De boer hoort niet in de beklaagdenbank

De recente oproep van het Openbaar Ministerie om de veestapel te verkleinen, is vreemd en onterecht, meent Jaco Geurts, Tweede Kamerlid voor het CDA.

Deel dit topic

Reacties

de jonge
Hebben ze er misschien ook al eens aangedacht om de regels gewoon simpeler te maken in plaats van steeds ingewikkelder? ik kan je op een briefje geven dat als ze het eens wat makkelijker gingen maken er ook behoorlijk minder""fraude"" zou zijn. laten we het even simpel maken en we zeggen bijvoorbeeld ipv iedere keer die papierzooi,jongens 1 x per jaar moet er ingediend worden voor degenen met mestoverschot naar wie het is toegegaan op papier. boer a en boer b moeten totale fosfaat aan/afvoer op briefje zetten en insturen bij de rvo. of het nu daadwerkelijk er wel of niet naar toe is gegaan dat maakt geen mallemoer want als je op papier mest afvoert en in de praktijk je eigen land ophoogt zul je met de bemonstering volgende keer een probleem hebben omdat je dan in de hoge categorie valt en dus minder mest op je eigen land mag houden en op papier meer mest af moeten voeren. dat hele mestoverschot is een papierenkwestie,laten we het dan ook op papier oplossen
+3
van Ittersum
@de jonge ik zie het altijd maar zo: diegenen die het kunnen veranderen, het bekende middenkader in welke sector of beroepsgroep ook heeft er helemaal geen baat bij dat het eenvoudiger wordt. Dat zou hun functie namelijk overbodig maken. Helaas is het systeem zodanig opgebouwd dat elke bestuurder zich afhankelijk heeft gemaakt van die middenkader. Als de bestuurder met de uitvoerende laag zou overleggen , dat ten harte nemen en dan het middenkader opdracht geven om hier beleid op te maken het middenkader dan pas functioneel wordt waar het voor bedoeld is. Maar dat gaat helaas niet gebeuren, het tegendeel is werkelijkheid. Het dijt maar uit, mensen die feitelijk niets doen, behalve zichzelf in stand houden en zichzelf nog meer afhankelijk maken voor het bestuur.
+1
Dirk van Zetten
@de jonge motto van dit VVD kabinet, voor iedere nieuwe regel, komen er twee bij....
christo
De conclusie van Jacco is wel aan de late kant. Er zal nog wel wat water door de Rijn moeten stromen voor ik de volgende generatie groen licht geef om te gaan boeren. Zo ziet bedrijfsopvolging er in de praktijk uit. Wanneer het kader om te boeren zo verrot blijft als nu gaat het niet gebeuren. Je wenst je kinderen toch een gelukkig leven toe.
Frans1
@christo voor ik de volgende generatie groen licht geef?

Met die instelling heeft jouw volgende generatie helemaal geen belang om Door te boeren
+1
gerrie-hul
@christo Is het cda niet mede verantwoordelijk voor deze situatie Regels door de kamer jassen en verder niet achter om kijken wat voor gevolgen heeft En wat te denken van Agnes Mulder over haar gezeik over de CO2 uitstoot uit de landbouw Geurts heeft daar niets over te zeggen Ze hebben het over boeren maar weten volgens mij niet waar ze het over hebben CDA is een zeer boer onvriendelijke partij Ja voor de bunhne maar kijk maar eens wat ze in de 2 de kamer klaar stomen als het om boeren gaat
slagroomvla
@gerrie-hul Dat CDA is ene achterbakse bende, echte huichelaars!
christo
@gerrie-hul Ik ben nooit politiek geinteresseerd geweest. Leg het mij maar eens haarfijn uit.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vreemd , cda en boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN