Fosfaatrechten vrijstellingsregeling vleesveehouderij beperkt benut

Vleesveehouders met jongvee dat zoogkoe wordt, hebben tot nu toe slechts beperkt gebruikgemaakt van de vrijstellingsregeling fosfaatrechten. Dat meldt landbouwminister Carola Schouten in een Kamerbrief.

Uit de vrijdag verzonden brief blijkt dat voor de vrijstellingsregeling zoogkoeienhouderij in totaal 1955 aanmeldingen van veehouders zijn binnengekomen, met in totaal 140.000 kilo fosfaatrechten. Er zijn tot nu toe 1.454 meldingen beoordeeld, waarvan 481 ondernemingen beschikten over fosfaatrechten.

Deel dit topic

Reacties

+2
sil
Je krijgt als vleesveehouder een kapitaal in de schooot geworpen, mooie oude dagvoorziening. Consequentie: je mag niet meer uitbreiden in deze groep, het zij zo. Je moet dan toch een verrekte goede reden hebben omdat weer af te geven. Had niet anders verwacht
hans1980
Boeren zijn niet gek
putjesschepper
Het is werkelijk een belachelijk systeem hier ging productie nog een klasse omhoog en daar ga je weer onvoorstelbaar.
hans1980
Gaan een bult kleine vleesvee houders stoppen! Aantallen voor "hobby" terwijl bedrijf nog geregistreerd staat als landbouw bedrijf.
Dit type boer heeft sinds beschikking een papieren cheque gekregen, die gaat hij/zij echt niet afgeven.

Grote vleesvee houders die door willen, uitbreiden hebben vrijstelling aangevraagd,
Maar een deel hiervan zal ook cashen 💰

Nou rechten genoeg, jammer van vleesvee sector en kleine vleesvee houders...
+1
cowboys
@hans1980 vleesveehouders zijn creatief het is helemaal onzin dat je niet kunt groeien zonder vrijstelling kwestie van nadenken
KuikenenKoe
Schijnt wel in de genen te zitten dat vleesvee houden.
Schijnt dat er veel ouderen stoppen waarbij de kinderen het bedrijf weer opstarten.
Altijd een goede zaak wat verjonging in de sector .
+2
Pluto
Als je de rechten terug geeft aan de minister werk je de komende 15 jaar voor niks. Tel daarbij het wantrouwen jegens haar en de janboel bij RVO en de onkunde in de kamer en de chaos is compleet !.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN