Gevraagd 850.000 Lease fosfaatrechten

Gevraagd 850.000 Lease fosfaatrechten voor 2018.
Om uit de markt te nemen .
Prijs en aantal melden bij Carola Schouten , Minister van Landbouw.
Want ook de minister moet zich aan het fosfaatplafond van 84,9 miljoen houden

Deel dit topic

Reacties

cjw73
Aanbod genoeg en totaal geen vraag. Dus wat let je.
weurding
Laat ze het kopen, dan is het zeker voor meer dan 1 jaar uit de markt
christo
DAt gaat haar niet helpen. Ze heeft 2 problemen.
1e: er zijn 800.000 rechten teveel uitgedeeld.
2e: dat is de stand in de kamerbrief. Er zijn nog steeds mensen die nog niks van rvo hebben gehoord en die nog recht op rechten hebben. Dus het aantal uitgegeven rechten gaat nog verder oplopen.
hans1980
@christo wordt morgen een spannende dag ? Of verwacht je er niets van?
+1
putjesschepper
@hans1980 ze wast haar handen in onschuld.
christo
@hans1980 Iig spannend. Het probleem is voor Carola ook erg groot.
Farma_boerke
@hans1980 Gebeurt niet veel, ze is vicepremier van Nederland, die laten ze niet vallen voor een paar boeren. Hooguit sneuvelt er een ambtenaar bij de RVO, die krijgt wel een andere functie weer binnen de overheid.
christo
@Farma_boerke Hoe denk jij dat ze onder het plafond gaan komen m.b.t. de uitgegeven rechten?
J.v.G
@christo gewoon overhevelen zoveel nodig is.
+1
Farma_boerke
@christo kwestie van creatief boekhouden. En als dat niet werkt gewoon nog een keer korten, het maakt de overheid niets uit. Knelgevallen krijgen niets, fosfaatbank leegtrekken en rest ophalen bij boeren. Dan mag de rechter later wel kijken of het terecht was, maar die procedures worden wel vertraagd en dan zit er toch een ander, of maar geen derogatie.....
+1
putjesschepper
@Farma_boerke precies,het maakt ze geen donder uit.
christo
@Farma_boerke Fosfaatbank geloof ik niet. Dat is het nieuwe speeltje.
+2
cjw73
@christo reken maar dat er niet veel uit de fosfaatbank weer terug komt.
van Ittersum
@cjw73 niks! De minster blijft zitten en hoeft ook niets te doen. Er is immers geen deadline vanuit Brussel, dus als het dit jaar niet lukt dan maar volgend jaar of die jaar daarop, de afroming gaat zijn werk wel doen, nog sterker ze zou bijvoorbeeld nog kunnen opperen dat ipv 10% afroming bij elke transactie deze naar 25% gaat. Alleen de verkopende partij heeft hier last van en die had ze voor 0 gekregen. Niks geen extra generieke korting. Niemand pijn dus
christo
@cjw73 Dat bedoelde ik toch ook! De fosfaatbank is bedoeld voor de belangrijkste reden waarom de fosfaatwet ingevoerd is. In de staatsteunbeschikking staat het heel erg duidelijk omschreven:

(43) Tegelijkertijd is het stelsel opgezet om grondgebonden boerenbedrijven te bevorderen, hetgeen mogelijk tot een vermindering van het aantal dieren per hectare en een toename van het grazen kan leiden, met positieve gevolgen voor de biodiversiteit, ammoniakemissies en het dierenwelzijn.
+1
van Ittersum
@christo alles draait uiteindelijk om grond, geen grond geen boer. na de fosfaatrechten maken we landing naar de gve/hac. fosfaatrechten zijn straks totaal overbodig, Retail, bank en melkafnemer nemen de uitvoerende taak hier in over. Je merkt en ziet het nu al aan alles.



lees dit artikel maar : bron: Friesch Dagblad (open publicatie 13/12/2018)

