Boeren lopen weg uit gesprek met minister, 'We gaan een klacht indienen bij de Europese Commissie'

Innovatief uit de Knel gaat een klacht indienen bij de Europese Commissie over de manier waarop Nederland omgaat met de Europese regels rondom het fosfaatrechtenstelsel. De boeren actiegroep is woensdagochtend weggelopen uit een gesprek met Carola Schouten, omdat ze het totaal niet eens zijn met de minister van Landbouw.

Deel dit topic

Reacties

+6
labella
Kleine kinderen lopen ook altijd huilend weg als ze geen gelijk kunnen krijgen....
buorman
@labella
Draai om de oren, dan hebben ze een reden om te janken
+4
RSIB
@labella ze hebben toch een punt,omdat er rechten uitgedeeld zijn aan vleesveebedrijven ?
+7
labella
@RSIB Ze moeten eens een keer stoppen met zeuren en gewoon rechten kopen of leasen, net als iedere normale boer.
+5
cowboys
@labella waarom moet een melkveebedrijf rechten kopen voor zijn zoogkoeien en v jongvee ? Waarom kan een melkveebedrijf geen vrijstelling kan krijgen voor vleesvee ?waarom krijgen niet melkproducerende bedrijven rechten toebedeeld?
buorman
Quote Reactie van @cowboys:
moet een melkveebedrijf rechten kopen voor zijn zoogkoeien

Nieuwe regel ?
Per wanneer van kracht ?
+1
cowboys
@buorman al 2 jaar begon al in het frp
buorman
@cowboys
Zoogkoeien code 120
cowboys
@buorman heb je zoogkoeien op een melkveebedrijf?
buorman
@cowboys
Waarom niet
+1
cowboys
@labella hoeveel heb jij betaalt voor je niet bijgekocht rechten?
+1
cornelissen
@labella en gewoon rechten kopen of leasen,

Inzage gehad in de desbetreffende deskundigenrapport , ondertekend door een registeraccountant ? Denk het niet, vraag daar eerst om en praat dan verder, want dan weet je of dat mogelijk is of niet.
+3
Noorderling
@cornelissen
Die krijgen ook de opdracht om rond te rekenen dat er geen rechten gekocht kunnen worden.
U vraagt, wij draaien...
cornelissen
@Noorderling Even nadenken , weet je nog van Arthur Anderson ( Enron) . Sindsdien slingert een registeraccountant niet meer overal een handtekening onder.
+2
pieta
@cornelissen Ik denk dat als ik het voor jou mag berekenen dat het wel uitkan. Ik geloof namelijk niet dat jij echt vastzit maar dat vooral de uitgangspunten vd berekening het onmogelijk maken.
+2
RSIB
@labella de ambtenaren hebben fouten gemaakt en die dienen ze op te lossen op een manier die niet ten nadele van de melkveehoders.
+1
Schepens
En jij heb ook net als hun 25% of meer in moeten leveren? @labella
kaas
@labella nee ze moet gewoon op tijd de klachten en bezwaren afhandelen
Dirk van Zetten
@labella Schouten is ook echt niet slim bezig. Als ze nu met een zeer sobere knelgevallenregeling komt, helft latente ruimte tot max 70 of 75 % van de totale stalcapaciteit. Ze lost het gedoe met de vleesveehouders op en doet dan een minimale generieke korting. Dan is de streep gezet. Gaat ze de IDL rechtzaken winnen en komt er naderhand geen korting meer. Nu kiest ze de harde lijn. De rechters zien dat er in geheel geen rekening gehoudrn wordt met IDL bedrijven en stellen hen in het gelijk. Over 2 jaar hogere korting
grondlozeboer
@Dirk van Zetten zet de fosfaatbank in, geef de rechten voor drie jaar uit, en dan elk jaar 1/3deel eraf, nadat wij eerst onze korting terug hebben gekregen,probleem opgelost
+1
cowboys
@Dirk van Zetten duurt geen 2 jaar de zaken waarvan rvo denkt die gaan we verliezen krijgen er gewoon rechten bij .want die maken ze zelf kosten niks als het idl wordt kost het de staat geld .
+6
cjw73
@Dirk van Zetten niks geen latente ruimte aanvullen met rechten. Heb ook nog latente ruimte genoeg in de stal en dat is ook nog erger geworden na een korting van 8%. Dus ophouden met janken en doorgaan.
kaas
@Dirk van Zetten 2 jaar ik denk dat het wel langer duurt voor dat de recht zaken gaan lopen dat hebben we in de 80 jaren ook gezien en dat heeft ook meer dan 10 jaar geduurd
ted9
@labella onze belangenbehartiger s bleven ook altijd zitten en gaan dan nog over stag ook in veel gevallen.
+5
jan w
@labella
De fosfaatrecten waren bestemd voor de 17800 melkvehouders. Hoe is het dan in vredesnaam mogelijk dat er aan 23000 bedrijven fosfaatrechten zijn toebedeeld. Zelfs aan bedrijven en instellingen die helemaal geen vee hebben , hebben rechten gekregen. Wij zijn allemaal gekort en dan wordt er ongeveer 5 % meer aan rechten uitgegeven dan dat het fosfaatplafond is!
+2
de hoef
@labella ben blij dat ik niet in haar schoenen sta ,en ook niet in hun schoenen
verbi
@labella flauwe opmerking
labella
@verbi Is gewoon realistisch, je hebt een beschikking gekregen en daar moet je je gewoon aan houden tot het tegendeel bewezen is en dat lukt dit jaar niet meer dus moet je zorgen dat je dit jaar genoeg rechten hebt. Er is nog 1 geluk dat lease momenteel bijna niets kost dus wil ik straks geen jankverhalen horen als zelfbenoemde knelgevallen torenhoge boetes krijgen.
Jan S
😀
+2
kaas
@labella groot gelijk dat ze weg lopen en een klacht indienen
+1
delavalboer
@labella belachelijke reactie, weinig respect voor andere boeren en de situatie waarin ze zitten.
Iedere situatie is er 1 op zich zelf staand. En achter elk bedrijf zit een ander verhaal, er zullen vast wel niet zo handige ondernemers verkeerde keuzes hebben gemaakt, maar er zitten ook schrijnende gevallen tussen
triest om te lezen dat je zo reageert, en de rest ook!
+1
m uut m
Dan waren hun verwachtingen te hoog.
Todi
Eerst dokken dan gokken jongs.
+5
klaasvaak
Ik denk dat ze wel een punt hebben. Als wij boeren iets verkeerd doen worden we door schouten aan de schandpaal genageld. Nu fraudeerd het ministerie van landbouw op grote schaal en schouten komt ermee weg. Waar zijn LTO en NMV?

