Bewoner van boerderij in Werkhoven waar vijf keer brand woedde vrijgelaten

De bewoner van de boerderij in Werkhoven waar de afgelopen twee maanden vijf keer brand woedde, is weer vrijgelaten. Dat meldt de rechtbank Midden-Nederland.
Volgens de rechter-commissaris zijn er "onvoldoende ernstige bezwaren" om de 35-jarige man langer vast te houden. De officier van justitie wilde dat hij langer in de cel zou blijven.
De recherche onderzocht de branden sinds de eerste brand op het terrein van de boerderij, op 25 oktober. De eerste vier branden waren in vier schuren. Bij een van die branden kwamen vijftig koeien om.
De vijfde en vooralsnog laatste brand ontstond in de woning. Eerder zei de boer dat hij meerdere keren is bedreigd, onder meer omdat hij homo is of een zakelijk conflict heeft.
Het onderzoek leidde uiteindelijk naar de bewoner zelf. "Vanaf het begin zijn er verschillende scenario's onderzocht en in de buitenwereld is flink gespeculeerd over het motief voor de branden", zei een politiewoordvoerder zaterdag nog.
 Bewoner van boerderij in Werkhoven waar vijf keer brand woedde vrijgelaten (nos.nl)

De bewoner van de boerderij in Werkhoven waar de afgelopen twee maanden vijf keer brand woedde, is weer vrijgelaten. Dat meldt de rechtbank Midden-Nederland. Volgens de rechter-commissaris zijn er "onvoldoende ernstige bezwaren" om de 35-jarige man langer vast te houden. De officier van justitie wilde dat hij langer in de cel zou blijven. De recherche onderzocht de branden sinds de eerste brand op het terrein van de boerderij, op 25 oktober. De eerste vier branden waren in vier schuren. Bij een van die branden kwamen vijftig koeien om. De vijfde en vooralsnog laatste brand ontstond in de woning. Eerder zei de boer dat hij meerdere keren is bedreigd, onder meer omdat hij homo is of een zakelijk conflict heeft. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar de bewoner zelf. "Vanaf het begin zijn er verschillende scenario's onderzocht en in de buitenwereld is flink gespeculeerd over het motief voor de branden", zei een politiewoordvoerder zaterdag nog.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden brand , koeien , boerderij en boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!