Accountant steeds duurder, € 6500,- per jaar

Onze accountant wordt steeds duurder! We doen nu online boekhouding en BTW aangifte dat kost € 395,- per kwartaal. Alle extra werkzaamheden komen er nog bij. Boekhouding voor jaarrekeningen kost ons € 4500,- per jaar. Elke 5 minuten een factuurtje. Je zou juist door automatisering lagere kosten verwachten, maar helaas. Verder best tevreden over kwaliteit. Maar de (extra) kosten en de aanname van ze betalen wel, begint me erg tegen te staan. Hoe kijken jullie daar tegen aan? Zijn de kosten vergelijkbaar bij landelijk bekende accountant? Ik hoor het graag!

Deel dit topic

Reacties

+1
pietjepuk
Ongeveer half door en doe zelf niets. zorg alleen dat de ordner netjes op volgorde zit. Boekhouder komt hem vier keer per jaar ophalen. 1 jaarrekening 2 belastingaangiftes en btw
Wilmeerweten
@pietjepuk , Dank je wel. Zitten jullie ook bij een landelijke accountant. Of een kleiner kantoor?
Frans1
@pietjepuk hier net zo,Ik breng het alleen zelf weg
+1
achterhoeker2
@pietjepuk Dat ophalen vind ik een raar verhaal, komt ie ook nog gezellig koffie drinken?
Allemaal bij op rekening van malle pietje..
+2
pietjepuk
@achterhoeker2 ja malle pietje betaald dat allemaal. Als ik de andere reacties zo lees val ik niks uit de toom.

Ik weet niet wat jouw boekhouder heel de week doet maar mijn boekhouder komt ook wel eens bij zijn klanten. En als hij dan toch onder weg is kan hij her en der de boekhouding effe oppikken. Kost hem weinig tijd en ik vindt het een top service.
Ook durf ik iets anders dan de jaarrekening door mijn boekhouder te laten doen zonder vooraf om prijsopgave te vragen. sturen gewoon een nette factuur. was bij mijn vorige boekhouder wel anders kon je vooraf om prijs vragen maar dan hadden ze achteraf allemaal nog meerwerk wat niet onder de prijsopgave viel.
jelleB
@pietjepuk misschien heb ik dezelfde boekhouder wel
Nick83
@achterhoeker2 er zijn boeren waar de accountant elk kwartaal aan de keukentafel de facturen komt uitzoeken. Dan is de vrouw werken en de boer 's zomers aant inkuilen of aan mestrijden en zit hij in zn 1je binnen aan de keukentafel. Moet die zelf nog koffiezetten, anders krijgt die heel de middag niks. En als die een factuur niet vinden kan, belt die de boer op zn mobiel: kom eens ff naar binnen toe! Je moet mij niet vragen wat dat gaat kosten, maar dat heb ik weleens horen vertellen.
+7
weurding
@Nick83 hoop het verhaal sterker dan de koffie.....
Wilmeerweten
Wij hebben daarvoor 4 x btw aangifte. Zelf online doorgegeven. En 1 jaarrekening met 2 aangifte.
Nick83
Quote Reactie van @Wilmeerweten:
En 1 jaarrekening met 2 aangifte.

Wat houd dat in?
+1
weurding
+18
frank post
@Wilmeerweten hier 2 keer IB en de jaarrekening voor minder dan de helft, btw doen we zelf. Voor alle "simpele" vragen bel ik de belastingtelefoon kost nix. Voor al het andere vraag ik vooraf wat de kosten zijn voor de te verlenen diensten. Door ervaring wijzer geworden..... Boekhoudkantoor belde paar jaar terug of ik interesse had voor het opzetten van bv, ze wouden wel langs komen voor informatief gesprek. Gedaan, paar dagen later rekening van 750 euro. Was volgens de account manager naïef om te denken dat het gratis was. Ik had nog een afspraak staan dat binnendienstmedewerkers van hetzelfde kantoor om hier op de boerderij te komen kijken, daags na dat hunnie waren geweest factuur gestuurd, accountmanager belde op waarom ze een factuur kregen....dus ik zeg beetje naïef om te denken dat het gratis is:), zegt ie nog "maar je hebt een bos bloemen gekregen" heb nog aangeven dat ze de rekening mochten verscheuren wanneer ik ook iedere keer met bos bloemen mocht betalen
de hoef
@Wilmeerweten betaal meer dan het dubbele
+3
frank post
@de hoef dan doet ze vast meer dan 1 ib en 1 jaarrekening
+3
de hoef
Quote Reactie van @frank post:
ze
het huishouden ook dacht jij
+2
frank post
@de hoef ik heb geen idee hoe ze er uit ziet maar kan nog wel meer dingen bedenken
de hoef
Quote Reactie van @frank post:
hoe ze er uit ziet

gaat nog prima
pieta
@de hoef Oftewel je zou het er wel op kunnen? 😁
+4
de hoef
@pieta ze houd mij nog steeds, kan wel grote praat ophangen hier maar heb ook niks te vertellen
Nick83
Quote:
We doen nu online boekhouding en BTW aangifte

Wat versta je hier onder? Je upload zelf de facturen en voer zelf alle factuur bedragen in? De facturen die via de mail komen, gaat dat allemaal automatisch? Voer je dan ook zelf alle factuurregels in en deelt alles in verschillende groepen / rubrieken in?
Wilmeerweten
@Nick83 We hebben een online boekhoudingprogramma van E-verbinding. Alle facturen lever ik digitaal aan. De boekhouder zorgt voor coderen en BTW aangifte.
Nick83
@Wilmeerweten dan doe je dr dus zelf niks aan...
JappieJo
Ca 3000 3300 per jaar. Zit suppletie en 3 ib aangiftes in. Kort belletje tot een uur is gratis, maar zolang hebben we vaak niet nodig. Zit vaak een uurtje of 6 xtra werk bij in á 95€/uur.
jan.1
Maak wel wat uit of je 60 of 200 koeien melkt,maar rond de 5000 euro ben je zo kwijt.Heb je meer diensten nodig ,dan verdubbelt het snel.
Wilmeerweten
@jan.1 We hebben verschillende takken op ons bedrijf. Melkvee, recreatie en akkerbouw.
frank post
@Wilmeerweten als voor iedere tak een jaarrekening hebt is die 6500 koopje
Wilmeerweten
@frank post Gewoon 1 jaarrekening hoor.
de hoef
Quote Reactie van @Wilmeerweten:
e takken op ons bedrijf. Melkvee, recreatie en akkerbouw.

dan is het een nette prijs
Bekkink
@Wilmeerweten dan mag je nie klagen
Wilmeerweten
@Bekkink We hebben maar een jaarrekening.
Bekkink
@Wilmeerweten ik ook. Maar jij hebt veel meer bedrijfstakken erbij.
Dat geld ben ik ook wel kwijt met mijn 90 koetjes😢
Noorderling
@jan.1
Waarom?
Bedragen worden groter, maar veel meer kan het niet zijn.
van Ittersum
.
van Ittersum
Omdat geen bedrijf hier gelijk is, is het weinig zinvol om appels met peren te vergelijken. Zelf eens een concurrent op bezoek gehad, die zou het voor 2000 euro kunnen doen, toen we alles doorpraten en mijn wensen, eisen en omstandigheden op tafel legden bleek het dubbele te worden.

Net als de bank, wie heb je, hoe komt deze over en vooral nodig iemand uit voor een gesprek, niet de relatiebeheerder maar de man die je dan zou krijgen als je gaat overstappen. En later pas de prijszetting op tafel leggen.

Ik ben bij Baker Tilly Zwolle. Niet interessant maar om aan te geven afstanden tellen niet. Mijn hele spul gaat 1x per iaar met DHL op de post en 1x per jaar komt hij naar het noorden. De rest wordt steeds minder, ik geloof het wel, snap het wel en kan zelf inmiddels door de automatisering veel zelf. Kort door de bocht doet hij alleen de jaarlijkse fiscale kant , voor de rest hij melkt niet, hij voert niet en waar heb je hem nog meer voor nodig dan? We kunnen wel heel interessant doen met zijn allen maar zo spectaculaire bedrijf is de gemiddelde melkveebedrijf ook weer niet
+1
Greetje
@van Ittersum Zeker waar, boekhouding van een gemiddeld melkveebedrijfje met 100 mk is echt geen rocketsiënce. Wij boeken alles zelf in, maar het zijn gewoon maand na maand dezelfde postjes, jaar in jaar uit.

Woldendorp uit Bedum doet de rest, 1750,- is de basis, komen nog wat kosten bij, zoals abonnement mifas. Maar voor 2500,- per jaar zijn we zeker klaar. (120 mk, m/v maatschap, BTW)
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
Tilly Zwolle. Niet interessant maar om aan te geven afstanden tellen niet. Mijn hele spul gaat 1x per iaar met DHL op de post en 1x per jaar komt hij naar het noorden.

Naar het Noorden? Zwolle is voor mij ook al het Noorden , heel erg Noorden zelfs. Ik heb mijn poort voor mijn schuur daar gekocht een jaar of 3 geleden. Was een heel eind karren met de aanhanger erachter met een 5 meter brede poort.
jan w
@George
Had jij je paspoort wel meegenomen, zo'n end van huis!
George
Quote Reactie van @jan w:
Had jij je paspoort wel meegenomen, zo'n end van huis!

Zit altijd in mijn knipbeurs jonguh. Ben vaak genoeg verder van huis geweest hoor. Ik ben zelfs ooit eens tot Elp gekomen.
grondlozeboer
@George was je opzoek naar een mestwagen 😆
+1
George
Quote Reactie van @grondlozeboer:
was je opzoek naar een mestwagen

Nee ik was nog nooit in Drenthe geweest en dan is een goede gastheer die weet waar je lekker kunt eten wel makkelijk. 😄
cs-agrar
@jan w foto van de kerk
Frans1
@George mijn eerste cultivator kwam uit Deurne, da was ook best een stukkie toeren met aanhanger vanuit hier😁
+1
George
Quote Reactie van @Frans1:
ijn eerste cultivator kwam uit Deurne, da was ook best een stukkie toeren met aanhanger vanuit hier

Inderdaad je bent vele goede cultivators voorbij gereden waarschijnlijk. 😄 Maar dat geldt ook voor mijn poort. 😂
Frans1
@George Haal wel meer uit het zuiden 😄 De melktank die ik nu heb,heb ik in januari of februari gekocht in Tilburg,op de terugweg ff koffie gedaan bij hoef,plaatselijke transporteur rijdt wekelijks op Belgie,dus die kon hem mooi meenemen als retourvracht,paste precies nadat ik de voeler van de oude melkwacht afgezaagd had 😄
+1
George
Quote Reactie van @Frans1:
Tilburg,op de terugweg ff koffie gedaan bij hoef,

Dan ben om gereden voor de koffie. 😂

Maar de hoef heeft goede koffie , ben er enkele weken geleden ook nog op de koffie geweest. Maar voor mij is het minder ver dan voor jouw denk ik hoewel hij aan heel de andere kant van Brabant woont.
+1
Frans1
@George stukkie rijden is niet erg toch👍
brabo
Quote Reactie van @Frans1:
stukkie rijden is niet erg toch

wel met zonne k*t auto
George
Quote Reactie van @brabo:
wel met zonne k*t auto

Ne zwetsen Brabo , die Gran Coupé is een erg gave bak en dat rijdt fantastisch.

Frans1
Quote Reactie van @brabo:
wel met zonne k*t auto

Valt mee hoor,de Nissan bevalt prima
Frans1
@George met het laden van de tank ben ik wel vlak bij jou langs geweest denk ik,was nog niet goed wakker,en via de a50 naar beneden gegaan,via oss.
Dacht eerst een eind om te rijden,maar scheelde niet eens veel
pietjepuk
@Frans1 van oss moet je nog een heel stukkie verder voor je aan de belgiese Limburgse grens zit.
+1
George
Quote Reactie van @Frans1:
ia de a50 naar beneden gegaan,via oss.

Ik val hier bijna van de Brabantse grens af . 😄 Wij worden omsingeld door Nederlands- en Belgisch Limburg. Maar dat was vroeger 1 land , wonen ook veel mensen met dezelfde namen en spreken hetzelfde dialect. Is alleen ooit België geworden. Maar we zijn nog krekskes Noord Brabant en Nederland en dat voelt eigenlijk wel goed. Hoewel Hamont België ook prima is . 😄
+1
de hoef
Quote Reactie van @Frans1:
melkwacht afgezaagd had

en nu is de melk zuur
+2
Frans1
@de hoef was niet nodig voor mn eigen melkwacht😁
jan w
Interessant om te horen, heb al een jaar of 6 niet veel voor de boekhouder betaald. Moet wel zorgen dat ik alles netjes heb ingevoerd en gecodeeerd. Alle nota's die niet via de digitale weg komen scan ik zelf wel in.
paul1
@jan w en je eigen uren tel je natuurlijk niet ....
Nick83
@paul1 als je zo redeneert, moet je niet zeuren over de factuur die je krijgt.
paul1
@Nick83 voor niks gaat de zon op
+2
jan w
@paul1 Op zich verdien je er ook niet zoveel mee als je het zelf doet. Ze rekenen voor het coderen ongeveer 1.5 uur per maand.
Zelf vind ik het grootste voordeel dat je meer inzicht krijgt in de geldstromen.
casev
@jan w Ik zit ook voor een dubbeltje op de 1e Rang. M`n zus is accountant bij Flynth. Ik boek zelf alle facturen in, en doe de bank, zij doet de rest. Als ik dit zo lees hier, scheelt dat elk jaar toch een flinke slok op `n borrel.....
jan w
@casev
Dan kan er ook nog wel een keertje een polleke bloemen af.
Mijn zoon is accountant, klop alles zelf in en hij doet de btw aangifte en de jaarrekening.
Ze rekenen daar op kantoor trouwens 88 euro per uur voor een accountant.
arjank110
@jan w 88 euro zal het tarief voor een assistent-accountant zijn. een 'echte' accountant kost minstens 120 euro per uur
+1
Erco
@casev daar kan je wel twee weken voor fietsen 😉
sjoerd de melker
Ik kan ook niet begrijpen waar die facturen vandaan komen. Elke keer hetzelfde doen en toch een dikke nota sturen. Ik betaal het maar en beschouw het maar als een gift aan die arme boekhouder
Erco
Hier ongeveer 34-3500 euro per jaar voor alles maar tel er dit jaar maar 3000 bij op voor bezwaar fosfaatrechten, telefonisch verhoor fosfaatrechten, herwaardering land, bezwaar btr etc maar ach als ze dan met het telefoontje komen je krijgt de hele 8,3% korting op je fosfaatrechten terug.... dan moeten we het maar gauw vergeten en vergeven
Wilmeerweten
@Erco Welke accountant heeft u dan?
Frans1
@Wilmeerweten waarom bel je niet eens een andere qccountant op voor een offerte
+2
achterhoeker2
@Wilmeerweten Die bestaat niet , erco is een pseudoniem voor guus geluk.
Bij erco gaat nooit wat fout , valt alles mee en de goeie kant op.
Als het droog is nederland regent het bij erco, erco krijgt de korting terug , erco heeft de hoogste melkprijs enz ....
+2
van Ittersum
@achterhoeker2 hij zit kennelijk in de Bermudadriehoek van geluk
+1
George
+2
Frans1
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Die bestaat niet

Waarom niet? Zit hier op vergelijkbaar niveau. Gooi ik toch ook eens wat hoger dan 1 😁
Erco
@Frans1 precies ik vind het al hoog genoeg. Ach persoonlijke frustraties van @achterhoeker2 die hij op iemand wilt botvieren. Ik zal wel n foto naar m sturen weet ie dat ik niet lieg. Alles gaat tegenwoordig digitaal en veelal automatisch via agrinota. Maar dat is de taak van mijn vrouw
+1
cs-agrar
@achterhoeker2 je kan eens bij @Erco op bezoek gaan met bijv de studieclub en leren hoe gelukkig te worden?
paul1
+2
weurding
@cs-agrar geluk kun je niet leren, je hebt het of je hebt het niet
pietjepuk
@weurding Door het juiste pad te kiezen heb je wel meer kans op geluk.
+1
weurding
@pietjepuk het juiste pad........ niet altijd het eerlijkste pad neem ik aan 😉
+1
Frans1
Quote Reactie van @weurding:
niet altijd het eerlijkste pad neem ik aan

Dat hoeft er niks mee te maken te hebben. Geluk moet je ook afdwingen,als je niks doet heb je ook nooit geluk,dat wordt er meer bedoelt,en dat klopt gewoon.Als je slecht moet doen om iets te kunnen bereiken gaat zich dat vroeger of later wreken
weurding
@Frans1 staat knipoog bij fransie
Frans1
Quote Reactie van @weurding:
staat knipoog bij fransie

Dacht dat je een oogje dichtknijpen bedoelde 😂 😂
George
Quote Reactie van @weurding:
geluk kun je niet leren, je hebt het of je hebt het niet

Ik hoef er niet voor naar Erco in ieder geval. 😂
Erco
@George klopt George
+1
sjuu
Wat het kost vind ik niet zo belangrijk, gaat erom wat ze voor je verdienen.
van Ittersum
@sjuu en het ideaal, en weinig kosten en veel voor je verdienen.
+1
IJsseldelta
Betaal hier €530 per kwartaal. We zetten alles gecodeerd in boekhoudprogramma van Uniform en doen de BTW zelf. Rest doet de accountant en er komt niets bij. Al bel je 10 keer in de week.
IJsseldelta
O ja m/v maatschap.
Wilmeerweten
@IJsseldelta Super, welke accountant?
van Ittersum
@Wilmeerweten ben ik ook benieuwd na, beetje op de naam afgaand zou ik denken dat deze prikker rond kampen - kamperveen woont. Misschien toch..
?
IJsseldelta
@van Ittersum Kom jij ook uit die streek?
van Ittersum
@IJsseldelta nee, mijn wieg stond aan de goede kant van de IJssel (ugh!! 😉 )
+1
IJsseldelta
@van Ittersum Mijne ook
pietjepuk
Hebben er meer prikkers een persoonijk bericht gehad van wilmeerweten? krijg een beetje het idee dat wilmeerweten zelf een accountant is.
van Ittersum
@pietjepuk nee, waarschijnlijk is bij mij de kale-kip-principe van kracht🤣

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
93
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
0