Aantal stadsvogels gehalveerd..

Oei..
 Stadsvogels gehalveerd.. (ad.nl)

https://www.ad.nl/binnenland/aantal-stadsvogels-in-nederland-gehalveerd~a2651c24/

paul1

Laatste  |  

Reacties

+14
George
Het aantal vreemde vogels neemt wel flink toe de laatste jaren.
van Ittersum
@George new soort in town
+1
pietjepuk
En toch heeft de boer het gedaan.
van Ittersum
@pietjepuk waar leest u dat?
+2
pietjepuk
@van Ittersum nergens maar vraag het maar aan die linkse partije die draaien het verhaal wel zo dat de schuld toch bij de boeren komt.

kreeg trouwens bericht van mijn energie leverancier dat de belastingen omhoog gaan want we moeten minder energie gebruiken inverband van de co2. wat denk je de kleingebruikers gaat de energiebelasting flink omhoog en bij de grootverbruikers?? Je raadt het nooit omlaag. stelletje hypocrieten.
+1
van Ittersum
@pietjepuk Aha, u voelt zich constant aangevallen en ondanks er geen directe link is met de boeren maakt maakt u er een link bij....?

En die energiebelasting....kijk over een week naar buiten . Hoe minder inkomen hoe meer kerstverlichting in de tuin. Geloof niet dat iemand uiteindelijk daar wakker van ligt, lijkt het wel.
Wees die slag voor en investeer in energiebesparing of wek zelf energie op
+5
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @van Ittersum:
Aha, u voelt zich constant aangevallen en ondanks er geen directe link is met de boeren maakt maakt u er een link bij....?
Laat je het even weten wanneer je je kop eens uit het zand haalt?
+1
van Ittersum
@kanniewaarzijn 30 jaar geleden, maar je kunt ook overal spoken zien. De wereld is op drift maar wil niet zeggen dat je overal voor verantwoordelijk moet zijn of hoeft te zijn.
+1
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
Wees die slag voor en investeer in energiebesparing of wek zelf energie op

Nu maak je een fout v. Ittersum , grootverbruikers betalen minder energiebelasting schreef Mister Puk. Dus wees royaal met het verbruik en wek niks op dan betaal je het minst aan energiebelasting. 😂
+2
pietjepuk
Quote Reactie van @George:
schreef Mister Puk

zo hoor ik het graag. 😀
van Ittersum
@George en nu had ik u slimmer verwacht😉. Als klein verbruiker tot 3x80A mag je salderen dus ben je slimmer betaal je dus geen stroomkosten, geen energiebelasting en je hebt een Vamil ter beschikking die je mooi kunt gebruiken om net uit de 2e of 3e belastingschijf te blijven . Natuurlijk vergt dat investeren maar het groenfonds is gewillig

Geen energiebelasting is altijd nog minder als weinig energiebelasting , die redenatie geldt hier altijd nog en volgens mij spreekt u dat ook altijd nog wel aan.
+1
pietjepuk
@van Ittersum Energie opwekken is niet intresant als je genoeg verbruikt. Boven de 50000 kw uur kost stroom 6 cent kun je geen zonne panelen voor leggen.
van Ittersum
@pietjepuk echt dit..... verdiep je eerst wat salderen is ...... En u bent kennelijk ook met mooi praat aan een contract geholpen. De energiebelasting zit dat in die 6 cent?........tuurlijk niet!!!!!! Die komt er overheen. Met zonnepanelen betaal je die energiebelasting niet omdat je de opgewekte stroom wegstreept tegen je gebruikte stroom. Ik heb een negatieve stroomverbruik van -10500 kWh, dat houd in, geen energiebelasting. En als toetje verkoop ik de overtollige stroom aan qurrent voor 10 cent/kWh ex hier een uitleg qurrent.nl/zelfopwekken/zonnepanelen/ misschien snapt u nu wat vele collega's al begrepen hebben...stroomnota 0 euro
pietjepuk
Quote Reactie van @van Ittersum:
En u bent kennelijk ook met mooi praat aan een contract geholpen. De energiebelasting zit dat in die 6 cent?........tuurlijk niet!!!!!!

verdiep je ook eens in de energiebelasting. boven de 50000 kwh 6 cent inclusief energiebelasting. Zonnepanelen zijn alleen intresant voor de eerste 50000 kw maar dat gaat nie.
m uut m
@pietjepuk
Boven de 50.000 kwh ben je verplicht tot energie besparende maatregelen of zelf opwekken.
pietjepuk
@m uut m dat is nieuw voor mij. waar staat die verplichting beschreven?
m uut m
@pietjepuk
Dat is landelijke wetgeving.
Wordt op gecontroleerd tijdens milieu controle.
pietjepuk
@m uut m Inderdaad heb ik wat gevonden maar daar horen zonne panelen niet bij. Je bent nammelijk verplicht om alle energiebespaarende maatregelen te nemen met een terugverdien tijd korter dan vijf jaar. Dat gaat nooit lukken bij een energie prijs van 6,nogwat centen
pieta
@van Ittersum Wellicht moet je je ook nog eens verdiepen in de hoeveelheid stroom die je door de kabel terug kunt leveren. En ook daar zijn weer oplossingen voor. Maar dan komt het prijskaartje er wel iets anders uit te zien schat ik zo in.
Erik,1979
@van Ittersum voor 10 cent kun je geen zonnepanelen leggen. Loont niet.
pietjepuk
@van Ittersum Wat is het allemaal stil ittersum.
ej-van-de-voort
@van Ittersum

Dan heb je het nog steeds over bedrijf. Vergelijk particuliere kosten maar eens met grootverbruik... als je dan je wat in gaat lezen in het meest benoemde alternatief (warmtepomp) springen de tranen je in de ogen🤣
Koeien boertje
Zullen ze daar met de buks op het balkon zitten 😂
buorman
In de hoofdstad hadden ze toch maar 2 soorten?
De sijs en de drijfsijs, ben benieuwd welke er nu uitgestorven is
Arum
Grote steden hebben een 24 uurs economie. De vogels passen zich aan,de ene helft leeft overdag de andere helft snachts. Vandaar die halvering!
groeier
Roofvogels jagen alles weg.
buorman
@groeier
Als roofvogels de stadsvogels wegjagen, zulle er wel meer komen op het platteland
de jonge
De vogels kunnen niet tegen de uitlaatgassen en de industrie en de dichtbevolkte stad blijkt hier wel uit. dus meer boeren en platteland is de oplossing!!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!