Geen maximum aan melkproductie per koe

Er komt geen wettelijk maximum aan de melkproductie per koe, als het aan minister Carola Schouten ligt. Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) had de minister gevraagd of ze zo’n maximum zou willen instellen.

De minister zegt dat de melkveehouderij tegenwoordig meer het accent legt op goede gezondheid en dierwelzijn. Een goede melkgift blijft noodzakelijk voor een goed verdienmodel in de melkveehouderij, maar daarbij staan een goede voeding, huisvesting en verzorging voorop”, aldus Schouten.

Deel dit topic

Reacties

+7
dwers
Ik had laatst ook een koe, van de ene op de andere dag kwam er geen drup melk meer uit .
Bleek dat ik de koe verkeerd afgesteld had
+3
cjw73
@dwers wel handig met de feestdagen in zicht. gewoon alles even een paar dagen uitzetten.
+4
dwers
@cjw73 ja zo doen ze bij PvdD, net of zit er een aan en uit knop op die koeien.
Ik dacht maar een maximum aan kamer vragen, en vlieg uren bij de PvdD.
Pluto
De minister is de weg kwijt ,,,,,, melk productie staat nog steeds bovenaan de efficiëntie lijst en in de fosfaat wetgeving is het aantal liters onder de koe zelfs van doorslag gevende betekenis .
Naar de kamer toe wordt anders gesuggereerd maar het is nog meer race to the Bottom sinds RVO of moet ik hier Schouten invullen elke afwijking als economisch delict kwalificeert !.
+2
van Ittersum
@Pluto volgens mij onderschrijft de minister uw stelling als antwoord op de vraag van mevr Ouwehand. Dus zij is de weg niet kwijt inzake dit. Als de koe zich niet prettig voelt gaat die echt geen meerdere lactaties die melk geven dus het klopt toch wat zij zei,?
Farma_boerke
Bij wettelijk maximum verwacht ik ook een minimum, wat zal dat worden, genoeg voor 1 of 2 kalveren. Wat als je een drieling hebt.... is dat dan fraudegevoelig.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koe , melkproductie en boerderij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0