Het klopt van geen kant hoe het nu loopt
+3
m uut m
@klaasvaak
Dat er fouten gemaakt zijn is geen discussie punt meer.
Maar dat wil niet zeggen dat deze groep boeren extra rechten moet krijgen.
+1
Jan S
😀
+1
m uut m
@Jan S
Ik heb geen haat jegens anderen!
Jan S
😀
robotmelker
@labella het spreekwoord.... als de ezel hongerlijden gewend is.....dat hij dan dood gaat.. is zeker voor jouw van toepassing.
labella
@robotmelker Dank u.
+5
familie pelle
Ik snap niet waarom innovatief uit de knel de door rvo gemaakte fouten aangrijpt om extra gratis rechten te claimen. Daar zit totaal geen verband in. Het lijkt erop dat innovatief uit de knel weinig vertrouwen heeft in de rechtsgang en dit aangrijpt om iets op te eisen wat niet van hun is. Maar waarom weinig vertrouwen in de rechtsgang? Is de individuele disproportionele last op deze bedrijven dan toch niet zo hoog als men doet beweren? Want alleen dan maken ze kans bij de rechter. Gezien de uitspraken van de Rabobank onlangs dat maar een handjevol bedrijven echt in de problemen komt lijkt het erop dat innovatief uit de knel de kaarten op Brussel zet.
van Ittersum
@familie pelle ik had ook inmiddels een groot aankondiging verwacht van een rechtsgang. Al die vermeende duizenden boeren die nu in de knel zijn gekomen dan is het met 1 of 2 advertenties toch wel tot een actiegroep kunnen komen die de gang naar de rechter al lang gemaakt kon hebben. Er ontbreekt kennelijk hier toch een schakel die dat tegenhoud
vrije boeren
@van Ittersum Er gaan meerdere wegen naar Rome
van Ittersum
@vrije boeren te voet, duurt het langste maar je maakt alles wel mee.๐Ÿค”
grondlozeboer
@van Ittersum het lijkt soms een beetje op de vakbond lijkt t wel, als je je zin niet krijgt weglopen.

