Voederbieten balen zorgt voor goede conserving

Voederbieten kunnen het vet- en eiwitgehalte van melk omhoog krikken. Aan een bult bewaren er van kan tot april en dat is een probleem voor veel veehouders. Bieten balen vormt de oplossing.

Deel dit topic

Reacties

+2
Boerma
Ziet er wel mooi uit maar wat kost het dan onderhand wel niet. Als ik het zo gok kom je dan ongeveer op 25 per %ds. Is het dan wel aantrekkelijk
kaas
Ik denk als je begint te rekenen dat balen maken veel te duur word om 100 tot 150 ton bieten in een baal te persen ga je denk ik per ha al gauw richting de 200 balen per ha.
ik denk dat een slurf meer kans van slagen heeft mits het er goed word ingeperst met bv krulletjespulp of soya
hullen.
jan w
@kaas
Er worden ook wel hele bieten geslurft. Men zegt, dat dat ook goed moet gaan. Maar dan moet je in de zomer wel iedere keer de slurf weer dicht leggen.
+5
pieta
Quote Reactie van @kaas:
veel te duur word om 100 tot 150 ton bieten in een baal te persen

Flinke baal. 😁
ronald73
Quote Reactie van @kaas:
ik denk dat een slurf meer kans van slagen heeft mits het er goed word ingeperst met bv krulletjespulp of soyahullen.

Begint die krulletjespulp onder invloed van dat bietenvocht niet uit te zetten met resultaat dat de slurf barst?
+7
ricardo
Dan maar door de maïs wel niet de laatste tonnen maar wel in 1 keer klaar
ronald73
@ricardo Lastig als je geen mais in je rantsoen hebt.
nielsve
Wij hebben ze vorig jaar versnippert, en bij in de bieten perspulp gemengd. Dat beviel heel goed en gaan we dit jaar opnieuw doen.
Als ze bij in de perspulp hebben gezeten gaan ze zelfs niet op zoek naar de stukjes biet.
kaas
@nielsve en in welke verhouding en voerbieten wel gesnippert
nielsve
@kaas verhouding van 1 op 3. Oftewel, we scheppen 1 bak bieten in een kar, en daar dan 2 bakken pulp op, dan terug 1 bak bieten, weer 2 bakken pulp enz. Tot de kar vol is en die kippen we dan om en rijden we vast.
Is niet perfect gemengd, maar voldoet prima.
Bieten malen we met een oude bieten versnipperaar die ze in schijfjes van ongeveer 1 a 1.5cm dik snijd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's balen , bieten , melk , veehouders , eiwitgehalte en voederbieten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0