KAMER WIL UITLEG FOSFAATRUIMTE

Zie boerderij.nl

Donderdag overleg achter gesloten deuren, waarom niet openbaar ???

Deel dit topic

jg

Laatste  |  

Reacties

hans1980
Ga maar gauw wat leasen wanneer je tekort komt
demelkboer
@hans1980 volgens mij is er dus meer ruimte mogelijk dan Ministerie doet vermoeden. Dus ik zo maar snel verleasen dan
hans1980
@demelkboer nee andersom
demelkboer
@hans1980 volgens mij zit er nu jongvee voor vlees vee in bij de opgelet bij melkvee en jongvee voor melkveehouderij. Dan is het bakje van 84,9 toch eerder vol of niet,
demelkboer
@hans1980 "Op basis van de jongste CBS-Monitor fosfaat en stikstofexcretie dierlijke mest (oktober 2018) bedraagt de fosfaatexcretie van melkvee met bijbehorend jongvee zo’n 82,8 miljoen kilo fosfaat. De melkveehouderij blijft ruim binnen zijn plafond. Maar nu er mest van vleesvee is overgeheveld naar de melkveehouderij, wordt het plafond van 84,9 overschreden."
hans1980
@demelkboer volgens mij wel maar om duidelijkheid te verschaffen moeten ze aar eens vergaderen, omdat de meesten hetzelf ook niet meer snappen..
+1
jg
@demelkboer Er is ruimte , anders had de politiek het wel laten liggen. Je kunt niet een melkveeplafond opvullen met vleesvee dat nooit meegeteld is.
+18
grondlozeboer
@demelkboer vleesvee eraf, en t aantal rechten wat vrijkomt eerst maar s de korting terug,zit iedereen weer op een gelijk speelveld, shoot me if i am wrong
demelkboer
@grondlozeboer mijn stem heb je
Flinstone
@grondlozeboer lijkt mij ook!!
hans1980
@grondlozeboer hoop wel dat er na vanmiddag of uiterlijk morgen een briefing komt..
+1
Flinstone
Als de Carola door de knieën moet dan kan John een lintje krijgen!!
Zal wel ergens vuur zijn met zoveel rook?!
+4
John Spithoven
@Flinstone Ik hoef geen lintje. Maar ik verdraai geen feiten. Niet over fosfaat, niet over de zuivel en niet over belangenbehartiging. Al gelezen wat Boerderij schrijft over Zuivelnl 2.0

Volgens mij heb ik er geen woord van gelogen.

Met fosfaat wordt het afwachten of de politiek lef heeft of niet.
+6
de hoef
@Flinstone is niet te hopen dat,de kop moet gaan rollen ,we weten nu wat we hebben.en niks is helemaal niks
+1
robbies
Quote Reactie van @de hoef:
is niet te hopen dat,de kop moet gaan rollen ,we weten nu wat we hebben.en niks is helemaal niks

Er gaat nooit meer een minister van landbouw sneuvelen, tenzij hij/zij een #metoo'tje gedaan heeft. De positie van minister van landbouw heeft tegenwoordig hetzelfde statuur als cultuur, ontwikkelingssamenwerking, en koninkrijksrelaties. Daar zul je ook nooit een minister zien vertrekken. niet belangrijk genoeg
+3
christo
@robbies Carola heeft de kamer meerdere keren voorgelogen, er zijn documenten die dat bevestigen. Morgen wordt een begin gemaakt aan het zagen aan de poten.
demelkboer
@christo rust het gaat allemaal niet in elkaar vallen. Hoogsten percentuele correcties
christo
@demelkboer schrijf maar op de kalender. September/oktober 2019 groot nieuws mbt melkveehouderij. Uiterlijk oktober 2019.
demelkboer
@christo doe nou niet van die grote uitspraken, daar krijg je altijd spijt van. De kamer beseft ook wel dat het laten slapen van het p systeem een nog grotere chaos veroorzaakt
christo
@demelkboer Helaas misgegokt. Ik ben niet zo onnozel om te denken dat het stelsel de prullenbak in gaat.
robbies
@christo toen je de vorige keer met deadlines kwam, bleek je je LTO-abonnement opgezegd te hebben op maandag om 12.00u. Ik wacht dus rustig af
robbies
@christo kan allemaal zijn maar post landbouw is niet zwaarwegend genoeg. Volgende verkiezingen is het misschien wel weer weg.
ted9
@de hoef Heb juist het idee dat het alleen maar erger is geworden met dit nieuwe ministerie
+1
de hoef
Quote Reactie van @ted9:
Heb juist het idee

dat lijkt maar,omdat dijksma en v dam ,er niks mee gedaan hebben,ook omdat lto het zelf moest regelen en carola moet nu de knopen door hakken, het woordt fraude had zij nooit mogen gebruiken, maar er is voor haar best veel gezeik geweest, met mest fraude en noem maar op
demelkboer
Grof weg is er 2.5 % ruimte voor melkvee en jongvee voor melkvee. Dit zal nog iets ruimer worden gezien de daling q3 en prognose q4
hans1980
@demelkboer we gaan het meemaken met de rekenmeesters v-focus had berekend 2 miljoen overschrijding.
Maar in hoeverre dat fosfaatrechten ruil/vrijstelling systeem het laatste kwartaal geholpen heeft?
demelkboer
@hans1980 inc vlees jv
sil
@demelkboer die 2,5 % is geteld op basis van bexvoordeel van pakweg 5%. Fosfaatrechten worden forfaitair geteld, dus 2,5% meer fosfaat op het plafond van 84,9. Rijst alleen de vraag, welk gedellte van overig rundvee zit er onder dit plafond geduwd......met andere woorden, er wordt met twee maten gemeten.
mlkvhoudr
Als de vrij komende rechten dan maar bij de grondgebonden boeren terecht komen dan geeft mevrouw schouten gelijk invulling aan haar beleid
pietjepuk
@mlkvhoudr 👍 👍 heb hier net 300 kilo latente ruimte geregeld.
de hoef
@pietjepuk datum 2015
pietjepuk
@de hoef ook goed rvo kwam in 2015 aan veel meer fosfaatruimte dan ik zelf. kan zo snel niet vinden hoeveel kg.
de hoef
@pietjepuk wij hadden in 2015 21 ha meer,en die hebben ze nu nog niet gevonden
+2
verbi
@mlkvhoudr Wat een onzin ik heb als niet grond gebonden boer ook gewoon recht op die 8.3% ruimte die ik gekort ben. Als je rechten wilt hebben dan koop je ze gewoon zo moeilijk is dat toch niet.Echt weer een opmerking van ikke ikke ikke en de rest kan stikken.
+4
de hoef
Quote Reactie van @verbi:
Echt weer een opmerking v

hij zit gewoon te fucke en jij trapt er al in
+1
mlkvhoudr
@de hoef je kent me te goed 😁 t is maar dollen heren
+3
verbi
@mlkvhoudr Ik dacht al dat ben ik niet gewend van jou kant. Sorry dat ik wat lullig reageerde , had effe niet door dat het goed bedoeld was.
mlkvhoudr
@verbi maakt niet uit joh t is een gevoelig onderwerp om te gaan zitten trollen 😉
+1
Erco
@verbi @mlkvhoudr gelukkig is er nog iemand die m serieus neemt 😁😉
demelkboer
@mlkvhoudr kan niet omdat er gekort is met reden om onder het plafond te komen. Dus als je dan te veel kort moet het weer terug naar de rechtmatige eigenaar anders is het diefstal.
+2
de hoef
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Als de

jij wil het kacheltje weer aan maken hier op prikkebord
+1
demelkboer
@de hoef en dat mag😁😁
van Ittersum
Ooit iemand over nagedacht dat er juist een extra inkrimping/korting kan plaatsvinden. De kranten staan vol over die uitspraak m.b.t het hele PAS gebeuren en ik lees alleen maar ingezonden berichten door veelal statenleden of andere "prominenten" met allemaal dezelfde artikelkop:" inkrimpen veestapel onontkoombaar" . Dat is tegenovergestelde wat hier juist gedacht wordt. Ik kan me niet voorstellen dat het ene het andere gaat tegenwerken.
+3
hans1980
@van Ittersum Verdenk OM vrouw ervan lid te zijn van partij voor de dieren.
Gaat compleet buiten haar boekje met korting op veestapel dreigementen
Veenprut
@hans1980 dat kon je toch aan die onverschillige kop al zien?
+1
buorman
Quote Reactie van @van Ittersum:
en ik lees alleen maar ingezonden berichten door veelal statenleden of andere "prominenten" met allemaal dezelfde artikelkop:" inkrimpen veestapel onontkoombaar" .

Dat zie je wel vaker van ittersum, dat ingezonden artikelen verschijnen onder de kop van het artikel waar de reactie op gebaseerd is, sterker nog; het is te doen gebruikelijk.
van Ittersum
@buorman het grote probleem is, zij zitten in de denktanken van hun partijen wij niet. En dan is het net als tegenwoordig met velen, als je het dagelijks maar vaak genoeg hoort ga je vanzelfs een keer geloven dat het zo is.
cornelissen
@van Ittersum Voor grondgebonden (melk )veehouderij in Friesland zijn nog medestanders genoeg en dat blijft ook nog wel even zo.
van Ittersum
@cornelissen Friesland is geen Brabant maar als het bij hun hard regent motregent het bij ons
van Ittersum
@cornelissen Friesland is geen Brabant maar als het bij hun hard regent motregent het bij ons en beide keren worden we allebei keren nat.
Druk
@cornelissen
Kan mij niet voorstellen dat, als er al forfaitaire fosfaatruimte is, dat de politiek dat gaat inzetten voor een uitbreiding van onze melkveestapel. Minder, minder, minder is wat ze allemaal gaan roepen.
van Ittersum
@Druk die ruimte die er is op papier is geen recht voor ons. Dus daar heeft u gelijk in, vergroten van die ruimte ligt meer in de lijn der verwachting
Druk
@van Ittersum
Die mogelijk vergrootte ruimte dan in de Fosfaatbank? Uitdeling direct in 2019?
van Ittersum
@Druk onder welke voorwaarden gaat die gebeuren. Dat gaat dezelfde kant op als de Europese steun, onder welke tegenprestatie mag je meedoen. Ik ben niet pessimistisch maar ben zo bang dat menig melkveehouder zichzelf al wat toerekent en dan nog meer gefrustreerd raakt als het tegenvalt of nul is. Dezelfde reactie kreeg ik toen met de vermeende tegenvallende prestatie van Campina. Ik zei reken nou op 0 dan valt het altijd mee, in iedere geval niet tegen! De reacties waren niet mals. Maar wel kenmerkend hoe men elkaar opjut en daardoor verwachtingen worden gecreëerd.
+1
cornelissen
@Druk We moeten niet vergeten, dat de sector veel maatregelen hun eigen hebben aangedaan.
Als iedereen i na 2013 grondgebonden was gegroeid waren er amper of geen problemen. Was er waarschijnlijk wel minder melkvee,als er nu is.
van Ittersum
@cornelissen als....u gedachte liep dan vast bij de provinciegrens. De verscheidenheid(en nu nog steeds) is te groot
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @cornelissen:
Als iedereen i na 2013 grondgebonden was gegroeid waren er amper of geen problemen.

