Het ministerie van landbouw is in gesprek met de EC

Het ministerie van landbouw is in gesprek met de EC over de tijd die Nederland heeft om het aantal fosfaatrechten onder het fosfaatplafond te brengen.

boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

christo
Dat is mooi, dan kunnen ze direct de laatste zin van de tweede alinea van de antwoorden van Verstager aftikken.
cowboys
@christo wat staat daar dan?
+1
de hoef
Quote Reactie van @cowboys:
daar dan?

dat blijft weer een raadsel
pietjepuk
@de hoef Een harde deadline wanneer het aantal fosfaatrechten weer onder het plafond moet zijn, heeft de Commissie nog niet gesteld. Dit is dus onderwerp van gesprek.
de hoef
@pietjepuk tis ammel nie zo moeilijk ze gaan weer korten
pietjepuk
@de hoef we zien wel tot nu toe heb ik nog niet zo veel last van al die gekkigheid.
christo
@de hoef Je hebt het weer gemist. Wel opletten wanneer er belangrijke dingen voorbij komen

.NL
E-005482/2018
Antwoord van mevrouw Vestager
namens de Europese Commissie
(11.12.2018)

Nederland heeft de verantwoordelijkheid het stelsel van verhandelbare fosfaatrechten te beheren in overeenstemming met staatssteunbesluit SA.46349, wil het binnen de grenzen van dat besluit blijven. In april 2018 heeft de Nederlandse regering aan de Commissie meegedeeld dat zij werkt aan een oplossing voor bepaalde problemen bij de correcte toewijzing van rechten door de onduidelijke definitie van jonge dieren in de Nederlandse wetgeving.

In principe zijn niet-melkveebedrijven niet verplicht fosfaatrechten in het kader van de door de Commissie goedgekeurde staatssteunregeling te bezitten. De onder het staatssteunbesluit SA.46349 vallende regeling heeft betrekking op emissies van melkvee en bij de goedkeuring van het besluit ging de Commissie uit van het totale aantal toegewezen fosfaatrechten dat onder het goedgekeurde plafond van 84,9 miljoen kilogram blijft. Volgens de Nederlandse autoriteiten kunnen niet-melkveebedrijven melkvee houden en toch onder het staatssteunbesluit vallen. Nederland nam hetzelfde standpunt in met betrekking tot jonge melkkoeien, met inbegrip van kalveren of jong vee, die worden grootgebracht door het landbouwbedrijf en bestemd zijn voor de melkveehouderij of worden gehouden om een kalf te krijgen. De Commissie begrijpt dat de Nederlandse regering op dit moment overweegt een aantal aan landbouwers uitgekeerde toewijzingen te herzien.

Het systeem biedt de Nederlandse autoriteiten de mogelijkheid onvoorziene probleemgevallen aan te pakken, zoals landbouwbedrijven die in nieuwe stallen hebben geïnvesteerd maar op de uiterste datum, 2 juli 2015, niet voldoende melkvee hadden. Nederland kan de nodige emissierechten toewijzen om aan de behoeften van dergelijke landbouwbedrijven tegemoet te komen, zolang het totale aantal emissierechten onder het goedgekeurde plafond blijft. Het is aan de Nederlandse autoriteiten om te beslissen of het aantal toegewezen rechten verder onder het plafond moet worden gebracht om zo een buffer in het systeem te hebben waarmee de Nederlandse regering onverwachte probleemgevallen kan oplossen. De Nederlandse regering heeft tot dusver bevestigd dat zij bereid is rechten in te trekken om te verzekeren dat het goedgekeurde plafond in acht wordt genomen.
m uut m
@christo
Je zit jezelf al weer te verblijden met een dooie mus.
Er staat nergens "moeten" er wordt geschreven van "mogen"
.
de hoef
@christo zegt mij echt helemaal niks wat er geschreven wordt ,en wie het weer mist bekijken we in 2019 wel
Pluto
Was het niet Gerard Doornbos die jaren geleden als voorzitter na onderhandelingen met LNV . Het ministerie van LNV staat voor landbouw en natuur vernietiging en ziedaar hij kreeg gelijk .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0