Drones in Akkerbouw

Goedenmiddag,

Mijn naam is Jens en ik ben bezig met een onderzoek vanuit school. Ik vroeg me af of jullie mij hiermee kunnen helpen. Hiervoor een vraag voor mensen in de akkerbouw.

Stel u heeft de beschikking tot een drone die zelfstandig kan vliegen en beschikt over live-camera beelden. Welke informatie zou u dan binnen willen krijgen van deze drone en op welk apparaat zou u deze informatie willen ontvangen?
bijvoorbeeld, de drone kan zieke gewassen detecteren aan de hand van kleur en hierop krijgt u een melding op uw telefoon (Corrigeer me als dit niet van belang is).

Of zijn er eventueel andere problemen waar u tegenaan loopt in de akkerbouw?

Met Vriendelijke Groet,

Jens
jens-knibbeler

Reacties

jens-knibbeler
.
+1
Doki1
Dit clubje akkerbouwers heeft geprobeerd precisiebemesting toe te passen doormiddel van een drone. Die kunnen je hun ervaringen vast wel delen. m.facebook.com/AGroFuture-286861484808941/
jens-knibbeler
@Doki1 Bedankt!
+1
pietjepuk
Moet je bij Van den Borne aardappelen zijn.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!