Als nu eens gewoon meegenomen wordt dat mest op akkerbouwgrond ook grondgebonden is...
cornelissen
@cs-agrar Aan mij zal dat niet liggen. In mei weet je ongeveer voor 95% je mestproduktie in het jaar, geef dat op bij de GDI. Desnoods met een aparte regel,zodat ook de akkerbouwers dat bij de GDI kunnen opgeven. Zullen wel dezelfde percelen moeten worden ingetekend.
Ligt het allemaal vast en kun je de grondgebondenheid ook t.ov. de europese unie (nitraatcommissie) aantonen
Misschien nog werk voor LTO/NMV ,hadden ze al eerder moeten doen,maar misschien willen de akkerbouwers niet hun "vrijheid"kwijt . Ik weet het niet en zit zelf niet met afvoer maar akkerbouwers en heb mij er niet in verdiept. Eens praten met @George ?
cjw73
@cs-agrar nooit mee ingaan dan blijft het fraude gevoelig. Het is en blijft aantrekkelijk om die mest stiekum niet naar die akkerbouwer te brengen.
de hoef
Quote Reactie van @cornelissen:
na 2013 grondgebonden was gegroeid

dat is geheel gebeurt volgens de amvb
robbies
Quote Reactie van @de hoef:
dat is geheel gebeurt volgens de amvb

dat was en is een grondgebondenheid van niks.
Twentsch Land
@robbies

Dat is zo,

Echter het heeft in zich dat onbeperkte groei zonder grond niet kan en dat heeft toch een functie ook al is die belabberd.

Maar zo zijn er zoveel wetten en regels flut.
Druk
@Twentsch Land
8 melkkoeien per hectare is toch een aanfluiting richting de definitie van grondgebondenheid? Wie heeft dat toen verzonnen?
pieta
@robbies Klopt en het was in 2015 ook nog niet in werking volgens mij. Dus iedereen die uitbreidde kleurde netjes binnen de lijntjes qua grond. En daarvoor zeg ik dan ook dat je direct kunt zien hoe belangrijk een goede risico-analyse is.
de hoef
Quote Reactie van @pieta:
Klopt en het was in 2015 ook nog niet in werking volgens mij.

hier in uitik wel hoor
pieta
@de hoef Hoe het precies zit weet ik ook zo niet meer. Maar hier heb je een link naar RVO. Daar wordt ook 1-1-2016 genoemd als ingangsdatum.

rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/…
pietjepuk
@pieta Toen is het in de wet opgenomen. maar via een of andere regeling was het een jaar eerder ook al in werking. Dacht ik
pieta
@pietjepuk Volgens mij was de bedoeling 1 januari 2015 AmvB -> dat werd 1 januari 2016 -> wet 2018. Tenminste zo lees ik wat er staat en zo staat het me bij. Maar het is me om het even.
+1
matt
@pieta nee was niet in werking in 2015 met dank aan helma lodders
grondlozeboer
@pieta er word daar ook niet over vleesvee gepraat....
de hoef
Quote Reactie van @robbies:
grondgebondenheid van niks.

het was de wet
pietjepuk
Quote Reactie van @de hoef:
dat is geheel gebeurt volgens de amvb

Ben eiigenlijk wel benieuwd of daar nog op gecontroleerd wordt. Kan me voorstellen dat er veehouders zijn die deze wet nauwlijks of niet kennen.
Coen
@pietjepuk , iedereen behoort de wet te kennen 😄

maar of de wet dan ook wordt toegepast is (niet voor mij hoor) de grote vraag 😄
robbies
@pietjepuk binnenkort start de lobby om hem af te schaffen. Let maar op
Frans1
Quote Reactie van @robbies:
binnenkort start de lobby om hem af te schaffen. Let maar op

Dat kan ook best,boventallige regels moet je afschaffen
de hoef
@pietjepuk crv rekent er nog mee dacht ik
cjw73
@cornelissen we zijn hier ook lang niet allemaal grondgebonden.
grondlozeboer
Weten ze t al?
hans1980
@grondlozeboer is er al witte rook?
+1
grondlozeboer
@hans1980 de lucht is hier wel grijzig
jg
de Haas
@jg glas, plas, was.....
hans1980
Is er nog gesproken over verwarring rondom fosfaatplafond (v-focus)?
+1
John Spithoven
@hans1980 Ja Hans, dat vroeg ik mij ook af. Toont de politiek een keer lef of gaat het bij de zittingen om het aanwezig zijn. Politiek moet wel weten dat als men blijft doormodderen, we waarschijnlijk boven het fosfaatplafond zitten, en dat er dan weer een generieke korting komt voor de niet grondgebonden bedrijven. Dus wakker worden allemaal!
christo
@John Spithoven Wat gaat Europa denken over duizenden economische delicten? Weer dat kleine prutsland aan zee die de voorwaarden van de derogatie niet kan nakomen. Tjsakka, weer een forse reductie. We zijn goed op weg om de onrendabele fabrieken van rfc een snelle sluiting te gunnen.
+1
robbies
Quote Reactie van @christo:
Wat gaat Europa denken over duizenden economische delicten?

als je over je beschikte referentie gaat, ben je in overtreding. Dat je nog in een knelgevalprocedure zit doet daar niets aan af. Jij gebruikt het als argument om er maar overheen te gaan, maar zo werkt het niet. Uitgerekend jij zou dat toch moeten doorzien.
hans1980
@robbies ga ervan uit dat zeker nu met betaalbare lease elke melkveehouder wel zorgt voor genoeg rechten..of je bent rijp voor het Pieter baan centrum..
christo
@hans1980 Kun je daar gratis rechten halen?
+1
hans1980
@christo nog even en ze zijn voor nix ,kom op je hebt goede cijfers weet zeker dat het kan ..
Advocatuur moet je ook betalen, kunt dan beter op safe gokken
+1
christo
@hans1980 Wil jij even mijn cijfers hier uitleggen aub? Misschien dat ik het dan snap.
de hoef
@christo 30 koeien is 50000 lease,dat zou toch zeker niet onmogelijk moeten zijn
4000 per maand
+3
cjw73
@de hoef dat interesseert hem niks hij wil voor 100 koeien gratis rechten hebben en verder niks.
+2
de hoef
@cjw73 kop in het zand
+1
jg
@John Spithoven 4e kwartaal wederom min 50000 melkkoeien en 30000 stuks jongvee.
John Spithoven
@jg Ik weet het we zitten er wat productie van melkvee fors onder, maar door het gerommel.......
hans1980
@jg dat is iets van 3% van het totaal aan fosfaatrechten er onder, is dat 1 kwartaal @jg
jg
@hans1980 Ga nou eens goed tellen . Dedieraantallen staan in de fosfaatmonitor. Kwartaal 2 en 3 al onder 84,9.
hans1980
@jg en daar zitten alle codes in ?
jg
hans1980
@jg zie je wel @John Spithoven het is opgelost v-focus zat er dus goed naast!
+1
John Spithoven
@hans1980 Waar baseer je dat op. Ons bereiken andere berichten. Maandag gaat de dg alles uitleggen in een persconferentie.
hans1980
@John Spithoven @jg was mijn bron
jg
@hans1980 De prijs van de melkkoeien stijgt(boerderij.nl) en de prijs van de fosfaatrechten daalt .
John Spithoven
@jg Jullie hebben allebei gelijk wat betreft productie fosfaat, we zitten er dan extreem onder. Je kan ook zeggen, er zijn voor melkvee veel te weinig rechten uitgedeeld. Door het gerommel met vleesvee in combinatie met het niet tevens met een evenredig deel het fosfaatplafond verhogen, zijn er te veel rechten uitgedeeld. We weten inmiddels wat ze fout gedaan hebben, maar wachten netjes af wat de dg ons maandag gaat vertellen. Feit dat de dg het doet en niet Schouten zegt al genoeg.
de jonge
@John Spithoven wat is in de vredsnaam dg??
+1
John Spithoven
@de jonge Directeur Generaal , M Sonnema.

