Zonnecellen Groenleven RFC afkomstig van wapenfabrikant

Was ik net het nieuws aan het lezen. Nu blijkt dat de Provincie Drenthe een zonneproject met haar inwonenden heeft en daarbij zonnecellen gebruikt van Q-Cell. Die naam kwam me toch bekend voor. Nu blijkt dat GroenLeven die mij ook heeft aangeboden voor dat zonneproject van RFC..
Dus RFC legt zonnepanelen op onze daken die van een wapenfabrikant afkomstig zijn. In Drenthe al een grote rel. Dadelijk weer gratis reclame voor onze coöperatie.
Gelukkig maken ze zich wel druk of onze kalverhandelaar op de witte lijst staat.

Deel dit topic

Reacties

+4
Bekkink
Waar maak je je druk om.
+3
huub
Volgens mij is Steyr van oorsprong ook een wapenfabrikant, het logo is zelfs een schietschijf. Steyr behoort inmiddels tot het CNH-concern, mag je dan ook niet meer met een New Holland of Case rijden?
Bekkink
@huub hitler had geloof ik ook lanz buldog....is nu johnie
cjw73
@Bekkink en hij had ook een vrij bekend automerk. waarvan er dagelijks nog vele verkocht worden.😨😨
+1
Brutus64
Was dat niet de Volkswagen ?@cjw73
cjw73
@Brutus64 yep ben fervent aanhanger ervan
van Ittersum
@cjw73 Henry Ford was ook niet schoon en Toyota heeft IS als een goede klant in de kaartenbak staan. Het verhaal daarachter is gewoon bizar m.newsmonkey.be/article/61340/
cjw73
@van Ittersum die Toyota is net zoals het erin staat een kalasjnikov op wielen.
Niet stuk te krijgen.
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @huub:
mag je dan ook niet meer met een New Holland of Case rijden?

Mag? Of Wil je daar niet meer mee rijden, met die hopeloze rommel?
weurding
@dorpsrandhoeve vertel, ervaring?
ted9
@huub Wat dachten we van de Mengeler machines.
slagroomvla
Wat is er mis met een wapen?
de Haas
@slagroomvla helemaal niets. Alleen de combinatie wapen + explosief persoon is gevaarlijk
+1
cornelissen
Het gaat natuurlijk om clusterbommen,zijn niet zo leuke dingen en in bewoond gebied verboden te gebruiken.Volgens mij lukt het ook niet om bijv. aandelen van lockheed martin te kopen is verboden in nederland ,kennelijk mag men er wel gevechtsvliegtuigen van kopen ( F35 )
Ik ga mij er niet verder in verdiepen
+4
robotmelker
Wij ( simpele ondernemers) hebben tegenwoordig te maken met een coöperatie die ons toch flink onder het vergrootglas heeft liggen. Weidegang hier kalfOk daar, omdat de consument een positief verhaal wil hebben bij het product wat hij koopt.

Ik kan me dus ook voorstellen dat consumenten hier van gaan schrikken.
Dit is ten nadele van ons en ons product.

Voor de vergelijking heden ten dage te trekken met steyr/ lanz en Hitler vindt ik wel heel raar.. of zijn jouw Nike air schoenen ook uit het jaar nul??

Punt is simpel..VOOR FC .... Schoenmaker blijf bij jouw leest.
En voor die zonnepanelen leverancier in Nederland... zoek maar een andere
+2
labella
Zolang die wapens duurzaam geproduceerd zijn zal rfc het een worst zijn.
+2
Flinstone
Het zal me werkelijk een worst wezen! Mengele oogstmachines waren echt toppers jaren geleden en een van die broers dat schijnt ook niet zo’ n lekkere geweest te zijn in de Oorlog!
Wat dacht je van Krone, ook vast wel eens een reparatie uitgevoerd aan een legertruck van de nazismes
Het lijkt wel of RFC nationale schietschijf is geworden van de melkveehouders ondanks dat ze jaar in jaar uit Topmelkprijs hebben betaald
+2
kaas
@Flinstone dewittemotor zegt gewoon wij moeten over al aan voldoen bewijzen kunnen waar het krachtvoer weg komt en als het traceerbaar is en rfc kijkt nergens na waar die zonnepanelen gemaakt zijn en door wie [als het waar is dat de fabrikant ook clusterbomen maakt dan krijgt dit zeker nog een dikke staart]
torrarica
@kaas gelukkig zeggen nederlandse militairen pang pang .
Sunpowersystems
Dit was bij veel installateurs (bij mij in elk geval) niet bekend. De huidige panelen van Q_Cells komen uit Duitsland en worden ook daar geproduceerd. Je kunt als zonnepanelen verkoper niet met droge ogen verkondigen maatschappelijk verantwoord bezig te zijn terwijl je panelen aanprijst waar een clusterbommenfabrikant bij betrokken is. Wij hebben voor Hanwha / Q-Cells een adempauze genomen.
kaas
@Sunpowersystems dus jullie vertrouwen het ook niet je zegt dat ze in duitsland gemaakt worden waarom dan even een adem pauze beetje vreemd geeft mij een slecht gevoel.
Sunpowersystems
@kaas De Duitse vestiging is en blijft gerelateerd aan het Zuid Koreaanse moederbedrijf en is dus in zekere mate besmet. Het is geen kwestie van vertrouwen, het is meer en kwestie van hoe reageert de consument (want die bepaalt uiteindelijk). De Duitse vestiging produceert enkel en alleen zonnepanelen. De tak is in het verleden opgezet om de EU importheffing (MIP) te voorkomen.

Dit soort bedrijven zijn zeer groot. Een Friesland/Campina valt hierbij in het niet. Wat bij mij wel bekend was dat de Hanwha groep ook in constructie doet, luchtvaart, verzekeringen en hotelaccommodatie.

De kwaliteit van de panelen is verder niks op aan te merken, lopen voorop met het invoeren van nieuwe technieken, maar ja, nu is er een schaduwkant.
pieta
Quote Reactie van @Sunpowersystems:
nu is er een schaduwkant

Dat is niet best bij zonnepanelen. 😁
puddingbroodje
@Sunpowersystems misschien dat dat de reden is dat ze nu lekker goedkoop aangeboden worden! volgens mij prima panelen!
puddingbroodje
@puddingbroodje ik had het trouwens nog niet eerder gehoord! maar het is ook tonen van goede wil dat je ipv wapens nu zonnepanelen maakt!
cornelissen
@puddingbroodje Zijn allemaal dochterondernemingen onder een holding

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0