WIJZIGINGEN DIERCATERGORIEËN RVO

Uit de CRV nieuwsbrief:

Zoals u misschien al weet is er bij RVO het een en ander gewijzigd rondom diercategorieën. Per half december worden deze wijzigingen doorgevoerd in CRV FosfaatPlanner. Dit heeft mogelijk invloed op uw bedrijf.

Als gevolg van de wijzigingen zijn alle dieren waarvan u eerder dit jaar handmatig het productiedoel hebt gewijzigd aangepast naar diercategorie 100. De indeling van de dieren in diercategorieën is bepaald o.b.v. de typering van uw bedrijf én de bloedvoering en haarkleur van het dier. Volgens de nieuwe regels van RVO kan het productiedoel maar éénmalig wijzigen. Zo kunnen dieren die als productiedoel melk hebben alleen voor de laatste levensfase op vlees (categorie 120) worden gezet.

CRV kan en mag deze wijziging niet voor u doen omdat het hier gaat om eigenbewijslast. We proberen u te ondersteunen door oude dieren met productiedoel vlees voor u in beeld te brengen op de stallijst. Op dierniveau geven wij de bij ons laatst bekende mutatiedatum weer.

Deel dit topic

Reacties

diekman
Nu dit weer. Kom je net een fosfaatklasse lager uit.😂
Farma_boerke
@diekman beter een klasse lager dan hoger
Nico96
@Farma_boerke zoals ik het lees kun je alleen stijgen in fosfaatklasse
puntertje
Er wordt gegarandeerd al een groot aantal stuks 'vleesvee' gemolken.
+1
Noorderling
@puntertje
Win je niks mee, als je hierdoor een staffel hoger komt kan het zijn dat je netto meer fosfaat produceert.
cjw73
@Noorderling Dan heb je te weinig op code 120 gezet. 100 koeien van 8000 heb 40.6 en 90 van 9000 heb je 43.5 . Da's evenveel kilo's en minder rechten nodig
+1
pieta
@cjw73 Wat te denken als je boven de hoogste staffel melkt.
+2
cjw73
@pieta dan moet ik veel te veel mijn best doen.
Erik,1979
@pieta die zijn bijna overal bekend. Zijn vaak de beste boeren. Als die ook maar enigszins verdacht zouden zijn hoorde er nu een melding bij de nvwa te komen en direct gecontroleerd. En niet in 2020 en vertellen dat de boeren fraudeurs zijn. Dus geef jij ze nu aan???? Zijn er maar een paar die dat kunnen. Daar moeten ze wel tijd voor hebben! En anders niet gaan stoken.
+2
pietjepuk
Quote Reactie van @Erik,1979:
Zijn vaak de beste boeren.

Denk dat jou en mijn defenitie van beste boeren nogal verschilt.
+3
pieta
@Erik,1979 Ik geef niemand aan en dat het de beste boeren zijn ben ik het niet mee eens. Daarvoor dien je toch echt criteria te hebben voor wat je de beste boer maakt.
En als je elke koe die droog gezet wordt tijdens de droogstand op 120 zet en daarna weer vrolijk na het afkalven die koe gaat melken dan fraudeer je volgens mij.
pietjepuk
Quote Reactie van @pieta:
als je elke koe die droog gezet wordt tijdens de droogstand op 120 zet en daarna weer vrolijk na het afkalven die koe gaat melken dan fraudeer je volgens mij.

helemaal mee eens. Koe kan maar 1 keer van 100 naar 120 en nooit meer terug.
de hoef
Quote Reactie van @pietjepuk:
100 naar 120 en nooit meer terug

heb er hier 1 terug gezet ,staat gewoon op melkvee nu
pietjepuk
@de hoef bij crv kun je zo veel maar die zijn niet verantwoordelijk.
+1
fokker
@de hoef Andersom is dat ook zo Als een vleesveehouder een melkkoe aankoopt wordt dit dier in cat 120 gezet en productiedoel vlees het maakt niet uit of die boer het dier nog een poosje melkt voor huismelk en voor de kalveren.
Erik,1979
@pieta Ik geloof het niet. Als er verdenkingen zijn dan zijn die bij die paar melkveehouders zo te checken. Niet meer niet minder. En anders mond houden. Zo simpel.
pieta
@Erik,1979 Wat geloof je nou eigenlijk niet? Er zijn in NL een behoorlijk aantal melkveehouders wat boven de hoogste staffel melkt. Zelf melk ik er een beetje onder door ingezet beleid om wat te remmen. En ik behoor zeker niet tot de beste boeren van NL. En van mij mogen ze fraudeurs gewoon aanpakken. Maar dan niet op de manier zoals met de I&R fraude waar dus nagenoeg niets aan de hand was/is. En ik zou beginnen met de wet wat verder dichttimmeren.
Noorderling
Quote Reactie van @cjw73:
an heb je te weinig op code 120 gezet. 100 koeien van 8000 heb 40.6 en 90 van 9000 heb je 43.5 . Da's evenveel kilo's en minder rechten nodig

Dat klopt, maar dan wordt het al gauw weer een gevaarlijke constructie. Dan komt vanzelf de zoogkoeienfraude voor het licht. Is als het goed is ook met een paar drukken op de knop uit te draaien welke bedrijven nu >10% zoogkoeien hebben en in 2015 nog niet.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0