Nederlandse economen pleiten voor CO2-taks, anders is het klimaatakkoord verloren

De uitstoot van CO2 moet serieus geld gaan kosten, adviseren Nederlandse economen het kabinet. Anders komt gevaarlijke opwarming dichtbij.

 Nederlandse economen pleiten voor CO2-taks, anders is het klimaatakkoord verloren (trouw.nl)

De uitstoot van CO2 moet serieus geld gaan kosten, adviseren Nederlandse economen het kabinet. Anders komt gevaarlijke opwarming dichtbij.

Nieuwsgrazer

Reacties

EDOO
Onlangs las ik in Elsevier dat maat 1,5% van de totale CO2 uitstoot voor rekening van Nedeland komt. Zou een CO2 taks in Nederland dan de opwarming van de aarde kunnen tegenhouden?
Een wereldwijde taks is misschien moeilijk realiseerbaar, maar sorteert op termijn meer effect lijkt mij.
+5
hans1980
0,000000000000....7 C Celsius
Heeft die gifgroene kliek niet wat beters te doen

Oja wat wou je dan taxen laat me raden: vlees, melk

Of is het extra tax voor luchtvaart zeeschepen??
dijkstra uit w
@hans1980 als je alle fossiele brandstof gaat taxen. dan hoef je veder niks te taxen. producten met de meeste fossiele toevoegingen worden dan vanzelf wel te duur. als er dan maar een eerlijke verrekening plaats vind voor import en export.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @dijkstra uit w:
een eerlijke verrekening plaats vind voor import en export.

Zal eerder zo zijn dat er een "eerlijke" verrekening plaatsvindt door subsidie aan Shell en dat soort op te schroeven....
+2
Piet1960
50% van CO2 uitstoot komt voor rekening van de 10 grootste bedrijven ter wereld. Begin hier maar eens en val mij er niet lastig mee.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden uitstoot , kosten , co2 en geld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!