We wachten tot maandag wat ze ons te vertellen heeft, daarna leggen wij het uit. Wij hebben het niet veroorzaakt en we geven LNV de mogelijkheid het op te lossen.
de jonge
@John Spithoven vreemd. waarom moet die nu ineens in beeld komen en minister schouten blijkbaar zelf niet???
+1
familie pelle
@de jonge waarschijnlijk omdat Schouten zelf er geen snars meer van snapt......
+1
John Spithoven
@familie pelle Dat is vrij normaal gezien de chaos.
de jonge
@John Spithoven ja oke,ik kan het dus eigenlijk zo zien dat een directeur van een bedrijf met het geld voor het personeel naar de aandelenbeurs is gegaan en daar een gigantisch verlies heeft geleden en een ander moet vertellen dat het bedrijf faillisement heeft aangevraagd,zodat de directeur buiten schot blijft,, zoiets??logischerwijs zou je zeggen dat de directeur zelf wel een toespraak zou gaan houden als bleek dat hij voor het personeel een meevaller had verdient van een 13de en 14de loonmaand......
de hoef
Quote Reactie van @John Spithoven:
Directeur Generaal , M Sonnema.

vertel effe voor een domme boer uit uitik wat die generaal zich normaal mee bezighoud, en wat er nu van hem verlangd wordt
+1
John Spithoven
@de hoef Het is een meisje en is de grote baas onder Schouten . Daarnaast zijn op de persconferentie ook de directeur van RVO en Nvwa.
de hoef
Quote Reactie van @John Spithoven:
Het is een meisje

zag het op de foto ja
Weidezicht
@John Spithoven zij is misschien wel meer verantwoordelijk voor de chaos samen met haar ambtenaren dan de minister. Laat zij het maar eens mooi uitleggen. En lukt dat niet dan allemaal naar huis. Zonder ww. Disfunctioneren
John Spithoven
@Weidezicht Ja ik snap dat, maar wat moet gebeuren, gebeurd vaak niet.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de hoef:
wat die generaal zich normaal mee bezighoud,

Rondstappen met een aktetasje!
sorry
Kleine jongens zoet houden met pepernoten..
wie zijn die licht getinte mannen links en rechts......?
de jonge
@sorry de koffie,dure koeken en pepernoten staan daar nog fleurig op tafel. of zullen het het soort gevulde koeken zijn die ook gebruikt worden bij begrafenissen...............
sorry
@de jonge het lijkt wel of ze kiespijn hebben
+1
de jonge
@sorry ja het moet wel lijken of zijn ze er na bijna 3,5 !!! jaar!!! nog steeds serieus mee bezig. zoveel zogenaamd geleerde mensen,zoveel enorm dikke rapporten die zijn gemaakt met zoveel mogelijk ingewikkelde bewoordingen,zoveel berekeningen,zoveel uren vergaderen,zoveel euro's die dit heeft gekost,zoveel vragen die zijn gesteld,zoveel antwoorden die zijn gegeven waarvan een groot gedeelte 0,0 waard bleek te zijn,,,,wat een blamage van de bovenste plank.
vrije boeren
@de jonge dat geld wat het gekost heeft krijgen ze weer terug met torenhoge boetes voor ons
+1
kanniewaarzijn
@sorry Ik begrijp dat ze "kennis" gaan delen......zal niet zo'n lange zit geweest zijn dan!
grondlozeboer
@sorry bert en ernie?
sorry
Quote Reactie van @grondlozeboer:
bert en ernie?

ipv henkenjos ?
grondlozeboer
@sorry bert en ernie zijn tenminste eerlijk, hun niet bepaald
slagroomvla
Quote Reactie van @sorry:
wie zijn die licht getinte mannen links en rechts......?

Die naast Dirk lijkt wel op mr. Bean.... Het is wel een edel span bij elkaar..
CorP
Quote Reactie van @sorry:
licht getinte mannen links

jurgen raymann en prem weetikwat
+2
robbies
@John Spithoven
Quote:
extreem onder

alle knelgevallen honoreren en iedereen zijn korting terug. Geen gezeik, allemaal rijk
Jan hazelnoot
@robbies met andere woorden wachten tot dinsdag met fosfaat aan kopen
hans1980
Ok je hebt voor 90 koeien rechten melkt er 110 dus 20 zonder p a 46 kg is 920 kg x 40 = €36.800 of nu 0,18 cent/kg misschien dat hij nog richting de 0,15 cent gaat
Over je gehele veestapel iets van 3cent
hans1980
@hans1980 abn Amro man zij me dat je altijd vanuit huidige situatie moet begroten en niet vanuit verwacht aantal , wanneer je dat ook had gedaan zat je nu niet in de problemen
+2
matt
@hans1980 nou ga maar eens naar bed..
hans1980
@matt welterusten
cjw73
@matt oant moarn !
de jonge
@hans1980 haha een abn amro man die de achteraf kennis heeft? hoe ging dat ook alweer ten tijde van het melkquotum met begrotingen. dan werd er bij ingerekend dat je die liters ook ging melken voor de financiering.
matt
@de jonge als de rabo niet thuis gaf,ging men naar de abn dacht ik?
de jonge
@matt zoiets heb ik wel eens begrepen,maar zelf nooit persoonlijk ondervonden gelukkig
+1
Frans1
@matt Hier kon ik met de rabo geen kant op met de overname,bij ABN ging het een stuk plezieriger,ook nadien al een paar investeringen gefinanciert,plezierig contact en geen onzinnige extra liquiditeitsbegrotingen gevraagd wat ze bij de rabo wel deden
Druk
@matt
Tegenwoordig moet je naar ING. Scheelt op 10 jaar vaste rente 1,0% met Rabo, 2,1% 😄 En geen gezeik met aparte lening voor aankoop 500 kg fosfaatrechten met 5 jaar aflossen, alles in een lening in 30 jaar aflossen. Over 10 jaar zien we wel weer. Oh ja, wel 10 ha grond buiten de hypotheek houden voor het geval dat.
DeBoerin
Quote Reactie van @matt:
als de rabo niet thuis gaf,ging men naar de abn dacht ik?

Ruim 20 jaar geleden na bedrijfsovername eerste aankoop MQ: Rabo gaf aan geen probleem met extra financiering echter het bijbehorende rentetarief liet 3 maanden op zich wachten. Na veel bellen kreeg ik (toen nog jong en niet zo vertrouwd met grote bedragen ) eindelijk het rentetarief.
Inmiddels was het tarief voor complete financiering bij ABNAMRO allang en breed bekend. Resultaat 3 dagen na bezoek van Raboman is het aangekochte MQ betaald door ABNAMRO en de dag er na is de nieuwe hypotheekakte voor complete bedrijfsfinanciering gepaseerd bij notaris. Nog steeds geen spijt van.
hans1980
@jg klopt 100.000 koeien en 100.000 pinken minder over jaar gezien dat is iets van 130.000 gve x 43p =5,6 miljoen p minder (melkvee) dan vorig jaar .

Incl.bex correctie prognose op 82,4 dat is bijna 10% minder dan had gemogen! 84,9

Dus of :a. Volgend jaar allemaal gekorte 8,3% terug(=overbodig) en nog ruimte voor knelgevallen.
Of b. Iedereen harder melken meer krachtvoer (oppassen voor n plafond)

Of c . Horen die 4 miljoen p overige dieren niet onder het plafond ? Dan prognose 82,4 + 4 miljoen p = 86,4 is dus 1,5 miljoen kg p teveel..... zal Brussel niet leuk vinden.
grondlozeboer
@hans1980 gewoon ff nieuwschierig, kom je ook nog aan werken toe.....
vrije boeren
@grondlozeboer melk en voer robot
grondlozeboer
@vrije boeren en pa die alles in de gaten houd 😉
hans1980
@grondlozeboer ha, ha nee had de melk er al.om 8 uur uit toen ff in 15 min. met blokkenkar rond rest tijd om wat te prikken
ted9
@hans1980 melkstal schoon spuiten en kalveren doe je niet aan zo te horen
grondlozeboer
@ted9 doet pa he, hans moet hier rondhangen,
+2
hans1980
@ted9 zo gaat dat op fam.bedrijven ieder zijn taak en dan is het zo af ,doe in weekenden wel vaak alleen ja dat scheelt half uur 3 kwartier
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!