Tien jaar na de financiële crisis is gebleken dat het bovenal een morele crisis was. Een aantal niet-gouvernementele organisaties, verenigd in Eerlijke Bank- wijzer doet voorstellen aan de politiek voor verandering.
Klimaatcrisis, energie-afhankelijkheid, extreme ongelijkheid, schaarste aan natuurlijke hulpbronnen en schoon water, plastic soep, belastingontwijking, leefbare lonen, gendergelijkheid, dierenwelzijn en onveiligheid: allemaal zaken waarin banken een verschil kunnen maken door de belangen van de samenleving centraal te stellen. Juist de Nederlandse banken, die volop investeren in de handel in grondstoffen, in de energiesector, transport, landbouw en woningen en vastgoed, kunnen bijdragen aan oplossingen. Het is daarom goed dat de druk op financiële instellingen toeneemt om duurzamer te worden en de samenleving meer centraal te stellen. Druk vanuit de politiek, overheid, EU en VN.
In de afgelopen tien jaar probeerden banken de stap te zetten van ‘bankier en bonus centraal’ naar ‘klant centraal’. Tien jaar na de crisis hebben banken ook stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. De Nederlandse banken verbeterden hun beleid met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Banken financieren langzamerhand meer duurzame bedrijven en initiatieven. Banken tekenden een convenant over mensenrechten met overheid, ngo’s en vakbonden. Dit jaar publiceerden banken een gezamenlijke ‘ambitie’ om uiterlijk in 2020 de klimaatimpact van hun investeringen en financieringen te meten en publiceren, en doelen te stellen om deze impact te verkleinen. Ondanks al deze mooie intenties en stappen voorwaarts, bleven banken onder vuur liggen vanwege tekortschietend verantwoord ondernemerschap.
ABN Amro kreeg herhaaldelijk kritiek vanwege tekortschietend risicobeleid tegenover klanten die beticht worden van corruptie, zoals het Russische oliebedrijf Gunvor. ING moest in september het OM 775 miljoen euro betalen om te ontkomen aan strafvervolging wegens inadequaat optreden tegen witwassen door klanten. ‘De commerciële doelstellingen prevaleerden boven de wet’, aldus het OM. Eind 2017 bleken ING en Rabobank drie granietimporteurs te financieren die graniet inkopen uit steengroeven waar kinderarbeid en schuldslavernij is aangetoond. ABN Amro, ING en Rabobank financieren al jaren palmoliebedrijven die structureel in het nieuws zijn vanwege landroof en ontbossing.
Dieronvriendelijk
Begin 2018 bleken Rabobank, ING en ABN Amro voor miljarden zeer dieronvriendelijke vleesproductiebedrijven te financieren, waaronder plofkipgiganten. In oktober bleken ABN Amro, ING en Rabobank voor samen 10,9 miljard euro te lenen aan vijf mijnbouw- en olie- en gasbedrijven die betrokken zijn bij ernstige mensenrechtenschendingen; de banken weigeren openheid te geven over de vraag of men de relaties heeft benut om op te komen voor de slachtoffers van die schendingen. In november bleek dat ABN Amro en ING in de twee jaar na ondertekening van het Klimaatakkoord van Parijs de financiering van fossiele energiebedrijven niet hebben verminderd. Bij beide banken gaat ruim 80 procent van de energieleningen naar fossiele energiebedrijven; bij ABN Amro steeg dat percentage zelfs duidelijk ten opzichte van vier jaar geleden. Bij Rabobank is de verhouding 50-50. Banken ondermijnen dus het Parijs-akkoord met geld van de betaal- en spaarrekeningen van klanten. Zeven grote levensverzekeraars op de Nederlandse markt beleggen voor 29 miljard euro in aandelen en obligaties van fossiele energiebedrijven.
