Melkrobot schuldig aan dood tientallen koeien van boer uit Spijk

SPIJK - Door de robot die bij boer Emiel Stam uit Spijk de koeien melkt, zijn vele tientallen koeien dood gegaan. Dat oordeelt de rechtbank in Zutphen. Die houdt het bedrijf dat de robot leverde verantwoordelijk voor de geleden schade.
 Melkrobot schuldig aan dood tientallen koeien van boer uit Spijk (gelderlander.nl)

SPIJK - Door de robot die bij boer Emiel Stam uit Spijk de koeien melkt, zijn vele tientallen koeien dood gegaan. Dat oordeelt de rechtbank in Zutphen. Die houdt het bedrijf dat de robot leverde verantwoordelijk voor de geleden schade.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

hans1980
Zo,zo
arjankok
35mille schade en tientallen koeien dood ?? , klinkt niet helemaal correct
+5
spotmelker
Uitstekende draadeinden niet afgewerkt? Is ie daar naar blijven kijken dan? Hier in de buurt een bedrijf met 4 van die dingen. Boer was er al klaar mee. Andere software op gezet en nu loopt het.
+1
Grensboertje
Je bent dan ook wel een mooie beunhaas als een paar draadeinden zoveel dode koeien oplevert? Dat zie je toch en dan slijp je ze toch af? Hoe kan je het zo ver laten komen....
+2
dewittemotor
Bij de rechter win jij niet zo maar als boertje. Reken maar dat daar veel prutswerk geleverd is
+2
Nico96
@dewittemotor dat denk ik ook, je moet het wel aantonen, en blijkbaar heeft de boer dat gedaan.
De leverancier heeft flink misgekleund.
demelkboer
Hij gaat die gemiste fosfaat rechten ok nog op voeren......
+1
delavalboer
Nou reken maar dat die boer een werk heeft gehad met al die problemen....
Boer10
Schijnt de eerste boer in Nederland te zijn die een rechtszaak over slecht onderhoud/ service van een robotdealer heeft gewonnen.... Wat een knuppel van een dealer
van Ittersum
@Boer10 de dealer blijft achter zijn personeel staan, zo kun je het ook bekijken. Geloof nooit dat hij de opdracht heeft meegegeven om zo af te werken en dan komt van het één het ander.. Je personeel maakt je bedrijf maar kan ook je bedrijf ten gronde richten.

Paar jaar geleden in de crisis zag bij sommigen al een groot verschil met nu. Er lopen nu ook een aantal bullebakken rond dat je denkt : ik heb je op dit moment even nodig bij gebrek aan beter(qua fatsoenlijkheid) , maar mooi dat je er bent, nog fijner dat je straks weer weggaat. En je hoeft me niet te bedanken voor het ongevraagd pakken van een bak koffie.
pieta
@van Ittersum Ik heb met dezelfde dealer ook zaken gedaan. En ik ga hem op basis van mijn ervaringen niet verdedigen.
van Ittersum
@pieta verbaas u niet verwonder u slechts dus
Boer10
Die boer heeft vaak schriftelijk geklaagd dat de robot niet goed functioneerde en als dan geen actie wordt ondernomen dan ligt dat niet aan het personeel lijkt me maar aan de dealer zelf. Die zorgt voor de aansturing van zijn personeel. Als personeel helemaal geen logboek heeft bijgehouden lijkt me ook iets dan van bovenaf aangestuurd moet worden. En dat geldt ook voor het niveau van monteurs. Als die niet goed functioneren omdat ze de kennis niet hebben dan moet een dealer daar meer in investeren. Het was geen incident bij die boer he...
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden koeien , melkrobot , schade , boer en stam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!