Ruud Huirne krijgt andere rol bij Rabobank

Directeur Agri & Food Ruud Huirne van de Rabobank krijgt per 1 januari een andere rol binnen de bank. De functie van directeur Agri & Food komt te vervallen. Huirne gaat leiding geven aan activiteiten van de bank die als doel hebben om de landbouwsector in Nederland te verduurzamen.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…
Groen1

Laatste  |  

Reacties

christo
Ruudje gaat schoffelen bij de plantsoendienst. Who's next?
+3
achterhoeker2
@christo Een zekere christo die (volgens eigen zeggen) failliet gaat als meneertje er niet gauw voor 100 mk fosfaatrechten bij krijgt
+1
van Ittersum
@achterhoeker2 de kippen die het hardst kakelen worden in de regel het laatst geslacht
achterhoeker2
@van Ittersum Of als eerste; lekker rustig.
Detukkeroettwente
Fransie , ook zo n fietsemaker.
putjesschepper
@Detukkeroettwente totaal niet geschikt als voorzitter
+1
hans1980
De relnicht ff de 300 knelgevallen hoop geven en dan snel vluchten...
Detukkeroettwente
@hans1980 Gaan er nog wel meer op de vlucht, deze discussie vinden ze niet leuk.
+6
christo
@Detukkeroettwente We jagen ze net zo lang op tot ze niet meer weten waar ze naar toe moeten vluchten. Ze zouden verplicht moeten worden naar elke begrafenis van een slachtoffer te gaan.
Coen
@christo , zijn onderhand alle architecten van FRP en FR nu aan de kant gezet ?

de reputatieschade zal al hun organisaties echter nog zeer lang achtervolgen
Detukkeroettwente
@christo Het hele kliekie leest ALLES wat hier neergekalkt word, en ze tellen de dagen af richting 31DEC, dan zijn ze gered !!! En carola zoekt ook al een andere baan.
de hoef
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
!! En carola zoekt ook al een andere baan.

wat zoekt ze
cjw73
@de hoef heb je nog wat vacatures open staan ofzo. 🤔😜🤔
+12
jan.1
Quote Reactie van @christo:
We jagen ze net zo lang op tot ze niet meer weten waar ze naar toe moeten vluchten. Ze zouden verplicht moeten worden naar elke begrafenis van een slachtoffer te gaan.

Hou je beetje in,en doe normaal.!!
+4
christo
@jan.1 Is het te direct om dat te zeggen? Ik begrijp dat het voor sommigen te is. Ik heb geen verantwoordelijkheid te nemen voor de catastrofe die her en der aangericht is. Heb ook geen moeite het te benoemen, hoe pijnlijk het ook is. Ik ben niet van het wegkijken. Maar nu denk ik toch wel het volgende. Laat Kees zijn lintje maar opdoen en de huidige vakgroep meenemen en de mensen geestelijk ondersteunen. Zo sta ik er in.
huub
Quote Reactie van @christo:
Ik heb geen verantwoordelijkheid te nemen voor de catastrofe die her en der aangericht is.

Als jij geen rechten krijgt mag jij voor een rechter de verantwoordelijkheid afleggen voor de catastrofe op je eigen erf.
verbi
@huub Maak toch niks uit dan kapot ga je dan toch,zorg dat je kapitaal weggesluist is zodat je de zaak op een goedkope manier faillet kunt laten gaan zonder veel pijn te lijden.
puntertje
@verbi familie van v Bakel zeker?
Coen
@puntertje , of van onze prikker Erik1979
+1
Erik,1979
@Coen Ik heb nooit kapitaal weg gesluisd. Dan zat ik in de bak. Ik kan je meegeven dat ik liever een paar jaar vast gezeten had dan de ellende die ik nu heb. Schuldsanering en faillissement is een verschrikking. Ik had beter iemand kunnen vermoorden. Maar dat kan ik mijn kinderen niet aan doen. Voor ik mijn zaakjes weer een beetje heb als een normaal mens ben ik minstens 15 jaar verder. Dat het bedrijf nu van mijn vrouw is verzacht de pijn wel heel erg. Maar dat is ook alleen omdat ik eerlijk geweest ben. Anders was het nog beroerder. Daarom kan ik mij die knelgevallen wel begrijpen. Die gaan nu door die hel. En nee dit kun je niet als buitenstaander relativeren. Je moet het eerst zelf meegemaakt hebben.
+3
Jan S
Quote Reactie van @jan.1:
en doe normaal.!!

Tja zo iets zei Wilders ook al eens.

Maar als als ze dat zouden doen, dan was het voor de meeste bestuurders snel afgelopen met de pret.
Jij wilt toch niet beweren dat de huidige bestuurders (en natuurlijk degenen die al opgestapt zijn) niet (mede) verantwoordelijk zijn voor de chaos die er momenteel bestaat en de wanhoop die dat onder een behoorlijk aantal boeren heeft teweeg gebracht?
de jonge
@christo het maakt ze zeer weinig heb ik inderdaad de indruk welke stress en kopzorgen dit beleid bij velen opleveren. niets fout gedaan en toch worden gestraft,hoe krom kan het in nederland zijn. Als jij melk levert met afwijkende kwaliteit word je bestraft en dien je voor een bepaalde tijd je zaakjes op orde te hebben anders halen ze het niet eens meer bij je op. als ze een wet in hebben laten gaan zoals hij is in gegaan horen ze het ook zo te laten en niet even via een flutbeleidsmaatregel met terugwerkende kracht in te stellen en een gedeelte buitensluiten en mensen benadelen die juist niets verkeerd hebben gedaan. laat ze maar zorgen dat het plafond opgehoogd word,dan zijn er ook geen extra kortingen nodig en kan een ieder krijgen waar hij recht op had met intreding van de wet op 1-1-2018.
+1
diezel
Op de vlucht?
Een mooiere "duurzame" combi-baan kan je toch amper verzinnen. 😄
bioenergycoevorden.nl/wat-wij-doen/
+2
christo
@diezel Je zou ook kunnen overwegen om de mest gewoon onbewerkt op het land te brengen.
+9
puntertje
Het lijkt hier nu wel een middeleeuwse schreeuwende meute die elkaar ophitst een vermeende heks te verbranden.
+2
hans1980
@puntertje weet ik niet, je kunt die frustraties toch beter van je af schrijven dan wanneer je er of gek of overspannen of andere rare dingen mee in de kop haalt.

Het is allemaal niets voor niets dat hier zo tekeer wordt gegaan, dit forum is openbaar ook voor lto leden en anders denkenden doel is discussie zodat er bij bestuurders het licht begint te branden!

Zie o.a. lto bestuursleden soms wat prikken maar gaan niet verder in discussie enkel het is zo en het gaat zo deal er maar mee.

Anno 2018 is deze vorm van communiceren discussiëren populair (kijk naar bv.twitter gedrag trump) dat bestuurders hieraan niet meedoen is een keuze maar kan ook zeer goed werken!
Waardeer @wiebren en @Jan cees hier wel in.
+3
putjesschepper
@hans1980 als je gerichte vraag stel aan wieberen weet hij het niet meer.
Erco
@putjesschepper beter als zomaar wat zeggen, zie zijn verleden bij LTO
+1
cjw73
@putjesschepper hij weer het antwoord wel. Alleen dan komen ze met een politiek correct antwoord. 5 minuten lullen zonder iets concreets te zeggen.
+6
kanniewaarzijn
@puntertje Het werd ook wel eens tijd! Ik vraag me al jaren af: "wat moet er in Godsnaam nog gebeuren voordat boeren eindelijk eens in opstand komen"? Het begin lijkt er nu eindelijk te zijn!!
+1
Arum
@kanniewaarzijn Het carnavalslied van Oerne is het begin, de boeren gaan de macht in handen nemen!! Volgende week een melkstop!! Wie doet er mee!!
+2
de hoef
Quote Reactie van @Arum:
Volgende week een melkstop!

zal wel moeten om onder de fosfaat te blijven
pietjepuk
@de hoef wat moet da per liter kosten thuis gebracht en wel.
de hoef
Quote Reactie van @pietjepuk:
thuis gebracht en wel.

jij vraagt alweer om een nmva bezoekje
cjw73
@de hoef valt mee het is gelukkig vele uren per dag donker. Wat het oog niet ziet wat het hart niet deert.
de hoef
@cjw73 we leasen wel wa vur een prikkie ,
+1
cjw73
@de hoef die benne er meer. Zit er fors boven.😨😨
pietjepuk
Quote Reactie van @de hoef:
om een nmva bezoekje

wie is da.

en wat doe ik trouwens fout? gaat voor de fosfaatrechten om gerpoduceerde liters. aangekochten liters tellen niet mee. 😁
+2
de hoef
Quote Reactie van @pietjepuk:
gerpoduceerde

nieuwe rvo taal
+1
cowboys
@de hoef nou dan komt dat goed uit
de hoef
Quote Reactie van @cowboys:
goed uit

als de helft hier mee doet is het al veel
cowboys
@Arum ik doe mee
+1
Frans1
@puntertje welkom op social media. Op de brandstapel,als u brandt bent u onschuldig
+2
achterhoeker2
@puntertje Jij bent doorgaans ook niet vies van provocaties, en dit forum is geen intellectueel dispuut maar een uitlaatklep van (terechte) frustraties
Daar sta jij natuurlijk boven ....
+2
hans1980
Rabobank heeft zich een verkeerde rol aangemeten, had zich nooit met mestbeleid en andere zaken moeten bemoeien tot het torentje toe!

Ze zijn nix meer als Abn Amro die schuiven ook niet aan tafel het gehele fosfaatrechten systeem had niet eens met geld gehoeven kijk naar systeem van RFC geheel zonder geld.

Denk dat het Rabobank goed uitkwam dat er waarde aan lucht kwam zodat we elkaar kunnen uitroken en de gefinancierde bedrijven niet langer onder water staan

Missie geslaagd, nu die CO2 onzin door onze boerenstrot drukken
Jan S
Ik heb ooit bij Ruud een afstudeer opdracht gedaan. Hij is een zachtaardige man. Ongeschikt om over lijken te gaan.
Het beleid om dieren in te krimpen is onder valse voorwendselen ("landbouw is de grote vervuiler") in gang gezet en ik denk dat Ruud daar niet achter staat en hij dat beleid niet wil uitvoeren. Zeg maar dat hij last van zijn geweten heeft. Ik kan je nu al vertellen dat daar straks iemand komt te zitten die geen gewetenswroeging krijgt om te liegen en te bedriegen en willens en wetens de boeren de nek om te draaien.

Dat Carola bijvoorbeeld nog steeds op haar post zit geeft ernstig te denken over haar christelijkheid, (met de nadruk op lijk).

Doet me erg denken aan de wisseling van de minister Apotheker voor Brinkhorst ten tijde van de MKZ-crisis in 2002.
+10
JanCees
@Jan S Minister Schouten moet puinruimen en tegelijk op eieren lopen das geen simpel klusje voor zo ver ik mezelf er een beeld van kan vormen doet ze dat integer en politiek verstandig. Als ze hele domme dingen doet zal ze sneuvelen in de Tweede Kamer en dan ben je een goedwillende, betrokken minister kwijt die politiek de draai wel wil maken maar zich een haakse beweging zowel juridisch als politiek niet kan veroorloven. Ook al begrijp ik de problemen waar mensen nu mee zitten in de huidige puinhoop kan deze minister niet veel anders dan heel voorzichtig proberen uit het fosfaatmoeras te komen. Mijn indruk tot nu toe is dat ze daar naar toe wil werken.

Brinkhorst heb ik veel mee te maken gehad en in de communicatie naar boeren toe niet handig. Maar bestuurlijk één van de beste ministers ooit. Hij wist precies hoe de hazen in Brussel liepen. De eerste derogatie was zijn idee. De overgangsvergoeding van 3,5 ct per kg melk heeft hij superslim voor elkaar gebokst net als de rood voor rood regeling. Dat de melkveehouderij jarenlang geen mijarden moest besteden aan ammoniakmaatregelen in gebouwen en dat weidegang daar een goed argument bij is was hem goed uit te leggen Ik kan me voorstellen dat bij iedereen het MKZ debacle is blijven hangen maar hij was niet de veroorzaker van MKZ hij moest bestrijden en dan worden er fouten gemaakt die nooit zullen worden erkend zo werkt het helaas.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @JanCees:
die nooit zullen worden erkend zo werkt het helaas.
Zo ben je nu weer net een LTO-er. Jammer!!
+7
JanCees
@kanniewaarzijn Ik ben altijd mijzelf dat was ik binnen de NMV binnen LTO en binnen FrieslandFoods en ik weet dat ik mijzelf daarmee niet populair maak dat is dan maar zo als het is
+4
Flinstone
@JanCees goedzo JanCees dat je Brinkhorst ff een schouderklopje geeft! Ik kan me hier ergeren aan de kortzichtige reacties van prikkers die denken dat besturen en politiek iets is als ds oudercommissie van de lagere school!
Jan S
Quote Reactie van @JanCees:
Ik kan me voorstellen dat bij iedereen het MKZ debacle is blijven hangen maar hij was niet de veroorzaker van MKZ hij moest bestrijden en dan worden er fouten gemaakt die nooit zullen worden erkend zo werkt het helaas.

Ik heb destijds zelf onderzoek gedaan naar de MKZ-crisis (boeren bellen waar het begon, GD gebeld en dat instituut in Lelystad met zo'n buitenlandse klinkende naam als directeur, de LTO bestuurders) Maar ik kan je zeggen dat er werkelijk geen ene zak klopte van het verhaal wat ze vertelden. En nu zie ik weer iets dergelijks gebeuren.

Als ze vanuit het ministerie (en ook Brussel) Geesje Rotgers onder valse voorwendselen proberen monddood te maken dan heeft ze de regie niet in handen dus moet ze opstappen (voor haar eigen bestwil) of ze speelt het spel mee (nog veel verwerpelijker).

Jan Cees jij gelooft nog in de politiek, voor mij is het een gepasseerd station.
Het systeem is verrot. Je moet geen nieuwe wijn in oude zakken willen doen. En jij weet waarom. Als dat de protestanten met de Reformatie hadden gedaan dan waren we nu allemaal nog Rooms katholiek geweest. En we weten allemaal wie de baas is in de Rooms Katholieke kerk en wat de leken in te brengen hebben.
+5
JanCees
@Jan S ik deel je scepsis deels maar aan de andere kant ik heb veel in andere landen mogen kijken en ook de afgelopen jaren mogen werken en ja het is verre van perfect ons politieke en ambtelijke bestel maar ik ben weinig betere tegen gekomen
torrarica
@JanCees helemaal mee eens.
+1
Achso
@JanCees je verbaasd me soms.. Wanneer gaan we nu eens erkennen dat dd huidige generatie politici en managers er in de meeste gevallen een zooitje van maken? Alles moet anders, maar er is er niet een die 'een wat dan' antwoord heeft. Harvard University heeft al eens een onderzoek gedaan waarin geconstateerd werd, dat de meeste bedrijven, die door MBA's geleidt worden, er veel slechter van geworden zijn. De landbouw is een ramp, de middel inkomens draaien de armoede in. Een premier, die eigenlijk gewoon een onderbetaald leraartje is. Een LTO voorzitter, die niet VOOR zijn leden gaat staan. En dan vergoeilijken met 'die weet hoe de hazen lopen in Brussel' Als men dat dan zo goed weet, dan had hij ze moet barbecuen. Een minister, die zich laat ringeloren door de eigen ambtenaren. Het is toch uitermate zielig
+2
van Ittersum
@Achso misschien sla je ongemerkt de spijker op zijn kop en mag je je afvragen. A: Heeft een bestuurder überhaupt wel wat te vertellen(macht en daadkracht), B: is er wel voldoende kwaliteit en zo ja, wie dan. , c; zijn we bereid om een externe CEO dik te betalen, immers de goede CEO-markt( ook in de zin van netwerken) is zeer schaars, D zijn we dan ook bereid om het individuele denken op te geven voor het collectief denken, ook als je daar het individuele belang mee schaadt.

Bij gebrek aan mogelijkheden om de wens een andere cultuur te creëren blijft er maar weinig keuzes over. Half werk is geen werk en dan blijft het eindresultaat hetzelfde. Met iedereen maar wegsturen verlies je te veel terrein denk ik. Je kunt wel "schreeuwers" aanstellen maar als die woorden politiek gezien niet gehoord of serieus geworden heb je nog niks,.
+1
Achso
@van Ittersum macht en daadkracht kun je je toe eigenen. Je hoeft niet te schreeuwen om duidelijk te zijn. Degene, die het voor elkaar krijgt om de gelederen te sluiten, zowel in als buiten de landbouw, wordt oppermachtig. Men mag best benoemen, dat het op dit moment een trieste aangelegenheid is, met mensen, die de zaken niet voor elkaar kunnen krijgen. Kijk maar naar Frankrijk en Duitsland, hoeft niet zoveel meer te gebeuren, of het wordt echt niet leuk.
van Ittersum
@Achso vul dan de poppetjes dan ook direct in, hier wordt in herhaling op herhaling uitgelegd dat het allemaal verkeerd gaat en dat alles anders moet maar ik mis hier een uitgewerkt plan van aanpak die structueel iets doet of kan doen. Met als gevolg dat we geen stap verder komen, voor diegenen die dit allemaal hopeloos vinden.
Tis niet zo makkelijk om een vermeende crisis om te buigen dat iedereen weer dezelfde kant uit kijkt. De " gevestigde orde" in Den Haag heb je niet zomaar om dan moet je goed en gedegen voor de dag komen. One-liners staan elke dag daar wel op het Binnenhof, dat maakt weinig indruk. Buiten de mensen die nu het besturen is er niet zoveel keuze meer die ook wat toevoegen in het geheel. Tenminste, of u moet nog wat mensen weten en die bereidwillig zijn.
+1
christo
@van Ittersum Ik wil er wel op solliciteren. Kan ook lief doen als dat nodig is.
van Ittersum
@christo als je genoeg geloofs(waardigheids) brieven kunt overleggen ben je de man

Laat ik het daar maar op houden....😉
christo
@van Ittersum Papier is geduldig. Dochter kan al uitstekend vervalsen.
+1
Twentsch Land
@christo

Tja.....als je daarmee het wilt proberen te winnen !
+1
christo
@Twentsch Land De huidige maatschappij drijft op een papieren waarheid.
m uut m
@christo
Iedereen heeft zijn eigen waarheid
achterhoeker2
@m uut m Nee!, aan de waarheid is niks subjectiefs , ik weet dat een biologische boer niet veel met feiten heeft ,maar er is wel degelijk zoiets als de waarheid.
m uut m
@achterhoeker2
google.com/url/…&ved=2ahUKEwjX1_yi3oLfAhXHYlAKHeWEDLkQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw1Nabeds8VeE-rzTqgIDqPS
+1
Flinstone
@christo je krijgt mijn stem zeker niet! Als kleine kinderen het plaatje van oerne overnemen populair doen dat je toevallig lid af bent van LTO!
Die keuze mag jij maken maar jij bent zelf verantwoordlijk voor de beslissingen die jij genomen hebt!
Afgeven op de huidige vakgroep geeft geen pas!
Jij hebt gegokt dat je knelgeval zou worden of de rug van je collega’s of dat nou varkenshouders of melkveehouders zijn!
Ik vraag me wel eens af als die hele intensieve bedrijven doorgerekend worden met 20€!per m3 mest afvoer en een hectarenmais voor 2000€ en beetje vreemde arbeid erbij wat dan de business case zou zijn!
Elke groeier heeft toch wel een beetje rekening gehouden met een sub voor melkquotum🤔
de hoef
@Flinstone ga jij effe ergens anders de zaak bederven,ik vind het wel prima een dag geen fosfaat geneuzel, en 20 euro per m3 mest is niks spannends aan
+3
weurding
@de hoef gaan straks lekker bzv kijken.... ook heel wat anders dan fosfaatproblemen😋
de hoef
Quote Reactie van @christo:
Kan ook lief doen als dat nodig is.

vond je tegen over vremanfarm wel erg lief
+2
Jan S

Het is het systeem wat rot is. Dan helpen nieuwe poppetjes niet.
Trouwens die poppetjes zijn wij zelf. Maar het (poltiek) systeem is verworden tot een gedrocht waar de mensen met het meeste geld de boel regisseren. Voorbeeld is hoe de Rabobank bij alle beleidsonderhandelingen is betrokken. Dat is een commercieel bedrijf en geen belangenbehartiger.
van Ittersum
@Jan S en toch worden ze uitgenodigd, kenmerk van een goede invloed en netwerk. Missen wij dus. Of je daar mee eens moet zijn is wat anders maar als je er niet bij zit weet je één ding zeker: dan veranderd er ook niks en je wordt niet gehoord. If you can 't beat them, join them.
christo
@van Ittersum Ken jij de opvolger van Ruud?
van Ittersum
@christo ik zit/sta bij de Rabobank altijd aan verkeerde kant van de balie. Dus ik moet u het antwoord schuldig blijven
Coen
@christo , vanwege reorganisaties komt er geen waardige opvolger voor Ruud, zie nieuwe oogst en boerderij.
christo
@Coen De nieuwe is bekend en is onvoorstelbaar hard.
Jan S
Quote Reactie van @christo:
De nieuwe is bekend en is onvoorstelbaar hard.

Wat zei ik.
familie pelle
@christo wie dan?
+1
christo
@familie pelle Mevrouw Carin van Huet, brein achter de fosfaatellende.
+1
CorP
Quote Reactie van @christo:
Carin

Zij is bij mijn weten een boerendochter, maar goed we hebben nog zo een aan te roer waar het wat discutabel lijkt
van Ittersum
@CorP de beste jachtopziener is een ex-stroper, grootste anti-roker is een ex-roker, enz. Dat krijg je als je uit eigen gelederen iemand aanstelt
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @van Ittersum:
Dat krijg je als je uit eigen gelederen iemand aanstelt

Deze dame is recht door zee, je weet wat dat aangaat wel waar je aan toe bent
Achso
@van Ittersum aan de zijlijn bljjven staan en ja-knikken, dan blijf je 'dat dus missen'
+1
van Ittersum
@Achso stel u verkiesbaar
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
en toch worden ze uitgenodigd, kenmerk van een goede invloed en netwerk.

Juist. En wanneer mag je met het netwerk meedoen?
Als je een goede invloed hebt volgens de mensen in dat netwerk.
En wanneer heb je een goede invloed volgens dat netwerk.
Als je doet wat zij doen.
En zo is het cirkeltje weer rond.
+1
Coen
@van Ittersum , we missen vooral moreel leiderschap bij onze Bestuurders, zowel bij (vooral?) onze belangenbehartigers als ook bij onze politici.
van Ittersum
@Coen Dus???? Hoe herstellen we die dan...door nieuwe mensen, maar als die niet boven komen drijven wat dan....? En dan kun je wel stellen, er zijn wel goeie. Dan onmiddellijk ook zeggen wie en zoals het meestal gaat diegenen die je moet vragen zijn niet de besten. Die zijn er al of zitten elders. Tis het aloude liedje waar het bedrijfsleven, overheden en semi overheden mee te maken heeft. Het zal van binnenuit moeten komen, altijd met aangekochte aanvulling van buitenuit
Achso
@van Ittersum jawel hoor.. Ik wil zelf zo zoetjes aan ook wel meedoen.
+2
oerne
.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!