Voor hun is de inzet de stal vol gratis rechten, en daar wijken ze niet van af.

Als ze echt vonden dat ze in hun recht stonden dan waren ze wel naar de rechter gestapt, of geprobeerd iets met driejarig gebruik uit de fosfaatbank met jaarlijkse korting daarop, maar niks is goed genoeg en iedereen is tegen ze vinden ze.
cowboys
@familie pelle rvo deelt rechten uit aan niet melkproducerende bedrijven als ze dat niet hadden gedaan was er ruimte voor een knelgevallen regeling en nu verkopen de vleesveehouders de rechten aan de melkveehouders met afroming en belasting als gevolg en straks komt er nog een korting uit de hoge hoed alleen maar win win voor de overheid .
+5
KOC1981
@cowboys als ze dat niet had gedaan, had iedereen enkele procenten minder gekort geweest.
als Innovatief uit de knel daar voor zou lobbyen, iedereen daardoor 2% rechten er bij, Voor grondgebonden betekend dit latente fosfaatruimte opvullen, voor intensieve stalruimte ontstaan door de 8,3% korting opvullen. voor de knelgevallen betekend dit een kleine verlichting van hun probleem.

kijk dan denk ik dat je snel veel medestanders had, of het dan juridisch/technisch mogelijk is, daarover heb ik geen idee. Maar hun slaan de plank mis door te wijzen op de fout van Schouten en dan meteen de ruimte die daardoor beschikbaar zou komen zichzelf toe-eigenen.

Verder zou het goed zijn dat ze dan ook een alternatief aandragen hoe ze gaan borgen dat niet al het jongvee in NL op een vleesveebedrijf zonder rechten wordt opgefokt, waardoor we met z,n alle een giga probleem erbij krijgen.
robbies
Quote Reactie van @KOC1981:
als ze dat niet had gedaan, had iedereen enkele procenten minder gekort geweest.als Innovatief uit de knel daar voor zou lobbyen, iedereen daardoor 2% rechten er bij, Voor grondgebonden betekend dit latente fosfaatruimte opvullen, voor intensieve stalruimte ontstaan door de 8,3% korting opvullen. voor de knelgevallen betekend dit een kleine verlichting van hun probleem.kijk dan denk ik dat je snel veel medestanders had, of het dan juridisch/technisch mogelijk is, daarover heb ik geen idee. Maar hun slaan de plank mis door te wijzen op de fout van Schouten en dan meteen de ruimte die daardoor beschikbaar zou komen zichzelf toe-eigenen.Verder zou het goed zijn dat ze dan ook een alternatief aandragen hoe ze gaan borgen dat niet al het jongvee in NL op een vleesveebedrijf zonder rechten wordt opgefokt, waardoor we met z,n alle een giga probleem erbij krijgen.

dat is toch logisch. IUDK streeft haar eigen belang na. redeneren in sectorperspectief moet LTO maar doen.
Jan S
😀
cowboys
@KOC1981 Schouten zou is een voorbeeld moeten nemen aan de Griekenland. En zeggen tegen Europa we hebben een fosfaat probleem jammer dan. net als de Grieken deden in de euro crisis
+1
henkschoonveld1
@cowboys Hoeveel melk/landbouwproducten exporteert Griekenland? Dergelijke landen zitten op de bodem en hebben niks te verliezen. Onderschat niet Griekenland zit nu totaal onder curatele, vraag maar eens aan de gemiddelde burger daar.
+6
cowboys
@henkschoonveld1 ho nou daar hebben we Henk volgens mij heb ik nog een paar vragen bij jou open staan uit andere topics als je die zou willen beantwoorden dan zou ik je heel dankbaar zijn
+2
cowboys
@KOC1981 De sector doet niks voor mij. Innovatief uit de knel doet niks voor mij .de meeste collega.s doen niks voor mij . Dus ik vecht voor mezelf en tot nu toe niet zonder succes
de hoef
Quote Reactie van @cowboys:
de meeste collega.s doen niks voor mij

wat verlang je van ons dan
+1
cowboys
@de hoef ik verlang niks van je. Maar ik denk dat bepaalde mensen beter in de fosfaat materie thuis zijn door dat ze er veel meer en breder dan alleen melkvee mee te maken hebben. En als deze personen stil worden doordat ze bij RVO winnen of verliezen en geen info meer delen. Wil ik nog wel is zien hoe hard de rest gaat janken als er nog een korting komt die nu knelgevallen niks gunnen want de knelgevallen is het probleem niet .dat is de uitvoering van de wet
familie pelle
@cowboys er is al een knelgevallenregeling. De commissie kalden heeft hier goed en in samenwerking met de sector naar gekeken. En waarom zou de eventueel vrijgekomen ruimte opgeรซist moeten worden voor nog een knelgevallenregeling? Verlaag de korting maar dat is voor innovatief uit de knel schijnbaar niet genoeg.
cornelissen
Quote Reactie van @familie pelle:
er is al een knelgevallenregeling

knelgevallenregeling ? er is helemaal niets, ja iets met ernstige ziekten e.d
en de commissie kreeg als opdracht, het mocht absoluut niet meer als ik meende 1 % extra korting opleveren . Dat de grondgebonden gevallen niet te definiรซren waren is ook onzin, gewoon de " geroofde" latente ruimte
+3
huske
@cornelissen mijn stal heeft ook extra vrije boxen gekregen na de korting. Geroofde latente ruimte, schandalig!!
cornelissen
Quote Reactie van @huske:
Geroofde latente ruimte,

Geroofde latente fosfaatruimte ? Dan had je geen korting
cowboys
@familie pelle er is al een knelgevallenregeling. De commissie kalden heeft hier goed en in samenwerking met de sector .... Ik voel me niet vertegenwoordigd door de sector.
+1
mlkvhoudr
@cowboys vraag niet wat de sector voor jou kan doen maar vraag wat jij voor de sector kan doen
Jan S
😀
mlkvhoudr
@Jan S stoppen ๐Ÿ˜†
+1
Jan S
😀
+1
mlkvhoudr
@Jan S ben nog veel te jong om te stoppen en verwacht nog gouden jaren we gaan t meemaken #getrichordietrying๐Ÿ˜
+2
Jan S
😀
familie pelle
@cowboys dan moet je ook eerst lid worden van LTO lucky luke! ๐Ÿ˜„
cowboys
@familie pelle dan moet je ook eerst lid worden van LTO .....(dan ben ik de enigste )nee dank je wel
joske1980
@familie pelle
Is maar net wat ze problematisch ervaren. 100 tot 150 zo goed als failliet en wat hangt daar nog onder. De gedwongen sterfhuizen? 1/3 van de nieuwe bij bijzonder beheer is melkveehouder als ik onze bankman mag geloven. En daarvan zit er natuurlijk niemand op prikkebord.... of zou toch zoals statistiek werkt iedere 3e prikker bij bijzonder beheer zitten.
Als er maar 150 problemen hebben dan snap ik niet dat er zoveel
Bij bijzonder beheer zitten, dat is dan blijkbaar geen probleem
+2
cjw73
@joske1980 bb is de nieuwe manier van geld verdienen van de geldwolven verder niks.
+2
huske
@cjw73 klopt, minste of geringste en de Rabo duwt je in bb. Net overgenomen, aflossing hoger dan 30 jaar, tegenvallende resultaten en je zit er zo in. Voegt niks toe aan je bedrijf maar wel hogere opslagen en extra koffie omdat ze met twee man komen
+3
grondlozeboer
@huske gewoon geen koffie geven.
hans1980
@huske abn!
huske
@hans1980 zo werkt dat helaas niet meer. Andere banken kijken hoe je ervoor staat. Te weinig zekerheden, te hoge schuld, lang aflos termijnen. Ze pakken nu de krenten uit de pap en de rest mag bij rabo blijven.
de hoef
Quote Reactie van @huske:
de Rabo duwt je in bb.

bb is niet het ergste wat je kan overkomen ,de meeste komen er beter uit,er komen dan meerdere ogen met een frisse kijk na je bedrijf
pietjepuk
@de hoef Je hebt de laatste jaren op veel vlakken ervaring opgedaan zo te horen.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @de hoef:
bb is niet het ergste wat je kan overkomen

Lijkt me vreselijk, maandelijks verantwoording af moeten leggen over de binnengekomen rekeningen en genomen beslissingen. Ik heb aan m'n meisje al genoeg om verantwoording af te leggen.
de hoef
@Jack Rijlaarsdam ik heb er verschillende gesproken, die er goed uitgekomen zijn
heeft paar jaar terug ook een stuk in de boerderij gestaan ,
zolang als je je kunt verantwoorden draai je nog
pietjepuk
@de hoef wat lees ik hier nou allemaal tussen neus en lippen door de hoef? Ik zal het wel fout hebben.
de hoef
Quote Reactie van @pietjepuk:
nou allemaal tussen neus en lippen door de hoef?

vertel is wat jij leest ,
pietjepuk
@de hoef Waar het hart van vol is loopt de mond van over. Bouwstop en BB.
de hoef
Quote Reactie van @pietjepuk:
. Bouwstop
bouw stop krijg ik binnen in huis of van gemeente minimaal,om de twee jaar,en over bb mag jij denken wat je wil
ik zij alleen dat ik er verschillende gesproken heb die er beter uit gekomen zijn ,maar jij denkt wat bekrompen,wij spreken ook andere mensen als boeren
BoerBart
@de hoef
Ik verbaas me iedere keer dat jij erop ingaat. Laat hem toch in die waan, hij zal wel een klein pikkie hebben.
+1
de hoef
@BoerBart voor mij is iemand in ,bb niks minder als de rest ,de meeste ondernemers hebben zelf moeten vechten voor hun bedrijf,dat is heel wat anders als grond voor niks of bijna niks krijgen ,en dan geld gaan halen bij de bank op de overwaarde van de grond,
+1
Twentsch Land
@Jack Rijlaarsdam

. Ik heb aan m'n meisje al genoeg om verantwoording af te leggen.

Niets voor niets....het zal wel nodig zijn ๐Ÿ˜Œ
cowboys
@Jack Rijlaarsdam Lijkt me vreselijk, maandelijks verantwoording af moeten leggen over de binnengekomen rekeningen en genomen beslissingen
Quote:

het is maar een lening waar je goed voor betaalt .
geen erfenis die je er door draait
Jan S
😀
+1
Erik,1979
@de hoef ik ben รจรจn van de weinige die open durft te praten over bijzonder beheer. 99 procent verteld niet wat er daadwerkelijk gaande is. Dat jij mooie verhalen hoort wil niet zeggen dat het zo mooi is. Ik weet dat je mijn verhaal niet wil horen. Dat is in orde. Mijn verhaal is er รจรจn van de vele. Als je zelf problemen hebt zoeken de slachtoffers je op als je er open over praat. Wat jij over bijzonder beheer verteld is gewoon niet waar. En het doet heel veel slachtoffers pijn.
+4
George
Quote Reactie van @Erik,1979:
ijn verhaal is er รจรจn van de vele. Als je zelf problemen hebt zoeken de slachtoffers je op als je er open over praat. Wat jij over bijzonder beheer verteld is gewoon niet waar. En het doet heel veel slachtoffers pijn.

Ik zou er niet in willen zitten hoe goed het volgens de hoef ook voor je is. 😂
de hoef
Quote Reactie van @Erik,1979:
En het doet heel veel slachtoffers pijn

ik zit hier niet op prikkebord om mensen pijn te doen, wat ik hoor vertelde ik ,wat jij meemaakt en verteld is jou beleving,knap dat je het verteld,maar jou denk wijze gaat mijn pet te boven
+1
Erik,1979
@de hoef doordat bijvoorbeeld ik iedere keer afgezeken of herinnerd wordt tijdens een discussie aan mijn faillissement gaan veel melkveehouders(maar ook buiten de melkveehouderij)tegen zulke mensen de waarheid niet vertellen. Dus die krijg jij waarschijnlijk niet te horen. Daarmee blijft de ellende binnenskamers en hebben oplichters vrij spel. Btw als het boven je pet gaat moet je ook niet oordelen. Is niet slim.
+3
de hoef
Quote Reactie van @Erik,1979:
doordat bijvoorbeeld ik iedere keer afgezeken of herinnerd wordt tijdens een discussie aan mijn faillissement g

