Eerste PlanetProof-melk ligt in het schap

De eerste melkpakken met het 'On the way to PlanetProof'-keurmerk staan in het koelschap van de winkels. Daarmee kunnen consumenten duurzamere melk kiezen die voldoet aan extra eisen op het gebied van dierenwelzijn, natuur en klimaat.

Deel dit topic

Reacties

+5
hans1980
We zijn nu met alle waanzin wel op het dieptepunt gekomen, tijd voor een grote recessie misschien dat we dan tot bezinning komen...
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @hans1980:
We zijn nu met alle waanzin wel op het dieptepunt gekomen,

een dieptepunt, het dieptepunt zijn we nog lang lang niet, gaan er nog een heel aantal aan vooraf...
+2
dwers
We zullen zien, met de weide weelde zuivel heb ik ook nog niet het idee dat het knokpartijen oplevert in de supermarkt.
+3
weurding
@dwers gebeurt pas als de weelde over is en schappen leeg
+4
jan w
Voor die "betere"melkstromen moeten ze ook een betere prijs gaan betalen en niet met 1 of 2 cent. Dergelijke melkstromen moeten onder de streep 10 tot 15 cent meer op brengen. De melkveehouder een dubbeltje extra en de rest bij de grote hoop. Dan heb je als melkveehouder tenminste een idee dat je niet voor niks zit te werken. Met een paar cent is het over een paar jaar gemeengoed en moet iedereen aan die eisen voldoen en de veehouder kan dan voor een appel en een ei gaan werken.
+6
Herbert
@jan w de onderbouwing van de topmelkvoorwaarden klopt nu al niks van. Dat CO2 footprint uit de kringloopwijzer is allemaal geneuzel, puur natte vinger werk. Dat methaan en lachgas verhaal is volledig onbetrouwbaar. Daar wil en mag je niet nog meer melkgeld mee gaan verdelen. Laat ze dus eerst maar eens voor waterdichte voorwaarden zorgen.
bio boer
@jan w dat is bio melk prijs
+1
bio boer
@bio boer en die consument die het er voor over heeft koopt nu bio denk niet dat er zo groote groep consument is te vinden voor duurdere milieu vriendelijke melk ze willen het wel maar betalen niet zo lang er ook goedkoopere melk is van goede kwaliteit
CorP
Quote Reactie van @bio boer:
zo lang er ook goedkoopere melk is van goede kwaliteit

de kwaliteit van de ene melk is echt niet beter dan de andere, of die nu vlog, bio, planetproof, fuckusplanet, caringdairy, topline, lowbudget of highbudget is, en waarschijnlijk ben ik nog wat vergeten, maar die kwaliteit word er niets anders van.
BertK
@CorP Kwaliteit is van allemaal goed, misschien van het één wat anders dan de andere. Gaat om de prijs die je er voor kunt maken en daar heb je gescheiden en geborgde melkstromen voor nodig.
CorP
Quote Reactie van @BertK:
Gaat om de prijs die je er voor kunt maken

moeten de kosten niet hoger zijn
dwers
@CorP als er straks te veel topmelk is zal het ook in de gewone stroom verdwijnen.
Net als met weidemelk staat er een mooi logo op het pak , maar het goedkope huismerk wat er naast staat komt van de zelfde productie lijn dus ook weidemelk.
Dus is het meer politiek, boeren een bepaalde richting op duwen .
+11
dewittemotor
Er staat vandaag een artikel over in het financieel dagblad. RFC geeft in dit artikel aan druk bezig te zijn de melk ook in de huismerken te krijgen. Ook zeggen ze dat het de nieuwe standaard wordt.

Conclusie: Voordat er ook al 1 pak van verkocht is zijn ze het speciale ervan al meteen aan het weggeven en dus de meeropbrengsten ook. Ze gaan een extra prestatie van bepaalde melkveehouders main stream maken. Weg marge
+2
putjesschepper
@dewittemotor dat zie je nu al met vlog elke verwerker begint ermee en dan is het standaard.
Melkveehouder6
@dewittemotor Dit hadden ze bij de voorlichtingsavonden al verteld. Maar werd toen ook verteld, dat het huismerk de toeslagen moet betalen. Zolang RFC de enige is die dit kan leveren zal de toeslag wel betaald worden, als er andere ook deze melk kunnen leveren wordt het lastiger. Voordeel is ook als ze besluiten het huismerk met Planet Proof melk te vullen kunnen ze niet zo maar terug, is voor RFC dus ook handig om de fabriek vol te houden!!
Ook de Retail moet klimaat bewust handelen en zo kunnen ze dat vrij goedkoop (voor de Retail) bereiken (de consument betaald de meerprijs).
+3
robotmelker
@dewittemotor ja.. en in de boerderij staat dat die Pipo van Friesland Campina het meeste invloed heeft gehad... ja op de verkeerde ontwikkeling van de kostprijs. En niet de meest invloedrijkste persoon voor de winst... sterker nog.... ze zijn zelfs onder zijn bewind de nabetaling ook nog kwijt geworden....
+5
richard melkvee
Marjolein Sonnema roept al dat het de nieuwe standaard moet worden, hier was ik al bang voor.
Als de markt er voor wil betalen is het geen probleem.
Maar niet in de wet !

Wiebren en Tjeerd de Groot hun beleid wordt uit gevoerd.
D66 krijgt zin
BertK
Mooi dat de consument wat te kiezen heeft, is duidelijker dan de duurzaamheid focus planet.
+4
diezel
Je zou haast denken dat je toeschouwer bent in de Grote Hypnose Show. 😞
Piet1960
Hoe kom je erop, 'On the way to PlanetProof-keurmerk'.
casev
Ik neem aan dat er nog ergens budget is voor een grote reclame campagne, anders zal het meeste van deze melk met zo'n grote ronde sticker met "Weggooien is zonde -30%" er op over de toonbank gaan......
van Ittersum
Over die 10 jaar praten we exact hetzelfde als nu, te veel eisen, geen bereidheid tot meer betalen enz enz. Aansluiten of afhaken, dit fenomeen speelt al vanaf dag 1 dag ik boer werd, zal ook wel nooit veranderen. Dus we ploegden( en zwoegden) maar weer voort!
+1
dwers
Is dat alles , alleen een logo op een pak met planet proof.
Had eerder een flitsend pak verwacht, met lage co2 geproduceerd, en een moaie skries op 'e hikké yn de greide ,der efter weidzjende ky yn krûdenryk lân.
Pluto
En wie bepaald dat ????? . er is maar een melkstroom die onder verschillende namen op de markt wordt gebracht .
jan w
`De akkerbouwers krijgen beter advies over het planet-proof produceren van gewassen. Een extra vergoeding van € 1000.00 per ha. onafhankelijk van de opbrengst.
Pluto
@jan w grapjas
jan w
@Pluto
Delphy: zeker € 1.000 per hectare nodig voor PlanetProof
Akkerbouwers moeten een vergoeding van minstens € 1.000 per hectare vragen voor PlanetProof.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , dierenwelzijn , natuur en klimaat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0