FrieslandCampina en DMK Group tekenen productieovereenkomst


Originele beschrijving

Koninklijke FrieslandCampina N.V. en DMK Group (DMK) hebben een overeenkomst getekend voor de productie van mozzarellakaas. De overeenkomst wordt in 2019 van kracht.

Deel dit topic

Reacties

+3
Zoooooooooooooo dus RFC krijgt bijscholing !!!
Erik,1979
@Detukkeroettwente zo goed is DMK ook niet . 🤔
+1
van Ittersum
@Detukkeroettwente het goede onthouden en het verkeerde snel vergeten
+1
Komelker
@Detukkeroettwente onder het motto, de lamme leid de blinde?.
ted9
Arla heeft ook al zn overeenkomst met DMK. Zal wel een moeilijk productie proces zijn waar veel fout in kan gaan.
+1
van Ittersum
Wie had deze ontwikkelingen allemaal kunnen voorspellen, ga ze niet bij naam noemen maar hier waren toch wat prikkers die bijna bij Troostwijk zouden kijken of Campina al een faillissementsveiling zou organiseren. Zal dit jaar wel niet in de jaarcijfers terugkomen maar heb hoop voor boekjaar 2019 en verder. Ze zijn bezig , niet in een hoekje blijven zitten dat kan ik wel waarderen

Als je als Campina boer over november 43,79 incl (ex weidepremie en focus planet)mag ontvangen , heb je ook geen reden tot klagen. Gemiddeld toch dit jaar nog boven 40 cent mogen krijgen (40,35 incl) ondanks alle negatieve berichten.
+1
Erik,1979
@van Ittersum het zou gewoon een drama zijn als het fout ging bij Campina. Daar lijden alle melkveehouders onder. Veel beter als ze structureel 50 cent betalen. Dan moet de rest ook.
+1
van Ittersum
@Erik,1979 Campina heeft een MCM maar volgens mij kijkt hier in Nederland men alleen maar naar Campina. Dus die andere fabrieken maken hun eigen melkprijs niet eens.

En meer uitgeven dan het toelaat is jezelf ophangen, geen goed idee dus.
+1
jan w
Quote Reactie van @van Ittersum:
MCM

Maar wat is die MCM nu eigelijk. Men zegt dat er marktwerking in zit. Maar waar komt die marktwerking vandaan? Ze kijken gewoon naar elkaar om de prijsvorming te bepalen. Zit in mijn beleving niks geen of weinig marktwerking in. Heb het idee dat ze meer naar de prijsvorming in australie en nieuw Zeeland kijken dan dat er sprake is van marktwerking.
Er wordt toch gezegd dat wij voor ede wereldmarktprijs moeten produceren.
Misschien moet RFC ook een proberen om haar personeel naar wereldmarktprijzen uit te gaan betalen. Kan de melkprijs misschien wel omhoog.
+3
robbies
@van Ittersum
Quote Reactie van @van Ittersum:
En meer uitgeven dan het toelaat is jezelf ophangen, geen goed idee dus.

Behoorlijk contrast met een eerdere tegel van je hier. RFC investeert volop en dat vind je zonder kritieke noot positief. Je kunt ook voor investeringen in veilige landen teveel betalen. Vion tikte in 2008 400 miljoen euro af voor Grampian in Groot-Brittanie. Dat bleek een bleeder van jewelste te zijn te zijn die ze in 2012 voor 680 miljoen hebben moeten afboeken.

Ik was niet één van de prikkers die RFC al naar Troostwijk schreef, net zo min als ik nu jouw enthousiasme deel. Ik heb het allemaal al een keer gezien. Pas als er met de reserveringsvoorstellen weer geld naar de boer komt (ipv gaten dichten van het verleden) én er een fatsoenlijke prestatietoeslag volgt, ga ik met je mee. Dat is de thermometer van de onderneming. Voor 2018 verwacht ik nog niets, maar in de zomer van 2019 (halfjaarcijfers) zullen we toch al resultaat moeten zien van Fast Forward, het fabrieksquotum en de investeringen in afzet die nu gepleegd worden.
van Ittersum
@robbies ze zijn bezig , zal nooit met alleen vallen en weer opstaan gaan. Ze hebben waarschijnlijk achter de schermen flink in de porseleinkast huis gehouden. Dan kan het twee kanten uit of alles is kapot of tis herstelbaar. Voor de rest ben ik best wel positief temeer we geen keuze hebben alleen de mensen can Campina moeten de boer op met echte ideeën, die het uiteindelijk moeten doen en niet met geboden of achteraf al besloten voorstellen
robbies
@van Ittersum niet terugkrabbelen nu. Je geeft eerst aan dat het een goede zaak is dat ze aan het investeren zijn, snerend naar diegene die wat negatiever waren over onze melkverwerker. Vervolgens zeg je dat meer uitgeven dan je kunt betalen jezelf ophangen is. Ik zeg dat het ene het andere niet uitsluit. Het kan prima zo zijn dat ze op dit moment bleeders kopen tegen een veel te hoge prijs en die niks toevoegen aan het rendement. Dan hangt RFC zich net zo goed op.

Het verschil is dat jij de successen afmeet aan de melkprijs (die ze niet zelf bepalen! ), terwijl ik liever kijk naar de daadwerkelijke prestaties vd onderneming, namelijk prestatietoeslag en reserveringsvoorstellen.

Nooit gedacht dat jij nog een keer de opportunist zou zijn en ik de relativeerder.
tok achterhoek
@van Ittersum Als je ook een melkprijs van iets boven de 20ct betaald hebt, dan mag je ook wel een keer wat extra hebben
+1
wolfje
@van Ittersum jezelf rijk rekenen met inclusief btw
+1
Brutus64
Zou deze samenwerking een kiemmetje kunnen zijn van een fusie?
+1
Noordoost
@Brutus64 denk eerder dat DMK rfc gaat overnemen.....
van Ittersum
@Noordoost sprak de ex lid😉
Noordoost
@van Ittersum nog 10 weken.....
+1
cowboys
Blijven investeren .dan valt het in de boeken niet op hoe slecht het gaat
+1
van Ittersum
@cowboys het lijken wel melkveehouders
robbies
Mag weg, dubbelpost
david2
Ja als er meer dan 700 DMK leden opstappen moet je wat met je fabrieken, dan maar een ander er geld in laten verdienen, eerst al ARLA en nu RFC een fabriekje, ja het gaat goed bij DMK
Farma_boerke
RFC probeert het tenminste, nu met risico spreiding. Zelf lukte het niet en er is wel markt. In de toekomst wil iedereen ook nog een goede melkprijs, zoveel valt er niet te klagen in vergelijking met andere fabrieken in nederland.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina en dmk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN