Illustratie van: De boer maar

NVWA doet inval bij adviesbureau meststoffen verdacht van betrokkenheid bij mestfraude

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft maandag 19 november doorzoekingen uitgevoerd op 10 locaties in een onderzoek naar mestfraude. Het onderzoek richt zich op een adviesbureau voor de veehouderijbranche dat er van wordt verdacht een faciliterende rol te spelen bij mestfraude. Bij de actie zijn naast het adviesbureau ook nog 9 woningen en bedrijfsgebouwen doorzocht.

De NVWA-IOD richt zich bij haar aanpak van fraude steeds meer op faciliteerders. Zij spelen door hun kennis en diensten vaak een cruciale en moeilijk te vervangen rol bij het plegen van fraude. Door faciliteerders aan te pakken kan dit fraudeurs frustreren.

Deel dit topic

Reacties

kanniewaarzijn
"Door het handelen van verdachte(n) wordt het stelsel voor bescherming van water- en natuurkwaliteit ondermijnd. Maatschappelijke gevolgen zijn dat waterleidingbedrijven hoge kosten hebben om het water te zuiveren of gedwongen zijn waterpunten te sluiten. Daarnaast leidt het mestoverschot tot verzuring en vermesting van de Nederlandse natuur".

Zelden zo'n hoop onzin in zo'n klein stukje tekst gezien! En daar houdt 140 man zich maandenlang mee bezig...…..TREURIG!
+4
de hoef
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
r houdt 140 man zich maandenlang mee bezig...…..TREURIG!

aanpakken die zooi ,en rust in de tent
van Ittersum
@kanniewaarzijn hangen aan de hoogste... zoals vanmorgen die milieuambtenaar ook zei: dankzij die paar smeerkezen zijn jullie de klos (dieselolietank verhaal) . Dat is gewoon wel de keerzijde van heel veel maatregelen die we het afgelopen jaar de revu zijn gepasseerd. En dan begint er een legertje mensen te zoeken en te graven die uiteindelijk alleen maar frustraties oplevert.
familie pelle
@van Ittersum volgens mij deed jij zelf niet aan de regels tav de dieselolietank. Beetje hypocriet dan die opmerking.
van Ittersum
@familie pelle ik voldoe helemaal aan de regels , zoals die ambtenaar ook zei. Alles top alleen niet op als zodanig erkend door de overheid. Maar het mooie is, over 3 jaar ook door hun. Dus als je niet alles weet.....niks dus hypocriet
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @van Ittersum:
legertje mensen te zoeken en te graven
Als ze dan toch gaan graven, laat ze dat dan op de juiste plek doen!! Bij LNV/WUR moeten ze zijn. Daar hebben ze met hun domme telwerk een wet in de benen gehesen die enorme hoeveelheden zwarte mest oplevert. Zolang die knullige fout in de mestwet niet wordt hersteld blijft de "mestfraude" ook bestaan. Laten we zeggen dat dát nogal grote maatschappelijke gevolgen heeft. Niet de symptomen bestrijden maar de oorzaak aanpakken!!! Maar dat gaat men niet doen, want dan zal blijken dat er helemaal geen mestprobleem is.
Noorderling
@kanniewaarzijn
De werkelijkheid zal wel niet helemaal gelijk op gaan met de theorie.
Echter zijn er ook bedrijven die in een paar vrachtwagencombinaties dikke fractie hun hele jaarproductie aan mest af kunnen voeren. In theorie zou er niets in de dunne fractie kunnen zitten.

Als die containers in werkelijkheid ook nog een rondje om de kerk maken of vol liggen met betonplaten kun je op je vingers natellen dat er ergens wat verkeerd gaat. Dan is het ook nog vreemd dat achter de stal PAL waarden van >100 zijn en er maar mais moet groeien omdat de koeien omvallen van gras met een te hoog kali.
+2
christo
@Noorderling Je kan er wel geweldige mais mee verbouwen. Vorig jaar mais gewogen. 33% ds, bijna 70 ton per hectare. Aangekochte mais. Meerdere keren in het voorjaar bemest met een pittige dosis nutrienten. Dat kan nog steeds in ons rekenwonderland.
spotmelker
Quote Reactie van @Noorderling:
Dan is het ook nog vreemd dat achter de stal PAL waarden van >100 zijn

Dus waar zouden ze naar moeten kijken/op moeten sturen?
+3
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
zoals vanmorgen die milieuambtenaar ook zei: dankzij die paar smeerkezen zijn jullie de klos (dieselolietank verhaal) .

Had je dat niet even kunnen relativeren? Dat zegt die milieuambtenaar overal dat verhaaltje. En ondertussen naait hij je alsnog een oor aan. KKM bestaat ook al ruim 20 jaar , dat was ook om de smeerkezen uit te roeien. Na 20 jaar nog steeds niet gelukt. Allemaal gezanik.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fraude , nvwa , meststoffen , vervangen , kennis en mestfraude geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0