Groenlinks wil ‘geheime’ CO2-uitstoot veenweidegebieden stoppen

GroenLinks Tweede Kamerlid Laura Bromet presenteert maandag een voorstel om de CO2-uitstoot die vrijkomt uit drooggevallen veenweidegebieden in Nederland te stoppen. Nederland bestaat voor een groot deel uit veen. Veen is nat en dat is lastig werken voor de boeren.

Daarom verlagen we el eeuwenlang de grondwaterstand in die gebieden. Daardoor droogt het veen uit en komt er per jaar 7 miljoen ton CO2 vrij. Dat staat gelijk aan de uitstoot van 2 miljoen autos of de uitstoot van twee kolencentrales. Bromet wil daarom dat het grondwaterpeil in Nederland omhoog gaat om de CO2-uitstoot tegen te gaan.
 Groenlinks wil ‘geheime’ CO2-uitstoot veenweidegebieden stoppen (akkerbouwactueel.nl)

GroenLinks Tweede Kamerlid Laura Bromet presenteert maandag een voorstel om de CO2-uitstoot die vrijkomt uit drooggevallen veenweidegebieden in Nederland te stoppen. Nederland bestaat voor een groot deel uit veen. Veen is nat en dat is lastig werken voor de boeren. Daarom verlagen we el eeuwenlang de grondwaterstand in die gebieden. Daardoor droogt het veen uit en komt er per jaar 7 miljoen ton CO2 vrij. Dat staat gelijk aan de uitstoot van 2 miljoen autos of de uitstoot van twee kolencentrales. Bromet wil daarom dat het grondwaterpeil in Nederland omhoog gaat om de CO2-uitstoot tegen te gaan.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden nat , veen , grondwaterpeil , groenlinks , uitstoot en CO2 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!