RFC-leden kunnen sneller weg bij coöperatie

Leden van FrieslandCampina (RFC) kunnen voortaan op elk moment van het jaar vertrekpremie aanvragen en na de lopende maand plus 3 maanden (of later) leveren aan een nieuwe afnemer. Dit meldt de Dutch Milk Foundation (DMF), die namens de Europese Commissie verantwoordelijk is voor de uitvoering van concurrentiebevorderende maatregelen die gesteld zijn bij de fusie tussen FrieslandFoods en Campina.

Deel dit topic RFC-leden kunnen sneller weg bij coöperatie (boerderij.nl)

Leden van RFC kunnen na de lopende maand plus 3 maanden vertrekken in plaats van na 6 maanden.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+3
weurding
Ze willen er wel graag van af schijnbaar
+3
dwers
@weurding als je op de najaarsvergadering hoorde dan vonden ze het zeer spijtig dat er leden vertrokken waren 😂 ik blijf nog maar even lid, een ander wil mij ook niet 😪
paul1
@dwers dat weet je niet
bio boer
@dwers probeer het bij willig een kleine kaas fabriek
+1
KOC1981
@weurding Op DMF heeft RFC geen invloed. Is een onafhankelijk fonds dat de fusievoorwaarden uitvoert in opdracht van de Europese Commissie.
(staat ook in het begin van het artikel)

wou ik maar even melden voordat we allemaal weer beginnen zeiken op RFC 😁
+1
van Ittersum
@KOC1981 zoiets dacht ik ook al, maar was te lui om het verder uit te zoeken
Noordoost
@KOC1981 maar denk niet dat Fransje en co dit heel erg vinden
puntertje
@KOC1981 er kunnen natuurlijk wel verzoeken ingediend worden.....
van Ittersum
@puntertje (nu kennelijk niet van toepassing:) of een staaltje zelfvertrouwen onder het mom van, ga maar als je denkt dat het gras elders groener is....

Net zoals iemand die zeurde om een lagere rente bij zijn huidige bank en zei : " misschien moet ik maar eens overwegen om eens over te stappen naar een andere bank" waarop zijn accountmanager zei: " is dat een dreiging of een belofte?"
puntertje
@van Ittersum Als het buitengewoon goed gaat krijgt RFC nooit verlichting van de DMF-voorwaarden. Maar als het slecht gaat natuurlijk veel eerder.
de hoef
Quote Reactie van @KOC1981:
beginnen zeiken op RFC

jammer niks te zijken vandaag ,misschien dat cristo nog wat bedenkt
hans1980
Minder, minder, minder...
Frans1
Dit betreft de voorwaarden van de dmf om aanspraak te kunnen maken op de vertrek premie,of zijn de reglementen ook aangepast
koeboer
Dus A ware kan ook geen melk meer krijgen uit de DMF
MTSTAMMINGA
@koeboer
En hoe werkt zulks uit voor RFC en A-Ware ?
buorman
@koeboer

Hoeft ook niet/minder; ze krijgen het het nu rechtstreeks van de ex rfc leden
Jawis
Als ik dit zo lees krijg ik het vermoeden dat meneer anker het al begrepen had in 2015 en wist dat de melk gratis zou komen....
Coen
@Jawis , A-ware was met die DMK nog redelijk onafhankelijk, nu worden ze met eigen leveranciers steeds meer van hen afhankelijk.
een echte ondernemer zorgt er voor dat hij altijd onafhankelijk is 😄
paul1
@Coen grapjas, welke boer is nog onafhankelijk ?
+1
de hoef
@paul1 jij
Teunis D
@Jawis Hoezo gratis? Ook de melk van DMF moet gewoon betaald worden.
putjesschepper
@Teunis D ja dmf melk is gewoon garantieprijs
de Haas
@putjesschepper En misschien is Anker of zijn opvolger wel van plan om minder uit te gaan betalen dan garantie prijs. We zullen zien.
Jawis
@Teunis D ik bedoel dat er geen melk over was voor aware in 2015. Dus had anker zijn beurs moeten trekken om de fabriek vol te krijgen, maar ziedaar de melk kwam gratis naar hem toe...
van Ittersum
@Jawis ook Aware zal elke vijf jaar alles wel tegen het licht houden, wie zijn we, wat kunnen we en waar gaan we heen. En daar zijn beleid op aanpassen. Het idee dat een ander altijd verder kan springen met dezelfde polsstok kun je rustig bijstellen .
Coen
@van Ittersum , hier in de omgeving gaan vanuit RFC alleen maar grote stalmelkers (ze noemen dat nu zelf boerderijmelk) naar Aware, hoe lang wordt daar door deze particulier een vergelijkbare melkprijs uitbetaald?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden boerderij , rfc en coöperatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!