Suikerbieten rooien met een Tim Kab S2 RE drierijer

Case-IH Maxxum 110 met getrokken drierijer rooimachine suikerbieten aan het rooien. Een Case-IH 956 XL zorgt voor het transport van de suikerbieten.

Deel dit topic

Reacties

ronald73
Tweerijige rooimachine 😉

@JD3010 Er ontbreken hier opschroefbare spaken aan de oppelwielen (bietverlies)? Oppelwielen al redelijk afgesleten heb ik de indruk? Zal met nattigheid wel lastiger rooien als nu.
Opmerkelijk dat de jongen die meeloopt heel wat hele bieten opraapt achter de machine.
JD3010
@ronald73 Die opschroefbare spaken ken ik niet, maar zijn denk ik ook niet nodig. Hij moet veel harder rijden in zo'n zandbak. Ik heb iemand een keer opweg geholpen, omdat het rooien niet wou, Als je te langzaam rijdt met zo'n rooier op deze grond, vallen de bieten te vroeg uit de rooiwielen.
Ik zou nog best wel eens zo'n blok eruit willen rooien, dat gaat dan als een speer.
ronald73
@JD3010 Ik noem het maar spaken, zo zien zij er uit. Deze rooier komt uit een zandgebied.
Je ziet dat er op de wielen al wat gelast is, anders stonden ze bijna stil op natte kleigrond.

(klik om te vergroten)

JD3010
@ronald73 Dit had ik nog niet eerder gezien, maar dit heb ik ook niet nodig. Ik heb schrapers nodig om ze schoon te houden.
Hallo mannen wij rooien zelf ook met een tim 3 rijer. Als de oppalwielen bijna versleten zijn is er bijna niet mee te rooien op zand omdat de wielen dan geen weerstand genoeg hebben en gaan stil staan. Op klei zou je zo lang mogelijk met zo versleten mogelijk willen doorrijden want dan neemt hij ook minder grond mee omhoog. Het rooien met zo´n ding is prachtig werk en je rooit er zo 4,5 ha op een dag mee weg met maar 1 kipper en dan rij je ongeveer 4,5km/h

(klik om te vergroten)

JD3010
@new holland t7170 Ik rij ook altijd met 1 kiepwagen, mocht het niet passen dan staat m'n 2e wagen op de kopakker om daar het restant uit de bunker te lossen. Rij je altijd op dubbellucht zoals op de foto?
@JD3010 ja deze kan 25cm uitschuiven om door te steken en dan zet ik er een trekker op smalle banden voor.
JD3010
@new holland t7170 Aha, ik heb er met doorsteken links een 13.6R38 onder en de trekker op smalle wielen. Normaal zit er onder m'n rooier aan beide kanten een 600/70R30.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden transport , rooien , suikerbieten , getrokken , xl , suikerbieten rooien en maxxum geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0