Behandeling van uierontsteking zonder antibiotica is nabij

Bron: Friesch dagblad ( open plublicatie)

Originele beschrijving

Uierontsteking zorgt ervoor dat veel melkkoeien vervroegd naar de slacht gaan. Antibiotica zijn steeds minder vaak een oplossing, door de resistentie van de bacteriën.
Uierontsteking én een goede behandeling ervan zorgen in de melkveehouderij voor kopzorgen...
 Behandeling van uierontsteking zonder antibiotica is nabij (e-pages.dk)

Uierontsteking zorgt ervoor dat veel melkkoeien vervroegd naar de slacht gaan. Antibiotica zijn steeds minder vaak een oplossing, door de resistentie van de bacteriën. Uierontsteking én een goede behandeling ervan zorgen in de melkveehouderij voor kopzorgen...

van Ittersum

Reacties

dijkstra uit w
Een mooi idee, maar ik zie de bui al hangen. boeren die bloed aftappen en in een apparaat doen en vervolgens weer in de koe spuiten. volgens mij zijn dat veerarts handelingen, en die iets voor de doe het zelfver. je komt op het zelfde vlak als bloed aftappen en scheiden om vervolgens de bloedplasma te gebruiken als biest opwerken. het werkt goed, en er is voldoende ervaring mee bij een aantal BWB veehouders die dat deden bij te weinig biest, Maar het mag niet.
+1
putjesschepper
@dijkstra uit w tap al jaren zelf bloed om koeien te testen op ketonen.heb dan klein apparaatje en weet je in 10 seconde uitslag.op zich is het goed te doen.
+1
arjankok
Ja kan er iets bij voorstellen , stoppen met droogzetters heeft hier ertoe geleid dat gewone klinische mastitis nauwelijks meer voorkomt , kan me nu niet meer aan de indruk onttrekken dat het altijd averechts heeft gewerkt en dat het gebruik van droogzetters op gezonde koeien gewoon tot vermindering van natuurlijke weerstand leidt ,
tok achterhoek
Als het helemaal niet lukt, kun je onder bij de bloedader ook wat uithalen
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melkveehouderij , resistentie , antibiotica , melkkoeien , uierontsteking en slacht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!