Koning tussen de koeien

DIEPENVEEN - Na eerdere werkbezoeken met ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) belandde koning Willem-Alexander vanochtend met minister Carola Schouten (Landbouw) tussen de koeien.

Deel dit topic

Reacties

arjankok
Zie echt knuffel landbouw , koeien met hoorns, veel onkruid buiten op het erf en langvezelig gras op voergang en zelfs worden nog heel ouderwets de koeien van hun vacht ontdaan middels handwerk
+1
buorman
@arjankok
Jij hebt nog een lange weg te gaan voordat je 'klaar bent voor de toekomst'.
+4
Erco
@arjankok jij hebt de automatische koeienscheerrobot uitgevonden? Je kan lullen wat je wilt ondanks al die koeborstels en frisser stallen. De koe is schoner en zweet minder als ze geschoren is.
+4
arjankok
@Erco je zal ongetwijfeld deels gelijk hebben, maar hier al 10 jr geen koe meer geschoren en bevalt best , vond het na 20 jr koeienscheren een enorme vooruitgang en opluchting om het gewoon af te schaffen , ooit nog eens laten doen maar toen zag ik opnieuw dat scheren de haargroei bevordert en binnen een maand stond er weer net zoveel haar op .
CorP
Quote Reactie van @arjankok:
langvezelig gras op voergang en zelfs worden nog heel ouderwets de koeien van hun vacht ontdaan middels handwerk

Tja, dat heb ik ook, maar ben je dan direct ouderwets? Het gaat toch om het resultaat?
arjankok
@CorP nu begrijp je mij verkeerd , dat ouderwetse slaat alleen op het scheren haha , de rest is ieders keuze , die is reuze , de overige opmerkingen bedoel ik als constatering hoor prima als dat onderdeel is van je verdienmodel , koe is ten slotte een herkauwer , de meeste koeien krijgen tegenwoordig een meer of minder gemalen substantie met zo'n papmolen , dat rendeert ook goed maar lijkt meer op varkens voeren
+9
ted9
@arjankok Vooral dat bedrijf in diepenveen. Neergezet door grote kapitaalkrachtige stichting. Hele spul betaald door de helft van de grond weg te laten zuigen voor het zand en zo de ijssel en hun eigen portemonnee te wat ruimer te maken. Bioboerin erop grote opendag maar helemaal niks met het normale agrarische verdienmodel te maken. Meer een het moet slagen project.
+1
Mc_douwel
@ted9 op 1januari weet zij al wat ze dat jaar gaat verdienen onafhankelijk vd melkprijs
+2
Druk
Erik heeft hiervoor ook nog een nieuw pak gekocht 😄
MARTIJN G
@Druk Een goede presentatie is al de helft.
sorry
@Druk carola kan wel wat boerenverstand gebruiken..
cowboys
@sorry Alex zei ook nog dat de Nederlandse maatschappij geen respect heeft voor boeren. Hoe zou die binnengekomen zijn bij Carola? Als aanjager van de tweeling fraude.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @Druk:
Erik heeft

de vorst al vroeg in de stal deze winter
+5
paul1
" Hij zag dat het ruwvoer vooral van het eigen land kwam, in plaats van de voerfabriek " Dit is toch het geval op bijna alle bedrijven ?
Arum
😀
christo
@Arum Hij is hier van harte welkom om echte landbouw te bekijken.
buorman
@christo
Je bedoeld toch geen economisch delict?
jan w
@Arum
Welke koning bedoel je? Koning Erik of Koning Alex.
oerne
.
Brutus64
Volgens mij verpacht Alexander ook nog een paar boerderijen rond nWassenaar en Voorschoten, ben eigenlijk wel benieuwd of dat ook zulke extensieve kringloop bedrijven zijn
nieuwoord
@Brutus64 zijn niet veel boeren meer over. en die er nog zit is een gangbaar bedrijf met flink wat grond.
Brutus64
@nieuwoord daar is dus ook flink gesaneerd
christo
Ik voel me ook elke dag koning tussen de koeien.
grondlozeboer
@christo in het land van de blinden is èènoog koning

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien en telegraaf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN