Hogere voerkosten gecompenseerd door hogere melkprijs

Het saldo van het gestandaardiseerde melkveebedrijf is in oktober 2018 uitgekomen op 15.800 euro. Het gestandaardiseerde bedrijf is een bedrijf van 102 melkkoeien met een gemiddelde melkproductie van 8.360 liter per koe. Door de hogere melkprijs van de laatste maanden zijn de melkopbrengsten gestegen. Maar doordat de voerkosten met bijna hetzelfde bedrag toenamen, is het saldo nauwelijks veranderd. Hiermee blijft het maandsaldo op het niveau van het tienjaargemiddelde saldo.
 Hogere voerkosten gecompenseerd door hogere melkprijs (melkveebedrijf.nl)

Het saldo van het gestandaardiseerde melkveebedrijf is in oktober 2018 uitgekomen op 15.800 euro. Het gestandaardiseerde bedrijf is een bedrijf van 102 melkkoeien met een gemiddelde melkproductie van 8.360 liter per koe.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden melkprijs en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!