Criteria SMK-melk zijn bekend

Stichting Milieukeur (SMK) heeft de criteria voor duurzamer geproduceerde melk bekendgemaakt. Voor de groente- en fruitsector waren er al eerder criteria vastgesteld.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…
Groen1

Laatste  |  

Reacties

van Ittersum
Idd, de lijn van topzuivel en die van Cono lijkt het wel
dwers
Dan maar geen planet proof, met mijn 180 dagen weidegang en 30 % natuur vind ik voor mij zelf wel dat ik duurzaam bezig ben .Die stomme co2 berekening zegt mij toch niets .
putjesschepper
@dwers hoor meer veehouders in de buurt dat co2 berekening niet erg inzichtelijk is klopt dat?
Coen
@putjesschepper , dan maak je dat toch kloppend 😄
dwers
@putjesschepper zal de bedoeling ook wel Zijn 😃 wat ik vreemd vind dat co2 uitstoot berekent wordt per liter melk ,waarom niet net als ammoniak per HA.
Of nog beter per bedrijf, net als bij Schiphol, daar zegen ze toch ook niet co2 uitstoot per passagier.
jan w
Quote Reactie van @dwers:
daar zegen ze toch ook niet co2 uitstoot per passagier

Dat kan ook maar zo! Voor een poos geleden stond er ook een artikel in de krant over het brandstofverbruik van de verschillende types vliegtuigen. Daar werd ook alles terug gerekend naar ltr. brandstof per passagier.
putjesschepper
@dwers dan kom je weer bij het toverwoord TRANSPARANTIE
jan w
@dwers
De kans is heel erg groot dat er volgend jaar heel veel deelnemers aan de topmelk niet meer aan de eisen kunnen voldoen. Dit op gebied van co2 en het % eiwit van eigen land. Dit door de droge zomer.
BertK
@jan w Door de droogte juist vroeg gestopt met kunstmest strooien, dus minder co2 geproduceerd met kunstmest. Kan dus ook andersom uitpakken.
jan w
Quote Reactie van @BertK:
minder co2 geproduceerd met kunstmest

Minder Co2 aanvoer via kunstmest.
+14
dewittemotor
Het gaat maar om 2 dingen. Al die stropdassen aan het werk houden en proberen onze grond goedkoop in handen te krijgen. En als je dat niet ziet, ben je stekeblind
Jannus
Quote Reactie van @dewittemotor:
Al die stropdassen aan het werk houden en proberen onze grond goedkoop in handen te krijgen

De stropdassen willen je op je eigen grond als goedkope knecht aan het werk hebben want zelf kunnen ze niets anders dan geld rondpompen en koffie drinken
puddingbroodje
Als je in 2020 een jaar krijgt als dit jaar en er staat enorm kweek in je grasland dan is glyfosaat de enige oplossing helaas verboden in 2020! Ik vraag me af wie er aan al deze voorwaarden kan voldoen!?
+1
m uut m
@puddingbroodje
Juist met een jaar als dit kun je kweek heel gemakkelijk zonder glyfosaat bestrijden.
+1
van Ittersum
@puddingbroodje glysofaat is zo ingeburgerd, misschien(Weet haast wel zeker) dat er dan alternatieven boven komen drijven
ted9
@puddingbroodje kort afweiden.
+4
jan w
Wat een onzin eigenlijk allemaal.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!