Kinderen beginnen inzamelingsactie voor biologisch boerenbedrijf | Omrop Fryslân



Originele beschrijving

De familie Engwerda van het biologische boerenbedrijf Louwsmar bij Tytsjerk moet betalen voor de fosfaatrechten, maar het geld daarvoor ontbreekt.

Deel dit topic

Reacties

+14
brabantboer1
Hoe wanhopig kun je zijn!!! Kinderen geld op laten halen om je bedrijf te redden. Onder het mom van biologisch. Om je te schamen, heb je als ondernemer dan helemaal geen trots meer. Geen goed woord over voor deze onzinnige aktie.
van Ittersum
@brabantboer1 was gisteravond op een feessie in 058 en tis onwaarschijnlijk maar de burgers denken allemaal dat we de helft van onze veestapel naar het slachthuis hebben gebracht en daarbovenop nog een megaboete om de oren krijgen.

Je kunt ze dus alles wijsmaken, daar moet toch een munt uit te slaan zijn voor de zuivelindustrie dacht ik op terugweg. En kijk, er zijn al een paar ons voor geweest. Zag deze week ook al zon verhaal over een RBF kalfje , ik meende ergens in Gaasteland met uiteindelijk hetzelfde verhaal.
pietjepuk
@van Ittersum Ben je niet gauw met de pet rond geweest.
van Ittersum
@pietjepuk waren hoofdzakelijk leerkrachten...….niet mijn doelgroep! 😉

Coen
@van Ittersum , hilarisch, die crowdfunder is zelf leerkracht 😄

is hier pas geleden ook al eens voorbij gekomen prikkebord.nl/topic/135727/
+3
wolfje
@brabantboer1 dit is echt niet slim, hier ook biologisch en gegroeid maar dit jaar rechten gekocht en geleased. Hoewel het superoneerlijk blijft allemaal, trek een streep, hou de eer aan jezelf en weer doooooorrrrrrrrrr.
jan.1
Quote Reactie van @brabantboer1:
Hoe wanhopig kun je zijn!!! Kinderen geld op laten halen om je bedrijf te redden. Onder het mom van biologisch. Om je te schamen, heb je als ondernemer dan helemaal geen trots meer. Geen goed woord over voor deze onzinnige aktie.

Tis een kleine boer met wat hobby koetjes,gaan we ons toch niet druk om maken,bij ondernemer vind je geen hobby koetjes,zijn werk is dan weer wel hobby...
+1
buorman
@jan.1
Zelfs jij trapt er in, je valt me ehh.... niet mee.
Is gewoon een groeier en bijna verdubbelaar, en het hele verhaal klopt niet.
Of wil jij bedrijven met 80 mk wegzetten als hobbyboeren?
Hoezo weten ze nu de kosten voor 2018 niet?
Hij zal wel weten hoeveel de koeien geven en dus hoeveel rechten hij daar voor moet hebben, als je dan voor 35 mk tekort komt kun je de som toch wel maken.
Maar daar hebben de meeste ''stipers'' geen weet van.
Mijn sympathie hebben ze [ben voorstander van het behoud van de oude rassen] maar mijn geld is even een stap te ver.
Het tekort aan rechten moet hij net als Christo en vele anderen gewoon afdekken met koop of lease en dan volgend jaar verder kijken.
jan.1
Quote Reactie van @buorman:
Zelfs jij trapt er in, je valt me ehh.... niet mee.Is gewoon een groeier en bijna verdubbelaar, en het hele verhaal klopt niet.Of wil jij bedrijven met 80 mk wegzetten als hobbyboeren?Hoezo weten ze nu de kosten voor 2018 niet?Hij zal wel weten hoeveel de koeien geven en dus hoeveel rechten hij daar voor moet hebben, als je dan voor 35 mk tekort komt kun je de som toch wel maken.Maar daar hebben de meeste ''stipers'' geen weet van.Mijn sympathie hebben ze [ben voorstander van het behoud van de oude rassen] maar mijn geld is even een stap te ver.Het tekort aan rechten moet hij net als Christo en vele anderen gewoon afdekken met koop of lease en dan volgend jaar verder kijken.

