde kant opgaan. Die bonus komt gewoon uit het algemene bedrijfsresultaat. Maar dat mag natuurlijk niemand weten
+2
Coen
@dewittemotor , we zullen vandaag alvast de 0,5% rentekorting voor natuurvriendelijk opereren bij Rabo gaan opvragen, maar 50 boeren krijgen deze rentekorting dus snel aanmelden want natuurlijk VOL = VOL 😄
dijkstra uit w
@Coen En de WNF financiert het rente korting percentage. en de overheid financiert de WNF, en de belasting betaler de overheid.
+1
dewittemotor
Ik weet wel zeker dat er vele megabedrijven zijn, zowel intensief als extensief, die lagere rentes betalen dan die natuurvriendelijke boeren.

Dat van de RABO is gewoon goedkope marketing en heeft niks met het ondersteunen van duurzame landbouw te maken

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0