De beerput moet open!

Deel dit topic

Reacties

+4
puntertje
Het wordt steeds zieliger met die innitiatieven van 'innovatief' in de knel. 'Alles voor de gratis rechten' lijkt het credo.
+3
cowboys
@puntertje moet jij nog niet naar bed jochie?
+2
Dirk van Zetten
@puntertje Tot nu toe ziet minister alleen problemen en geen oplossingen. Van haar ambtenaren hoef je geen oplossingen te verwachten. Een daadkrachtiger en ondernemender bewindspersoon is bij zo'n dossier een vereiste. Braks, Veerman en Bleker zouden minder naar ambtenaren en Brussel geluisterd hebben en met pragmatischere oplossingen komen.
Dirk van Zetten
@Dirk van Zetten beter nu alles oplossen, dan nog 2 of 3 jaar door modderen en dan nog een keer fiks korten
+2
christo
@Dirk van Zetten Een minister hoort te voldoen aan het profiel wat jij schetst. En dat laat Carola niet zien.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Dirk van Zetten:
Veerman
Veerman hoort niet in dit rijtje thuis, die had en heeft het vooral druk met zoeken naar de geldstromen. Daar is hij altijd wel in de buurt te vinden...
+2
Koeienpraat
Dit raakt niet alleen knelgevallen!! Er zijn al geruchten dat er we dit jaar weer boven het fosfaatplafond zitten!! Denk maar niet dat de overheid dan zijn verantwoordelijkheid neemt voor de gemaakte fouten. Dan komt er ordinair nog een extra kortingsronde want minder vee is wat ze daar willen!!
+2
van Ittersum
@Koeienpraat waarom hoor ik dat alleen hier dat er een extra korting in het verschiet ligt. Kan iemand een link kopiëren dat de minister, ministerie of het RVO dat als eventuele optie heeft geuit?

Ik heb gezocht maar kon niks vinden behalve hier, misschien dat iemand het wel kan weerleggen
+2
Koeienpraat
@van Ittersum ik hoop echt dat je gelijk hebt. Maar ik heb een tabel gezien waarin staat dat we met de huidige en verwachte 10% uit de afroompot nog flink over het plafond gaan met 85.7 miljoen kg. En dan krijgen we opnieuw weer heel het gedreig dat we de derogatie gaan verliezen. En dan staat er nu opgenomen in de wet dat er gekort mag worden. Dusja, ik vertrouw de boel niet
+2
mlkvhoudr
@van Ittersum op site boerderij intoetsen minister schouten verhogen korting. Dan krijg je artikel met fimpjes waarin ze zegt dat zij korting wou verhogen maar dat de sector daar niet aan wou artikel november 2018
+3
van Ittersum
@mlkvhoudr heb het gelezen. Is dus geen optie. Waarom gebruiken jullie dit dan steeds bij herhaling, en herhaling. Hou op met die stemmingmakerij zou ik zeggen, gepasseerd station, klaar . Die paar die hier constant de hele zooi bewust aan het opruien zijn moeten zich omdraaien, bukken en een kick off krijgen. En dan zeg ik het nog vriendelijk.
+4
Koeienpraat
@van Ittersum bovenstaand filmpje is inmiddels bijna 1200 keer gedeeld op Facebook. Dus ik denk dat we hier niet meer kunnen spreken van een paar stemmingmakers. Heel veel melkveehouders zijn de onzekerheid en toenemende regeldruk meer dan zat. Daar hoef je niet eens een knelgeval voor te zijn
hans1980
@Koeienpraat klopt gebeurt er niets dan 10 % 2e korting voor niet grondgebonden bedrijven dan 3e na uitspraak rechters

Puinhoop @van Ittersum !
van Ittersum
@Koeienpraat 1200 x en misschien ook wel 3 A 4 keer bekeken, wil niet zeggen dat die 3 A 400 mensen nu 7 kleuren schij@en en nu ook denken dat er een korting komt. Misschien overschatten velen het idee dat....en wat zegt de rechter en wat doet Brussel. Het kan vriezen of dooien , maar om nu jezelf bij herhaling de put in te praten en krampachtig maar medestanders proberen te krijgen om ook zo maar (bij voorbaat)te denken....dat gaat me te ver en mist elke vorm van realiteit.

Zal wel een hoop commentaar op krijgen, maar als er gehangen moet worden dan maar aan de laatste boom. Tot die tijd: "voor straks lekker slapen en morgen weer gezond op".
hans1980
@van Ittersum ben het niet allemaal eens met de keuzes die sommigen hebben gemaakt, maar het gaat me veeeeels te ver om het te classificeren als onzin .
Geloof me die boeren gaan echt niet voor de camera wanneer het zaakje nog op eigen kracht te redden is ..

Kan u wel classificeren.......maar doe ik niet
+1
van Ittersum
@hans1980 de fosfaatrechten lieten de emmer overstromen niet vollopen. Wie zijn dan al die huidige fosfaatkopers, wie zijn dan die nu nog een nieuwe stal laten bouwen, wie zijn dan kopers van al dat bling bling. De echte groeier red zich wel, de margeboer ook wel, tis diegene die noch het één, noch het andere zijn. Maar in het MQ tijdperk had je die ook en daarvoor ook, alleen je hoorde daar niets van en nu gooi je het eerder op straat via camera of sociale media, dat is het verschil. Ik ben niet aan het bagatelliseren maar probeer feiten en de oorzaak te zoeken van deze gekte. Je hebt de echte probleemgeval en de grote groep probleemgevallen die zich zelf in de problemen heeft gebracht. Ik weiger te bloeden voor die laatste groep en ik geloof de minister ook niet, tenzij de rechter er anders overdenkt
+1
Erik,1979
@van Ittersum dat is jou probleem en die van de andere veehouders. Jullie zijn bang voor de volgende korting en daarmee in het zelfde schuitje te komen als de knelgevallen. Ik zal jullie even wakker maken
De knelgevallen gaan het voor een groot deel terecht winnen. Dat houdt automatisch in dat die rechten uitgegeven gaan worden. Jullie hebben 2 kansen om een korting te voorkomen. 1 Europa verhoogd fosfaat plafond. 2 vleesvee en jongvee bedrijven vallen er buiten en jullie komen onder het plafond. Schoppen tegen knelgevallen brengt jullie veel verder van huis. Verdeeld de sector alleen maar.
+2
robbies
Quote Reactie van @Erik,1979:
De knelgevallen gaan het voor een groot deel terecht winnen.

Jij bent geen rechter Erik. Er is nog geen enkele uitspraak die die richting opwijst. 9 januari weten we op zijn vroegst iets. Gaan we tot die tijd gissen over wat er mogelijk gaat gebeuren?
pietjepuk
Quote Reactie van @robbies:
Gaan we tot die tijd gissen over wat er mogelijk gaat gebeuren?

Dat doen we al drie jaar. Dan kan er dat maandje ook nog wel bij en dan gaan we gewoon verder met gissen. Hoewel ik weet stiekem al wel wat we kunnen verwachten maar of het waarheid wordt tijd zal het leren.
van Ittersum
@Erik,1979 wens van de gedachte. Maar echt, het boeit me niet. Liever niet maar het gaat niet gebeuren. Zolang er hier allemaal onzin over iets wordt gesproken zonder dat de rechter, politiek of Brussel daadwerkelijk heeft gesproken is het allemaal lucht.
+3
hans1980
@van Ittersum wanneer de rechter heeft gesproken ben je te laat zorg eerst dat het plafond omhoog gaat
Todi
@van Ittersum En een project wat de overheid leid zal nooit 100 % kloppen. Zie het bv snel trein project.
+3
Noorderling
Quote Reactie van @Erik,1979:
2 vleesvee en jongvee bedrijven vallen er buiten en jullie komen onder het plafond. Schoppen tegen knelgevallen brengt jullie veel verder van huis. Verdeeld de sector alleen maar.

En jij denkt dat we voor 1 gat te vangen zijn?
Als jongvee zonder P rechten kan, dan staan morgen, of op papier nog gisteren al het jongvee op een ander nummer en worden er weer auto's vol met koeien aangerukt.

In veel gevallen is er gewoon veel te veel risico genomen en als je niet verdubbelde was je een toekomstige stopper. Het is 2018 en we staan weer met beide benen op de grond. Dat iemand teveel risico heeft genomen en ik niet, gaat dus niet mijn probleem worden en dat is de reden dat er weinig solidariteit is.
+1
robbies
Quote Reactie van @Noorderling:
Dat iemand teveel risico heeft genomen en ik niet, gaat dus niet mijn probleem worden en dat is de reden dat er weinig solidariteit is.

Die solidariteit wordt je gewoon opgedrongen, ongeacht of je wil. Van mij had de derogatie mogen klappen, maar omdat de melkveehouderij dan een failliet bedrijfsmodel heeft zit ik nu ook met rechten opgescheept. Vorig jaar wilden mijn vertegenwoordigers in de ledenraad mij dwingen om 30 koeien op te ruimen, uit solidariteit en op straffe van melkgeldinhouding.

Jij kunt dus wel zeggen dat je niet solidair bent, maar als ze in Den Haag, bij LTO of in Amersfoort anders beslissen, dan ben jij ook solidair.
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Erik,1979:
De knelgevallen gaan het voor een groot deel terecht winnen
en @hans1980

Mooi toch, dan zijn alle problemen opgelost. Knelgevallen zijn geen knelgeval meer, beslissing is door buitenstaander genomen dus geen verdeelde sector meer en het staat eenieder vrij om ook tegen nieuwe beslissingen die negatief voor de eigen bedrijfsvoering uitpakken een procedure te voeren. Tot zover de ideale wereld.

Realistisch: het is een recht voor knelgevallen om voor eigen belang te strijden. Je kunt het hen niet kwalijk nemen als de gevolgen van hun eventuele winst op de sector worden afgewenteld, dat is voor rekening van de overheid. Aan de andere kant is het niet de verantwoordelijkheid van de sector of LTO om de door de overheid veroorzaakte knelgevallen op te lossen. Een beroep op solidariteit in de sector staat nu eenmaal haaks op de belangen van individuele bedrijven. Stop met de polarisatie en leg je klachten neer waar zij horen: de overheid.

Maak er verder ook een mooie dag van....
cornelissen
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
om de door de overheid veroorzaakte knelgevallen op te lossen

Wel erg simpel gedacht, de sector wou geen fatsoenlijke "overgangs"regeling, was geen draagvlak voor na het mislukte early warning systeem van de sector. Er was draagvlak voldoende bij de politiek om eerder in te grijpen, maar de sector kon het zelf wel regelen met deze ellende als gevolg.
En Van Dam was kennelijk meer bezig met zijn volgende baan.
vrije boeren
@van Ittersum tegenwoordig heb je niks meer te weigeren het wordt je door de strot gedrukt
hans1980
@van Ittersum de sector zijn wij! En dan zeg ik het nog netjes.....bah
+1
hans1980
@van Ittersum Die paar die hier constant de hele zooi bewust aan het opruien zijn moeten zich omdraaien, bukken en een kick off krijgen. En dan zeg ik het nog vriendelijk(zeg jii)

Dus wij niet grondgebonden bedrijven (eigenlijk vaak wel maar mais/mest relaties tellen niet mee) moeten onze bek houden!
We zijn 8,3% gekort , bij niet ingrijpen staks nog ca. 10% dan uitspraak rechters nog 2-3% En dan vindt jij (waarschijnlijk niet gekort of verdubbeld?) Dat boeren die hier moeite mee hebben bovenstaande....

Oei wat is Nederland ziek...
+1
van Ittersum
@hans1980 ik ben ook gekort, ik meende 6 %, en ik heb een mond, u ook? Maar het betekent u faillissement niet, echt niet. Want als 8,3 % korting uw faillissement betekent , hoe heeft u dan de melkprijs van een paar jaar geleden overleeft, die was vergeleken bij nu 40% lager . 40 cent melkprijs
van nu min 8,3 % zou zonder die generieke korting ook u einde betekenen, ja tóch? Dat het uw toekomstplannen vertraagd of voorlopig stil laat staan kan een feit zijn. Aan de andere kant, toe we nog MQ hadden gaven zonder te blozen 18000 euro uit om 1 koe meer te mogen , nu bijna minder dan de helft en we gaan allemaal failliet? .....wat heb ik gemist......al die vrachtwagens met beton en steen? Dat was uw eigen keuze( voor diegenen) . Een prikker stuurde mij een PB-tje, die scheef, laat mij maar een spantvakprutser zijn maar ik leef nog fijn....misschien wel de meest terechte opmerking in het geheel. Beter dan suggestief anderen napraten over wat er niet is, ik hou het maar wat er daadwerkelijk wordt besloten niet wat er allemaal KAN gebeuren. Anders heb je geen leven
+1
hans1980
@van Ittersum tel maar 12-13% extra korting erbij op wanneer lto deze onzin niet helpt oplossen!

Je snapt hem toch wel? Ga het geen 10x uitleggen
+4
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @hans1980:
Ga het geen 10x uitleggen

Dat heb je al gedaan 😃
hans1980
@MTSTAMMINGA Duidelijk dan kan morgen de LTO een 2e generieke korting à 10 % presenteren door het moedwillig verzaken van belangen van melkveehouders!

Een oplossing is verhogen dat wel kan, jullie LTO zit nu ook al op een dwaalspoor met het vleesvee in een Melkveeplafond..

Dat gaat Brussel niet leuk vinden

Ben ik nu zo slim of zijn jullie zo dom???
van Ittersum
@hans1980 dat laatste.....de tijd geeft het antwoord
+2
buorman
@MTSTAMMINGA
Neuh, hij legt het niet uit, hij herhaald alleen maar, dus dan doe ik dat ook maar;
Er gaat geen extra korting komen want mv of vlv maakt Brussel geen drol uit;
''Article 4 General conditions for the derogation
The derogation is granted on the following conditions:
1. The Netherlands shall monitor the amount of manure produced and shall ensure that manure production at national level both in terms of nitrogen and phosphorus will not increase beyond the level of the year 2002 corresponding to 504.4 million kg of Nitrogen and 172.9 million kg of Phosphate.''
hans1980
@buorman ok dan is die 84,9 miljoen kg P eigenlijk een farce...
Dan delen we mogen 172,9 miljoen rechten allemaal in 1 pot! Dat is wat je zegt??
+2
buorman
@hans1980
Wat ik al geruime tijd in diverse topics probeer te zeggen is dat het voor de derogatie Brussel geen drol uitmaakt of die kilo fosfaat nu geproduceerd word door een melkkoe, een vleesbeest of een geit.
Ik plaatste dit een paar week geleden al in ''trek zelf je conclusie''; nul komma nul reactie van diegenen die hier steeds verkondigen dat het spaak loopt.
Welnu het gaat niet spaak lopen, er word hooguit een deel van de ruimte die in 2002 beschikbaar was gebruikt voor vl vee in plaats van mv
matt
@buorman brussel kijkt inderdaad naar het totale plafond daar heb je gelijk.
Maar het probleem nu is,dat er meer rechten uitgegeven zijn dan het sectorplafond.
Daar gaat brussel niet mee akkoord.
Per 2019 of 2020 weet het zo niet zeker,worden de sectorplafonds in de wet opgenomen,gaan we er overheen (stikstof) jaar er op,of 2 jaar ivm berekening.pas in juni bekend is korting.
Ondanks dat dan bv totale plafond niet is overschreden.
buorman
@matt
Per 2020 in de Ned meststoffenwet, of dit van invloed is op het verkrijgen van derogatie valt nog te bezien.
+1
christo
@hans1980 Je hebt gewoon 100% gelijk. De ongelovigen spelen voor struisvogel. Worden helaas te laat wakker. Dat jij je er druk om maakt is compleet terecht. Het kortingsmonster is op een knappe manier verwerkt in de wet die geweldig goed verdeeldheid zaait. Jammer dat zo gaat. Wie zou dat toch zo bedacht hebben?
van Ittersum
@hans1980 angst....
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @hans1980:
tel maar 12-13% extra korting erbij op wanneer lto deze onzin niet helpt oplossen

De mens lijdt het meest van het lijden dat hij vreest. Je maakt jezelf helemaal gek. Laat LTO zich er alsjeblieft buiten houden. De overheid heeft de rotzooi veroorzaakt, laat deze het zelf maar oplossen ook. Uiteindelijk zal de rechter beslissen of de overheidsoplossing rechtvaardig is en juist in deze procedures kan LTO een ondersteunende factor zijn, mits men nu niet samenwerkt met de overheid.
hans1980
@Jack Rijlaarsdam ik zal wel gek zijn , maar we streven af op 86,5miljoen kg P 84,9miljoen is plafond dus 1,6 miljoen p teveel.

Op basis hiervan geen derogatie, afgesproken met Brussel EC is 84,9 dus Carola gaat korten op niet grondgebonden bedrijven ca. 10%

Om dat tegen te gaan MOET LTO NU bewegen en lobbyen met Brussel en RVO om ruimte binnen de 172,9 miljoen kg P te creëren voor a. Geen extra korting b.knelgevallen

Nu niets doen en wachten op uitspraken van rechters is Not Done...
Het is 5 over 12
+4
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @hans1980:
we streven af op 86,5miljoen kg P 84,9miljoen is plafond dus 1,6 miljoen p teveel

Twee zaken lopen door elkaar. De fosfaatproductie wordt berekend aan de hand van de sectorBEX en deze ligt ruim onder het plafond. Derogatie is daarom niet in het geding.

Vervolgens een pijnlijk dossier: er zijn meer rechten uitgedeeld dan er met Brussel is afgesproken. Dit is puur een fout van de overheid, ook al ontkent deze hardnekkig. Laat de overheid dit ook maar oplossen. Hier is absoluut geen rol weggelegd voor LTO, zij heeft al genoeg handreikingen gedaan bij het opstellen van deze wetgeving. Verder is het knelgevallendossier een pijnpunt in de marge. De sector gaat hier geen rechten voor collecteren en de overheid speelt het juridisch hard. Het laatste woord ligt voor hen dus bij de rechter. Met kwade honden is het slecht hazen vangen. Mooier kan ik de analyse niet maken.
hans1980
@Jack Rijlaarsdam hopen dat het goed gaat ..heb genoeg aan 1x korten
+1
Farma_boerke
@Jack Rijlaarsdam Er ligt wel degelijk een rol voor de Lto. Zij hebben met de represntativiteit van meer dan 60% een plek aan tafel en kunnen bijnoverheid aandringen op oplossingen en de fouten aantonen. Ze hoeven het niet op te lossen alleen aan te geven en op te volgen. Calon mag het best wel eens hard spelen..........
+1
CorP
Quote Reactie van @Farma_boerke:
Calon mag het best wel eens hard spelen..........

Alleen moet je die man eerst even vertellen welke kant hij dat op doen moet
buorman
@hans1980
''Article 4 General conditions for the derogation
The derogation is granted on the following conditions:
1. The Netherlands shall monitor the amount of manure produced and shall ensure that manure production at national level both in terms of nitrogen and phosphorus will not increase beyond the level of the year 2002 corresponding to 504.4 million kg of Nitrogen and 172.9 million kg of Phosphate.''
hans1980
@buorman zoals jij het stelt is er geen begrenzing tot 172,9 dus ja die 84,9 mag dus ook 86,5 of 90 miljoen kg worden zolang we maar onder de 172,9 blijven.

Nou hoop dat je gelijk hebt was a 8,3% korting niet nodig geweest, b. ruimte voor knelgevallen c.ruimte voor groei
buorman
@hans1980
Dat stel ik niet hans, dat schrijft Brussel in de goedkeuringsbeslissing.
Als ik het had geschreven; wie it wol yn it Frysk west ynstee fan yn it Ingelsk 😂
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @hans1980:
Nou hoop dat je gelijk hebt was a 8,3% korting niet nodig geweest, b. ruimte voor knelgevallen c.ruimte voor groei

@buorman plaatst hier iets over fosfaatproductie en de samenhang met het toewijzen van derogatie. Jij begint nu over het stelsel van fosfaatrechten. Absoluut twee verschillende dossiers.
hans1980
@Jack Rijlaarsdam ok wist ik niet excuses, dus derogatie komt eigenlijk nooit in gevaar!
Dan fosfaatrechten systeem; Nederland blundert met toewijzen fosfaatrechten aan niet melkveebedrijven (Non Dairy Farms) totaal bijna 25.000 bedrijven hebben een beschikking i.p.v. 17.800 afgesproken met EC anders voldoet NL niet aan staatsteuntoets, duidelijk.

Carola bekend fout en laat vleesvee vrijwillig kiezen tussen vrijstelling of rechten hiermee denkt ze 2 miljoen kg p terug te halen?

Die 84,9 is heilig voor haar en EC echter wel onder voorwaarden dat hierin 17.800 dairy farms zitten , zolang er nog vleesvee en overig vee zitten heeft RVO de spelregels van EC niet goed gelezen en daarbij behoren melkveehouders natuurlijk GEEN EXTRA KORTING te verkrijgen deze rechten horen JUIST onder de 84,9!
Dus die overige dieren moeten eruit of plafond moet op simpel 🤗
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @hans1980:
simpel

Als het simpel was, was het al opgelost. Ik ben ook best nieuwsgierig hoe ons Carooltje zich hieruit gaat redden, maar ga me er niet zenuwachtig om maken. Wat komt, dat komt. Gewoon adem blijven halen.
hans1980
@Jack Rijlaarsdam ga maar ff aan zijlijn staan naast @John Spithoven
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @hans1980:
ff aan zijlijn staan naast

John heeft zich de ballen uit de broek gelopen om de fouten in de uitvoering van de wetgeving voor het voetlicht te brengen. Ook voor hem is het nu gewoon afwachten hoe dit wordt opgepakt door de dienstdoende ambtenaren. Met anderhalve week ligt heel Nederland twee weken plat, dus ik zou alvast maar een voorraadje geduld aan leggen.
christo
@Jack Rijlaarsdam Donderdag is het AO.
cornelissen
Quote Reactie van @van Ittersum:
MQ hadden gaven zonder te blozen 18000 euro uit om 1 koe meer te mogen

Ik denk dat er toen een hoop afhaakten, ook al veel eerder bij lagere prijzen
van Ittersum
@cornelissen zonder misschien te weten bent u straks koopman. Als ik het goed heb begrepen heeft u en de gebouwen up-to-date en voldoende land. Die fosfaatrechten zijn maar tijdelijk, de GGB haalt straks alles in, kwestie van tijd, geloof me maar.
+2
Schepens
@van Ittersum jij bent 6% gekort hun 25% of meer is dat dan eerlijk? Jij hebt ook een keer gebouwd dat dat op het juiste moment was goed gedaan! Maar Dijksma heeft eind 2013 gezegd dat er geen rechten kwamen! Toen waren er veel al bezig met plannen en bij de bank. Vele zijn in 2014 gestart met bouwen met nog steeds de uitlating van Dijksma er komen geen dierrechten! Wat dan als je aan het bouwen bent en de stal bijna klaar hebt en er komt eind 2014 naar buiten dat er dierrechten komen? Geef mij daar maar een antwoord op!!! Met dat gesnou van jou ben ik hier onderhand wel zat!!
+5
van Ittersum
@Schepens ik zou bouwen maar niet gedaan, reden: niet relevant. Wij hebben in 1981 gebouwd voor uw statistiek dus die vlieger gaat niet op. U kunt mij wel zat zijn waarom omdat je de vinger niet op de wond mag leggen? Moeten we constant vrolijk worden van herhaling op herhaling over iets wat er niet is. Die 25% korting, leuk bedacht. Ik had voor mezelf ook 200 mk in gedachten werden dus maar 100 mk. Zo lus er nog wel 10. En met alle respect, diegenen die 30 jarige verplichtingen aangaan op basis van een uitspraak( geen wet) van een staatsecretaris die ook maar een passant is, moeten die boeren niet heel snel bij zichzelf ten rade gaan ? Vrees dat ik voor velen ( dus niet voor allemaal) nu toch wel heel dicht bij de waarheid kom, maar het mag niet gezegd worden.....