Klopt ,ken hem niet,moet het hebben omrob fryslan.nl
buorman
@jan.1
Altijd hoor en wederhoor jan.................
En als dat niet aangeboden word mss eens goochelen?
hokus pokus;
fryskekoprodukt.nl/deelnemers/…
+3
brabantboer1
Sjonge jonge jonge. Anders moeten de koeien naar de slacht. Misschien had boertje eerder moeten anticiperen!!!
cornelissen
@brabantboer1 Wat een reactie
+6
cjw73
@cornelissen hoezo. Die man moet zich diep en diep schamen om kinderen daarvoor te gebruiken.
cornelissen
/www.doneeractie.nl/red-zeldzame-koeien-van-onnodige-slacht/-31968
Flinstone
@cornelissen belachelijk zo’n actie! Brabantboer heeft gelijk, het stuk is het lezen niet eens waard!
Als biologisch je al moet redden en dan ook nog kinderen inzetten om je bedrijf te redden! Walgelijk, hetzelfde als die topics die iedere keer over het Z woord beginnen!
biopleats
@Flinstone “Als biologisch je al moet redden” wat bedoel je met deze uitspraak?
grondlozeboer
@Flinstone als bio je moet redden, beetje vreemde reactie!
van Ittersum
@cornelissen Succesvolle doneeractie bioboer: "Dit hadden we niet durven dromen" #omropfryslan

omrop.fr/Uptm/
achterhoeker2
Eerst die boeren in de onderbroek op de voergang , toen die boerinnen op het binnenhof ,en nu een inzamelingsactie door kinderen voor een ondernemer die te laat in actie komt.
+6
wolfje
@achterhoeker2 inderdaad ik had ook liever boerinnen in de onderbroek op de voergang gezien gezien, en de boeren naar het binnenhof........
+1
putjesschepper
Hoorde net dat teller al op 24000 euries staat.nu dacht ik ook dit gaat mooi dus bij deze help putjesschepper de winter door.ik reken op alle prikkers als eerste🤣🤣
van Ittersum
@putjesschepper ik schenk 10 euro ex. administratie-, handelingskosten en overige kosten die 20 euro bedragen zie ik dus graag het verschil tegemoet.
+1
putjesschepper
putjesschepper
@van Ittersum oepsie lees nu pas goed😉valt me wel af van ittersum 😉
putjesschepper
@van Ittersum oepsie lees nu pas goed😉valt me wel af van ittersum 😉
van Ittersum
@putjesschepper geen nood , ik regel wel wat, zou me zeer doen als je de kerstdagen niet goed komt 😉
Frans1
Quote Reactie van @putjesschepper :
k reken

Als je kunt rekenen, reken er dan maar niet op 😁
buorman
Quote Reactie van @Frans1:
Als je kunt rekenen, reken er dan maar niet op

putjeschepper kan beter rekenen dan van ittersum lezen/schrijven blijkbaar.
Hindert niet het kost hem 3 tientjes maar ja hij is gisteravond nog naar een feestje met onderwijzers geweest dus mss gaat het nog wel eens goedkomen.
Putjeschepper heeft de eerste kilo lease in de pocket
+2
pieta
@buorman Dat is net wat je lezen wilt. Ik lees dat ie 10 euro geven wil exclusief onkosten die hij maakt om het te geven. De onkosten bedragen 20 euro.
buorman
@pieta
Exclusief is wat anders dan ''met aftrek van'' he.
Anders wil ik het eens proberen bij mijn leveranciers om de excl btw prijzen te verminderen met 6 cq 21 %.
Ik gok dat ik weinig leveranciers over houd 😂
pieta
@buorman Maar je dient ook rekening te houden met dat iemand begint met geven en dan meld dat het ex te maken kosten is en kosten gaan er vanaf. Dat kun je ook gewoon lezen.
Stond er hier vd week een in de krant die had een miljoen gewonnen bij de loterij. Een miljoen las "gift" . Dat was ook het bedrag ex "kosten". De "kosten" waren de kansspelbelasting. En dat wordt het ook gewoon minder en zeker niet meer van.
pieta
Quote Reactie van @buorman:
Exclusief is wat anders dan ''met aftrek van'' he.

