Uitvoering fosfaatbeleid kost bijna € 30 miljoen meer

LNV trekt € 10,6 miljoen extra uit voor uitvoering van fosfaatrechtenstelsel. Het fosfaatreductieplan kostte € 19,3 miljoen extra.

De kosten komen vooral door het aanpassen van de fosfaatrechten voor vleesvee, het hanteren van een vrijstelling van fosfaatrechten voor zoogkoeien, het extra juridisch werk vanwege de vele bezwaarschriften, het instellen van een fosfaatbank en het inrichten van een openbaar fosfaatregister.

 Uitvoering fosfaatbeleid kost bijna € 30 miljoen meer (boerderij.nl)

LNV trekt € 10,6 miljoen extra uit voor uitvoering van fosfaatrechtenstelsel. Het fosfaatreductieplan kostte € 19,3 miljoen extra.

Nieuwsgrazer

Reacties

+2
Schepens
Is niet erg! Had nog veel meer moeten kosten. Misschien hadden ze dan iets beter na gedacht
cornelissen
Quote Reactie van @Schepens:
Misschien hadden ze dan iets beter na gedacht
Reageer @Schepens


Je bedoelt gewoon echte grondgebondenheid.? Die visie was er toch ook?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Schepens:
meer moeten kosten. Misschien hadden ze dan iets beter na gedacht

Welnee, het is hun eigen geld niet. Dus smijten maar!
brabo
@kanniewaarzijn
waarschijnlijk krijgt iedereen van wie zijn bezwaarschrift afgewezen wordt , gewoon een rekening opgestuurd 😄
+1
bio boer
@brabo wat heeft het de boeren wel niet gekost aan boekhoud kosten in totaal?
Jawis
@brabo u snapt niet helemaal hoe het werkt in nederland...
brabo
@Jawis
de smiley niet gezien zeker
+2
cjw73
@Schepens wie denk je dat het moet betalen slimmerd. Jij en ik natuurlijk. Gewoon wat extra korting op de toeslagrechten.
+1
CorP
Recent gaf RVO aan dat het aantal mensen bij de overheidsdienst dat zich bezighoudt met het mestdossier sinds 2016 is toegenomen van 100 naar 270 voltijdsbanen (fte). Daarnaast worden nog 80 fte juridische specialisten ingehuurd.
MTSTAMMINGA
@CorP

Dus 350 amtenaren gedeeldt 18000 boeren =mestbeleidt
+2
Erik,1979
Ik heb hier nog niemand gehoord over de kosten voor de sector. Als je het alleen over de overheid hebt dan moet je de belasting inkomsten die ze mis lopen ook nog mee gaan rekenen, dan gaat het nog meer kosten. Maar dat alles valt in het niet bij het leed wat momenteel bij veel gezinnen afspeelt door het wanbeleid.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Erik,1979:
kosten voor de sector
Als je alles meerekent loopt de schade voor de sector (vanaf de invoering MINAS) in de miljarden. En dan te bedenken dat: a) het hele mest"probleem" gebaseerd is op een rekenfout en b) de sector het "probleem" al lang opgelost had kunnen hebben als iedereen niet voor z'n eigen voordelen ging! (Denk aan MINASsaldi en KLW"efficiëntie")
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden lnv , boerderij , fosfaatbeleid en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!