"Help het klimaat: beloon gezond boerenverstand"

Bij de vele duizenden deelnemers aan de klimaatmars in Brussel waren ook sympathisanten van Wervel. Als het gaat over de bijdrage die landbouw kan leveren aan de oplossing voor het klimaatprobleem, dan is het volgens Wervel simpel: “Beloon gezond boerenverstand.” Beleidsmedewerker Jeroen Watté verduidelijkt dat het herstel van landbouwbodems tegelijk ons voedselsysteem veerkrachtiger maakt en de klimaatcrisis tempert. “Dat doe je met technieken die gemeen hebben dat ze koolstof opslaan in landbouwbodems: niet-ploegen, compost toedienen, mengteelt, boslandbouw, enz.
 "Help het klimaat: beloon gezond boerenverstand" (vilt.be)

Bij de vele duizenden deelnemers aan de klimaatmars in Brussel waren ook sympathisanten van Wervel. Als het gaat over de bijdrage die landbouw kan leveren aan de oplossing voor het klimaatprobleem, dan is het volgens Wervel simpel: “Beloon gezond boerenverstand.”

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden jeroen , landbouw , gezond , compost , boerenverstand en brussel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!