Kamer buigt zich over mestbeleid, fosfaat en I&R-affaire

De Tweede Kamer heeft donderdagmiddag een algemeen overleg met landbouwminister Carola Schouten over het mestbeleid en de I&R-affaire. Ook geeft de minister een update over de stand van zaken rond de fosfaatrechten.

Tijdens het overleg met de vaste Kamercommissie Landbouw, Natuur en Visserij zal er onder meer worden gesproken over de voortgang van het sectorplan voor de aanpak van de mestfraude en de voorstellen van Schouten om het ingewikkelde mestbeleid te vereenvoudigen.

LTO-bestuurder Claude van Dongen met portefeuille Bodem en Waterkwaliteit hoopt op een cultuuromslag in de sector. 'Wij moeten als sector veel actiever worden om fraude en verkeerd gedrag vanuit de eigen gelederen aan te pakken en structureel op te lossen. Deze week zijn we gestart met een ledencampagne. Deze zal doorlopen tot en met het nieuwe uitrijseizoen voor mest.'

Fosfaatbank
Andere onderwerpen die op de agenda staan, zijn de werkwijze van de fosfaatbank en de afroming bij het verleasen van fosfaatrechten. In aanloop naar het debat zullen melkveehouders wederom om aanpassing van het beleid vragen ten gunste van knelgevallen. Een boerenprotest op het plein voor de Tweede Kamer is aangekondigd.

Deel dit topic

Reacties

+1
Grasbaal
Vanaf 15:30 uur kan je live mee-luisteren: tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/uitgelicht/…
+3
putjesschepper
@Grasbaal heb wel wat beters te doen.
heidehipper
Zoveel verschillende stromingen wat wil de LTO nog roepen Claude
Pluto
Schouten is woordvoerder van een doofpot cultuur . De wetgeving moet eerst veranderen alvorens er een cultuuromslag mogelijk is !.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaat , mestbeleid , tweede kamer en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0