Het raadsel van Parijs: hoe weet je hoeveel CO2 wordt uitgestoten? (1)

Nu de klimaatonderhandelaars nadenken over de regels waarmee ze het nakomen van de afspraken van het Akkoord van Parijs kunnen controleren, moeten ze een lastige waarheid onder ogen zien: er is momenteel geen betrouwbaar nauwkeurige methode om de totale wereldwijde uitstoot of de hoeveelheid CO2 die door de afzonderlijke landen wordt uitgestoten te meten.
Dat schrijft de Britse auteur en journalist Fred Pearce in Yale Environment 360.

Op Foodlog verschijnt de vertaling van zijn artikel deze week in 2 delen. Vandaag deel 1.
 Het raadsel van Parijs: hoe weet je hoeveel CO2 wordt uitgestoten? (1) (foodlog.nl)

Nu de klimaatonderhandelaars nadenken over de regels waarmee ze het nakomen van de afspraken van het Akkoord van Parijs kunnen controleren, moeten ze een lastige waarheid onder ogen zien: er is momenteel geen betrouwbaar nauwkeurige methode om de totale wereldwijde uitstoot of de hoeveelheid CO2 die door de afzonderlijke landen wordt uitgestoten te meten. Dat schrijft de Britse auteur en journalist Fred Pearce in Yale Environment 360. Op Foodlog verschijnt de vertaling van zijn artikel deze week in 2 delen. Vandaag deel 1.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden foodlog , uitstoot , CO2 , regels , meten , parijs , controleren en betrouwbaar geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!