Geen derogatie of iets anders hadden we dan nu gehad, tis links om of rechts om, onbeperkt groeien is en was altijd uit den boze. Dat is altijd aangegeven, feitelijk wist iedereen dat wel, alleen niet hoe en op welke manier.

En die fosfaatrechten is voor sommigen ook nog de redding geweest om met opgeheven hoofd te kunnen stoppen, warme sanering. Dus zo negatief is alles ook niet eens zoals het hier altijd geschetst wordt.

Met groet.
+1
Schepens
@van Ittersum dan zal je moeten stoppen heb jij ook nog een warme handdruk!

Ga toch weg man! Alleen maar geld uit de sector trekken! Kun jij hem beter in grond steken zoals jij dat zegt! Grond was hier ook totaal geen probleem! De overheid is het probleem! Als het allemaal duidelijk was waarom financierde de banken de stallen? Er kwamen geen dierrechten dus hun hoeven er ook niet mee te rekenen! Als ik jou was zou ik me er eerst even in verdiepen om te kijken wat Dijksma gezegd heeft eind 2013!
+1
Twentsch Land
@Schepens

Voor vervelende dingen is nooit een goede datum, tijdstip of periode !! Dijksma spreekt hier wel over voorkeur grondgebonden ( tijdstip van uitspraak was er nog geen overschrijding fosfaatplafon ) misschien wel bedoelend na wat nu AmvB wordt genoemd........ Wat niet valt te betwijfelen is dat zowel Bleker als Dijksma ook duidelijk hebben aangegeven dat bij overschrijding fosfaatplafon er zou worden ingegrepen.
cornelissen
Quote Reactie van @Twentsch Land:
zowel Bleker als Dijksma ook duidelijk hebben aangegeven dat bij overschrijding fosfaatplafon er zou worden ingegrepen.

Die hebben dat vermeld,hoewel Dijksma veel vertrouwen had in het early warning systeem van de sector. Maar daarom hoeft de sector - ondanks de grove mislukking van K.Romijn met zijn early warning - een fatsoenlijke overgangsregeling niet te blokkeren.
Overigens al inzage gehad in het early warning systeem met de weekrapportages van i en r er bij van maart/ april 2015( toen was er nog niets aan de hand ) tot 2 juli 2015
Lijkt mij erg interessant om e.e.a. eens te evalueren
+1
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Schepens:
financierde de banken de stallen? Er kwamen geen dierrechten dus hun hoeven er ook niet mee te rekenen! A

Deden ze wel reking houden met rechten Alleen sommige boeren haalden dat van de begroting af
cornelissen
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Alleen sommige boeren haalden dat van de begroting af

Niets van bekend,lijkt mij ook sterk,dat dan de bank akkoord gaat . Hier werd aangehouden ca 2 koeien/ligboxen per ha, niets geen dierrechten o.i.d.
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @cornelissen:
lijkt mij ook sterk,dat dan de bank akkoord gaat

Jij bent toch helemaal geen bank nodig geweest? bouwen met eigen arbeid en 4 of 5 jaar bezig met top melkprijs jaren erbij... Trouwens, je krijgt niet eens een bouwdepot voor zo'n lange periode.
+1
van Ittersum
@Schepens waarom moet ik stoppen?

Mijn Rabobank heeft een bloedje hekel aan mensen die met zotte ideeën (geen plannen) komen en dan zeggen ze ook nog: "ja, maar de bank zei dat het kon"
Niks persoonlijks, maar zeg nu eerlijk, zou u zulke mensen aan de balie willen hebben. Eigen verantwoordelijkheid, inzicht en management basiseisen voor een ondernemer, ja toch? Straks begint er morgen iemand nog te maaien onder het mom van: Piet Paulusma zei dat het morgen een mooie dag zóu worden.

Grondgebondenheid zou het credo worden op welke vorm dan ook, iedereen wist dat.
cornelissen
[quote="@van Ittersum" p="1584628"]Grondgebondenheid zou het credo worden op welke vorm dan ook, iedereen wist dat.

Daar ben ik achter gekomen
+1
van Ittersum
@cornelissen tijd....tijd....let maar op, zie de melkprijsrichtingen, vergunningen, pachtgronden enz....
+12
kanniewaarzijn
Voor iemand die (naar eigen zeggen) eerlijkheid hoog in het vaandel heeft staan, houdt ze het wel lang uit op het meest corrupte ministerie van het land!
Todi
@kanniewaarzijn Heeft ze meer boeren blij gemaakt is het weer niet goed.
MTSTAMMINGA
@van Ittersum
Geen mooier waarheid dan een halve waarheid
Denk eerder dat de fosfaatbank eerst nog niet open gaat Dan dat er weer een korting komt
hans1980
@MTSTAMMINGA Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel!!!

Binnenkort >>>niemand gaat een 2e korting na dit geblunder accepteren!!!

Let op ...
van Ittersum
@MTSTAMMINGA tis voor mij en ik denk voor de minister heel makkelijk. Niet fosfaatbank open, lukt het niet om dit jaar onder het plafond te komen dan wel een jaar later. Hoe meer handel er gedreven wordt hoe meer er achter blijft dmv afroming. Dus elke compensatie of rekening courant systeem komt er voorlopig niet. Vrij logisch om zo snel mogelijk onder het plafond te komen. Als Brussel had gezegd, jullie moet koste wat het kost voor 31/12/2018 on der het plafond zitten was het een ander verhaal. Nu kan de minster wel uitleggen aan Brussel dat het er wel gaat komen.
+1
hans1980
@van Ittersum jammer voor die mensen die wachten op fosfaatbank kan in jou plan nog wel ff duren🤣
van Ittersum
@hans1980 valt het te rijmen, ? en te hoog zitten en staan uit te delen. Wat er niet is kun je ook niet weggeven. Zo'n conclusie is toch niet moeilijk te begrijpen
+2
de Haas
@MTSTAMMINGA Je had toch niet verwacht dat die open zou gaan en men met rechten ging strooien? Eens afgegeven blijft afgegeven, of zoiets.
+3
robbies
@Schepens
Quote:
alleen maar geld uit de sector trekken

Dit is zo'n flauwekulargument. Hoorde ik ook al ten tijden van het melkquotum. Dat zou de sector uithollen. Er werd geld in lucht gestoken.
Toen het quotum eraf ging struikelde de sector over elkaar om het geld naar de aannemers te brengen. Is dat kapitaal dan wel in de sector gebleven?
+2
Erik,1979
@robbies dat is inderdaad onzin. Dat geld is niet van de sector. Dat geld is van de veehouder. Of die dat in grond rechten of in een leuke auto investeert moet hij zelf weten.
+1
pieta
@Erik,1979 Klopt, hij mag zelf weten waar gij zijn geld aan uitgeeft, bewaren mag ook. Maar ook zelf de gevolgen dragen. Die het hardst op de fosfaatrechten tegen zijn zijn de groeiers en juist de groeiers hebben gezorgd voor de fosfaatrechten.
+2
robbies
Quote Reactie van @pieta:
bewaren mag ook.

Ben jij nu helemaal betoeterd? En dan belasting gaan betalen?? Je bent toch niet gek? Kun je het beter in je bedrijf steken!! *sarcasme mode off

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
83
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
0