dus jij wil beweren dat ik ooit een opmerking gemaakt heb over jou faillissement, stel dat je gelijk hebt bied ik mijn excuus aan,maar kan me bijna niet voorstellen dat ik jou een trap na gegeven heb
+2
Erik,1979
@de hoef dat er k#t opmerkingen gemaakt worden is in het algemeen bedoeld. Maar bedankt ๐Ÿ‘. Ik deel ook uit.... wie kaatst....
cowboys
@Erik,1979 als ze je uit bijzonder beheer flikkeren dan wordt het pas lastig maar niet onoplosbaar.er zijn tegenwoordig andere manieren van financieren dan bij banken
weurding
@cowboys als ze je eruit flikkeren ben je doorgaans beter af dan als ze je erin flikkeren 😉
+6
nieuwoord
@weurding Kom er net uit. het is een verdienmodel voor de bank moest gewoon even 7%rente
gaan betalen in de nieuwe rente periode. Je wordt zeker niet begeleid door iemand met verstand van de veehouderij. Want de meeste oude goede account managers zijn weg gesaneerd of zelf opgestapt. Het enige wat ze willen is het stuur vast houden en je de plomp in laten rijden.
Heb het daarom op een andere manier opgelost. En ben nog boer.
+1
Coen
@nieuwoord , top, altijd zelf het stuur in handen houden 😄

hoor dit de laatste jaren vaker, maatpakken zonder gevoel bij de veehouderij en alleen maar denken aan het eigen verdienmodel: extra rentewinst en verliesbeperking 😞
vanuit banken mocht je toch (net is in begin jaren 80) verwachten dat ze met individuele en collectieve oplossingsrichtingen zouden komen, want ook zij hebben zeker schuld aan het huidige debacle
+2
weurding
@nieuwoord daarom.... gefeliciteerd!
+1
puntertje
Nou, ik ben benieuwd. Die 'innovatieve' knelgevallen zeggen allemaal failliet te gaan. Een klacht indienen bij de Europese Commissie, dat gaat een aantal jaren duren voordat daarover duidelijkheid komt. En dan zijn ze al failliet. En als dat niet zo is, tja dan waren het allemaal krokodillentranen.
+4
demelkboer
De volgorde is: eerst rechten terug halen die niet onder de 17800 vallen. Dan alle bijzondere omstandigheden(ZIEKTE brand en dier ziekte) compenseren. Dan knel gevallen infrastructurele werken en natuur compenseren. Dan (maar dit lijkt me niet waarschijnl8jk dat er dan nog iets over is) kgN bedrijven korting verminderen tot 0. En dan is er ruimte voor knelgevallen met een te grote broek.........
achterhoeker2
@demelkboer Je vergeet de starters.
demelkboer
@achterhoeker2 starters heb je niet meer nodig. Allemaal LED tegenwoordig
+3
demelkboer
@achterhoeker2 zonder gekheid. Ik zie niet het verschil tussen een innovatief uit de knelboer die voir 100 koeien meer gebouwd heeft. Of een starters met een stal voor 100 koeien. Beide hebben het risico om te groeien zonder rekening te houden met groei beperkende maatregelen. Beide stal niet op door eigen toe doen. Dus beide het zelfde ondernemers risico
matt
Titel klopt niet hoorde schouten net zeggen dat ze er niet bij was maar zich
Heeft laten vertegenwoordigen.
Pluto
@matt Tja als je het zo belangrijk vindt dat je zelf al niet meer gaat !!. Hier maken we het ook wel eens mee dat personen zich door een colega laten vervangen . Geen probleem hoor opzouten en niet weer komen .
+1
dewittemotor
Niks geven, die knelgevallen. Stallen bouw je om vol te zetten, dus als je dat niet gedaan hebt eigen schuld. En die stallenbouw in 2015 en later heb ik nooit gesnapt. Je wist toen gewoon dat het binnen afzienbare tijd dicht gegooid ging worden.
Dus gegokt en verloren. Helaas. Is meer plek voor de blijvers
+1
de jonge
@dewittemotor dat ben ik met je eens,als je na 2-7-2015 nog bent gaan bouwen vraag je de problemen ook over jezelf af in mijn beleving. ik vind het een ander verhaal als je 2-7-2015 midden in een verbouwing zat
cornelissen
Quote Reactie van @de jonge:
,als je na 2-7-2015 nog bent gaan bouwen vraag je de problemen ook over jezelf af in mijn beleving.

Wordt ook een hele moeilijke zaak om een deskundigenrapport te krijgen omtrent onomkeerbare investeringen op peildatum ondertekend door een registeraccountant, dus dat kun je wel vergeten.
Flinstone
@cornelissen je moet s met @jack gaan praten, ook na half july gebouwd en zeurt tenminste niet
+1
cjw73
@Flinstone ben ik met je eens. Daar heb ik ook respect voor. Niks geen gezeur, rechten kopen en door.๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Twentsch Land
@Flinstone

Hij zeurt er niet over maar hij heeft wel de griep ๐ŸŒก๐Ÿ’‰๐Ÿ’Š ๐Ÿ˜‰
+2
cjw73
@Twentsch Land halve liter sterke drank is dat weer over.๐Ÿฅƒ๐Ÿฅƒ๐Ÿฅƒ
Twentsch Land
@cjw73

Soms wel, maar niet altijd...heb het ook te pakken maar voel me nog niet beter naar die 2 jagermeister van gisterenavond.
cjw73
@Twentsch Land 2 is ook nog geen halve liter hรจ ๐Ÿ˜œ
+3
Frans1
Quote Reactie van @cjw73:
2 is ook nog geen halve liter hรจ

Dat ligt aan de glazen he,borrelglaasjes zijn voor mietjes toch 😁
+2
KuikenenKoe
Quote Reactie van @Frans1:
borrelglaasjes

glaasjes ?
Een echte kerel drinkt uit de fles .
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @cjw73:
halve liter sterke drank

Die tijd is geweest.
+4
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Flinstone:
ook na half july gebouwd en zeurt tenminste niet

Toch wel een verschil. Voor ik ging graven wist ik al dat er rechten aangekocht moesten worden. Mijn teleurstellingsmoment lag in de week na 2 juli 2015 en daarna weer fris vooruit. @cornelissen had zich verheugd op gratis groei en heeft zich vergaloppeerd. Deels door verkeerde voorlichting, maar ook deels door de eigen keuze om zelf te bouwen en rustig te ontwikkelen. Ook al zal hij dit nooit toegeven en ligt de schuld natuurlijk voor 100% bij een ander. De teleurstelling is bij hem meer knagend en tot dit moment blijft hij daarom nog hangen in het slachtofferschap. Hierin nog geholpen door juridisch adviseurs en registeraccountants. Best zonde van de energie. Ik hoop dat z'n zoon de slag wel weet te maken, anders hangt er veel negatieve energie op het erf.
+3
robbies
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Toch wel een verschil. Voor ik ging graven wist ik al dat er rechten aangekocht moesten worden. Mijn teleurstellingsmoment lag in de week na 2 juli 2015 en daarna weer fris vooruit. @cornelissen had zich verheugd op gratis groei en heeft zich vergaloppeerd. Deels door verkeerde voorlichting, maar ook deels door de eigen keuze om zelf te bouwen en rustig te ontwikkelen. Ook al zal hij dit nooit toegeven en ligt de schuld natuurlijk voor 100% bij een ander. De teleurstelling is bij hem meer knagend en tot dit moment blijft hij daarom nog hangen in het slachtofferschap. Hierin nog geholpen door juridisch adviseurs en registeraccountants. Best zonde van de energie. Ik hoop dat z'n zoon de slag wel weet te maken, anders hangt er veel negatieve energie op het erf.

Nou Jack, je gaat ff los. Ik zie toch wel wat overeenkomsten tussen jouw verontwaardiging dit jaar vanwege de plannen bij RFC en de verontwaardiging bij Cornelissen. Indien de provinciegrenzen jou niet te hulp waren geschoten, was de helft van dit verhaal ook op jou van toepassing geweest. Jij had ook gratis willen groeien bij RFC, was wat aan de late kant en bent verkeerd voorgelicht door Frans. Ben je niet 8 bijeenkomsten afgereden tijdens de voorjaarsronde? Was dat allemaal positieve energie? In jouw geval kun je het nu allemaal positief benaderen. Bij Cornelissen heeft dat gewoon wat meer tijd nodig, waarschijnlijk tot de rechtszaak.
+1
puntertje
@robbies Jack kan bijna door als bestuurder, als z'n eigen zaakjes geregeld zijn moeten anderen niet meer zeuren.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @robbies:
Ik zie toch wel wat overeenkomsten tussen jouw verontwaardiging dit jaar vanwege de plannen bij RFC en de verontwaardiging bij Cornelissen

Dat zie je helemaal goed. Bij mij was wel al snel het besef dat het RFC-plan er door zou komen, maar er wel ruimte was om de scherpe kantjes er af te halen. Had iedereen achterover geleund, dan was de inhouding bijvoorbeeld nooit beperkt tot vijf jaar. Daarnaast verder gekeken dan m'n neus lang was. Inderdaad vijf districtsbijeenkomsten bezocht, andere afnemers benaderd (rechtstreeks en via hun afnemers), deelgenomen in een protest-/discussiegroep, druk gezet op het NH-melk dossier en een nooduitgang in de statuten uitgediept. Ik ben niet op m'n handen blijven zitten en zo beleef ik de houding van Cornelissen wel. Wellicht onderschat ik 'm en wordt er ook daar hard gewerkt aan een plan B. Let wel, ik begrijp z'n verontwaardiging, maar het brengt hem niet verder. Ik zou niet wachten op de rechtszaak, krijg je daar toch nog extra rechten, is dat mooi meegenomen.
robbies
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Ik ben niet op m'n handen blijven zitten en zo beleef ik de houding van Cornelissen wel.

Hij maakt toch ook gebruik van juridische adviseurs en registeraccountants om zijn punten te onderbouwen? jij deed hetzelfde, maar jouw probleem was een privaat plan mรฉt de ruimte tot polderen. In de wetgeving is nu eenmaal niet zoveel polderen en komt het aan op keiharde juridische strijd. Die voert hij gewoon en daar horen termijnen bij. Zolang er geen uitspraak is zullen we hem horen klagen. Ik geef hem gelijk, net zoals ik jou ook gelijk heb gegeven dat je jouw escape hebt gekregen. Tot die tijd greep jij ook de mogelijkheid aan om hier je onvrede te uiten.

Wat was jouw plan B eigenlijk?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @robbies:
Wat was jouw plan B eigenlijk?

B, C of D. Ik hou de kaarten voor de borst. Je weet nooit hoe dat nog van pas komt.

Cornelissen zet alle geld op รฉรฉn paard, risico nemen en daardoor spreiden is ook ondernemen.
robbies
@Jack Rijlaarsdam
Quote:
Cornelissen zet alle geld op รฉรฉn paard, risico nemen en daardoor spreiden is ook ondernemen.

Je sluit op voorhand de optie uit dat hij - net zoals jij - de kaarten van plan B, C of D ook tegen de borst houdt?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @robbies:
Je sluit op voorhand de optie uit

Ik heb niet die indruk, maar ik gaf in een eerdere reactie al aan: "Wellicht onderschat ik 'm en wordt er ook daar hard gewerkt aan een plan B."
+1
pieta
@robbies Klopt niet helemaal wat jij nu stelt. Cornelissen zit nog steeds in de slachtofferrol . Daar zit ie eigenlijk al 3.5 jaar in. Had al lang moeten schakelen. Heeft fosfaatrechten in optie kunnen kopen, GVE-referentie over kunnen nemen, Daarmee had ie ook gewoon een goed referentievolume gehad. En Jack begint direct te schakelen als er iets tegenvalt.
robbies
@pieta als ik me niet vergis heeft Cornelissen ook nog wat rechten gekocht en varkensrechten op de plank liggen. Hier ventileert hij zijn onvrede en wrijft hij de schuldigen wat onder de neus. Datzelfde doen degenen die vinden dat 8.3% is afgepakt.
cowboys
@de jonge hoezo niet snappen bouwen na 2 7 2015 als je oude stal al jaren verrot is en het vergunningen traject erg lang heeft geduurd had je dan moeten stoppen volgens jou?
demelkboer
@cowboys je hoeft niet groter te bouwen dan de stal die er staat
cowboys
@demelkboer elke nieuwe stal is groter dan de oude grotere boxen breder voetpad bredere looppaden enz
delavalboer
@de jonge of 2014 aan het bouwen was....
verwijderd
Frans1
@KuikenenKoe Je begint al met dubbele tong te praten,zet die fles maar eens weg 😂
+1
KuikenenKoe
@Frans1 En nu zal niemand ooit weten wat voor dronkemanspraat ik daar uit bralde
Frans1
@KuikenenKoe je was me net voor๐Ÿ˜‚๐Ÿ‘

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , europese commissie en regels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nรฉt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
134
DEELNEMERS
51
WEERGAVES
0