Zij steken slechts één vijftiende van dat bedrag in duurzame energiebedrijven. Maatschappelijke argwaan zal blijven bestaan zolang banken en verzekeraars niet uitleggen wat ze concreet doen om bedrijven waarin ze investeren aan te sporen om misstanden te voorkomen en aan te pakken, en duurzame producten, diensten en productiemethodes te ontwikkelen. En wat dit alles oplevert voor mens, dier en milieu. Ondanks intenties, ‘ambities’, aangescherpt mvo-beleid en duurzaamheid overleggen investeren Nederlandse banken en verzekeraars samen jaarlijks voor tientallen miljarden in bedrijven die fors negatief bijdragen aan klimaatverandering en betrokken zijn bij corruptie, belastingontwijking en schendingen van mensen- en arbeidsrechten. De morele crisis duurt voort zolang banken zichzelf niet fundamenteel opnieuw definiëren en naast het belang van de klant ook dat van de samenleving vooropstellen. Een actieve overheidsrol om de financiële sector hiertoe aan te sporen, in lijn met onder meer de OESO- en VN-richtlijnen blijft relevant.
Aanbevelingen
Acht aanbevelingen aan regering en de Tweede Kamer:
1. Maak harde afspraken met banken en andere financiële instellingen om vanaf 2019 de klimaatimpact van investeringen te publiceren en gefinancierde emissies in lijn te brengen met de doelstellingen van ‘Parijs’.
2. Moedig banken en andere financiële instellingen aan zinvolle(re) Key Performance Indicators (KPI’s) op het gebied van internationaal verantwoord ondernemen (imvo) te publiceren, gericht op de corebusiness van banken. De vorige minister van Financiën sprak zich al uit voor KPI’s voor banken op het gebied van imvo.
3. Neem stevige(r) duurzaamheidseisen, onder meer op het gebied van klimaatverandering, op in de tender ten behoeve van een nieuwe huisbankier voor de overheid.
4. Ondersteun banken en beleggers in het verduurzamen van hun krediet- en beleggingsportfolio’s, door publicatie van broeikasgasemissies door bedrijven wettelijk verplicht te stellen en hun CO2-uitstoot met een reële prijs te belasten.
5. Voer een goede inhoudelijke impactevaluatie uit naar de effectiviteit van imvo-convenanten, waaronder die voor de bank- en verzekeringssector. Voer aanvullende maatregelen door wanneer de impact van convenanten tekortschiet.
6. Om vrijblijvendheid te voorkomen: voer imvo-wetgeving in die vrijwillige initiatieven ondersteunt. Imvo-convenanten moeten een kans krijgen, maar vervangen geenszins goede wetgeving. Wetgeving kan financiële instellingen kaders geven voor wat men moet doen, convenanten kunnen helpen bij hoe dit te doen.
7. Steun actief de totstandkoming van een VN-verdrag dat internationale bedrijven verplicht de mensenrechten te respecteren.
8. Pak het witwassen door bankklanten aan. Eis dat banken hun bodemgrens aangeven voor leningen in geval van corruptie, witwassen en belastingontduiking en -ontwijking. Laat banken publiceren met hoeveel bedrijven zij hierover een dialoog voerden en met welk resultaat. Laat ten slotte banken van bedrijven waaraan zij financiële diensten verlenen – multinationals én mkb’ers – eisen dat ze openbaar maken wie de uiteindelijke begunstigden of eigenaren zijn.
Dit is de inbreng van Eerlijke Bankwijzer tijdens een gisteren gehouden hoorzitting in de Tweede Kamer
+2
christo
@van Ittersum Het is maar waar je blij van wordt. De rabo eigenaar van alle grond. De overheid deelt de rechten uit als je lief bent en graai onkruid laat weiden. En jij mag dag en nacht ploeteren voor de schamele vergoeding die de rabogefinancierde rfc je 1x per maand overmaakt. Dan is er echt wel leuker werk te bedenken waar je veel eenvoudiger een goedbelegde boterham kunt verdienen. De jeugd ziet dat gelukkig beter dan de gezapige gevestigde orde.
m uut m
@christo
Tob niet het komt toch anders.
diekman
A.J oet Twente je hebt gisteren toch al verleasd. 😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0