Dat klopt. Maar exclusief kun je op meerdere manieren uitleggen.
+1
van Ittersum
@pieta geloof dat we vanaf het begin in de categorie: " licht en luchtig" waren beland. Dus maak het het maar niet excl.. ( nu voor het woord: exclusiever) dat het in werkelijkheid is😂🤣.
van Ittersum
@pieta de geest leest wat hij lezen wil, en inderdaad ook wel Mindfuck genoemd 😉

stiekem ben ik vast aan het oefenen voor een Ministerpost, iets zeggen, de Kamer daarmee geruststellen maar iets anders bedoelen als je het anders leest. Moet zeggen, gaat me vrij gemakkelijk af. Nu nog een partij er bij zoeken, zelf denk ik aan de Partij van geen Democratie.
+1
buorman
@van Ittersum
Ik mat sizze; do fals't frij makkelik troch de koer.
Besykje no earst mar ris om de btw te barren fan de leverancier ynstee fan der oer hinne te beteljen, prate we dan even wer
+1
van Ittersum
@buorman ex is exclusief erbij of juist er af. lees wat u lezen wil, u weet wat ik lezen wil 😉

jo moatte dochs wat sizze
+2
buorman
@van Ittersum

Foar immen dy't betelje mat is ex jusjes moaier dan de wierheid, foar immen dy't de rekken utskriuwd in stikje papierwurk wer't er neat mei opsjit.
Mar do bist de l.l en putjeschepper is spekkeaper, alteast; ast wurd haldst en dat dogge Friezen
+2
van Ittersum
@buorman Wy Sallanders hâlde altyd har wurd. It jier is noch net oer. Nea feroardielje foardat it oer is
+1
putjesschepper
Farma_boerke
Die kinderen zijjn allemaal volwassen, moeten ze zelf niet wat bijdragen financieel om ouders te helpen? Een business controller bij suitsupply verdient toch wel bovenmodaal.
Andere kinderen ook allemaal een baan en niemand wat over voor de ouders, moet van anderen komen...
brabantboer1
Eigenlijk wel bizar dat er op zo een korte tijd zo veel geld gedoneerd wordt voor een verhaal wat misschien wel bij duizenden veehouders speelt. Het gaat dan ook nog eens een keer om schenkingen die direct het inkomen van de boer versterken, niet eens om een lening of de intentie om het terug te betalen. Maar puur om rekeningen, de gekochte grond, aflossing en het kerstdiner van te betalen.

En tja, inderdaad, de mensen die doneren zijn zo gek.

Ik dacht dat het trouwens om jonge kinderen ging en niet om volwassen kinderen. Dus wat dat betreft moet ik mijn woorden terugnemen.
Piet1960
@brabantboer1 Biologisch maakt eerder wat los bij mensen vergeleken met gangbaar.
paul1
@Piet1960 ja echte tranentrekker
Farma_boerke
@brabantboer1 Dat valt nog wel mee, zo zie je dat je met een goed/mooi verhaal een heel eind kan komen. Reclame werkt op dezelfde manier. Rond de kerst vaak extra scoren. Team Agro probeert dit ook namens de sectoren.
+3
Farmer_
Sjonge wat een negatieve reacties.
+1
Zelf een boer vlakbij Tytsjerk, Ik denk dat de omgeving hier nog anders tegen boeren aankijken. Wij horen hier nooit negatieve geluiden over de boeren. Ons kent ons en we doen het allemaal met elkaar is hier nog wel aan de orde. Ik begrijp wel dat deze boer veel sympathy krijgt van de omgeving. Als ik er achter sta is een ander verhaal. Maar deze boer heeft wel handig gebruik gemaakt van de onwetendheid hier op het platte land en dan gaan emoties spelen. Iedereen is vrij om daar gebruik van te maken....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's familie , biologisch , fosfaatrechten en fryslân geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
46
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0