GEA stopt met MIOne

Melkmachinefabrikant GEA stopt met de verkoop van de MIone, het multibox melkrobotsysteem. In plaats daarvan biedt het de vernieuwde Monobox aan, waarbij een enkele verzorgingsunit drie enkele melkrobotsystemen nodig is.

GEA zal de melkveehouders die met de MIone melken blijven ondersteunen, ook al levert het geen nieuwe systemen meer uit. Servicemonteurs worden ook nog steeds opgeleid voor deze melkrobot. Daarnaast zal het nog steeds mogelijk zijn om een bestaand multibox systeem uit te breiden, mocht dat nodig zijn.

Nieuwe technieken, zoals bijvoorbeeld de celgetalsensor die GEA onlangs introduceerde, zullen echter niet leverbaar zijn voor de MIone.

Bron

GEA stopt met MIOne
mechaman.nl

Deel dit topic

Reacties

+1
Jan hazelnoot
Vorig jaar tijdens een voorlichting kon je al merken dat dit eraan zat te komen daarom heb ik gekozen voor de a4
van Ittersum
GEA stopt ook al met sommige dealers.....
cjw73
@van Ittersum niet sommige. De meeste want ze willen naar 8 dealers in Nederland.
Maar dat de handel bij slecht gaat is eigen schuld. Sinds het allemaal westfalia bagger geworden is is het garantie toe aan de deur.
+3
arjankok
@cjw73 wat een onzin , al 10 jr gea Westfalia en er is nooit wat mee
ricardo
@arjankok hier ook geen klachten over Gea prima onderhoud arme melkmeter hoor je ook wel anders
arjankok
@ricardo vervangen van alle rubbers in de melkmeter gewoon in eigen beheer nemen kunnen wel 3x zo lang mee als geadviseerd wordt , standaard onderhoud met jaarlijks alles vervangen is duur[ 80euro/meter] en is helemaal niet nodig
+2
cjw73
@arjankok zowel bij de stal inrichting als de melk installatie in 1 woord klote. Had vroeger surge wat dus door hun overgenomen is en alles wat vervangen is is 1 en al drama en vele met mij. De dealer beaamt het ook maar Gea wil nergens van weten.
pietjepuk
@cjw73 hier ook verzinkte drinkebak na drie jaar door gerot.
bio boer
@pietjepuk ben wel blij met de RVS waterbakken van Gea en classic zelfsluitend voor hek ook nog goed die was ook van de boer is nog niks aan verandert
cjw73
@bio boer die rvs bakken bij mij zijn ook goed maar het veiligheidshek en de boxen zullen we het maar niet over hebben.😭😭😭😭
bio boer
@cjw73 strobox alleen veiligheids hek die is idd stuk en koeien hebben de dopjes er afgetrokken 😛
cjw73
@bio boer die doppen zijn hier ook allemaal verdwenen en de veren die er voor zorgen dat het van boven weer open valt vallen eruit.
brabo
We roepen al meer dan 20 jaar dat elke robot zijn eigen arm moeten ipv een arm op een rails langs meerdere boxen.
Dus eindelijk gaan ze het ook leren
ted9
@brabo waarom is dat beter ....
brabo
@ted9
Omdat een arm altijd direct moet kunnen ingrijpen als er iets onverwachts gebeurt, en dus niet moeten omdat arm ergens anders bezig is.
Nick83
@brabo en in de melkstal zou eigenlijk ook bij elke stand een melker moeten staan. Want stel je voor, er gebeurt iets, dan moet die meteen kunnen ingrijpen...
+1
cjw73
@Nick83 wel lekker handig. Alleen het kost een paar centen. 🤔🤔
pieta
@Nick83 IQ klauw GEA
+1
hans1980
De veredelde "prolion" robot gaat eruit
nrc.nl/nieuws/1992/…
Na 26 jaar
pieter p
@hans1980 Deze gooien het "monster" er ook uit voor weer te gaan melken in de put.

Die gedachte zal ikzelf niet gauw krijgen.
vrije boeren
@pieter p die van jou bevalt toch wel?
pieter p
@vrije boeren Als we morgen weer in de put moeten staan om tte melken zijn de koeien snel weg. We melken nu 5 jaar met robot en een normaal leven terug.
ted9
@pieter p toch hoor je het omgekeerde ook wel eens

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkrobot en mione geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN