Tractor De Heihoeve gestolen; wie helpt hen aan een nieuwe? - DRTV

Begin november is de tractor van het werk- en leercentrum De Heihoeve gestolen. De tractor is hard nodig op de biologische boerderij. Cliënten bewerken er het land mee en oogsten de groenten. “Die worden vervolgens verwerkt in de groentepakketten voor onze klanten,” vertelt Tonnie Kloosterboer van de Heihoeve. “De groentetuin is onze grootste inkomstenbron. Wekelijks …

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Mooi verhaal
Lekker kort
Doen we niets mee....

Wat hadden ze als trekker en wat zoeken ze weer terug lijkt mij ook wel makkelijk om te vermelden.
walker1
@Fendt926Driver Ik vermoed dat ze een Landini hadden.
dacdeheihoeve.nl/content/fotos-heihoeve/
Landini 6500
@walker1 ja nog een redelijke 5500
Sjon
@Fendt926Driver Een Deutz Agrokid 30, klein tuinbouwtrekkertje.
+4
CaseCS130
Raar verhaal.
Wie steelt er nou een Landini?
Waarom is de trekker niet verzekerd tegen diefstal?
Waarom heb je niet de financiële reserve om een trekker van nog geen 5000€ te kunnen kopen?
Vragen, allemaal vragen.
+2
walker1
@CaseCS130 Op sommige vragen geef je zelf het antwoord al.
Vraag 1: wie steelt er nu een Landini?
Vraag 2: Waarom is de trekker niet verzekerd tegen diefstal? Nou, omdat die mensen precies hetzelfde dachten als jij met je eerste vraag! 😄
Vraag 3: waarom geen financiële reserves? Nou, het lijkt mij meer een zorgboerderij dan een echt landbouwbedrijf. Waarschijnlijk kost alles meer dan dat opbrengt en draait het deels op subsidie (alhoewel ik me nu afvraag wat het verschil met sommige echte landbouwbedrijven) Wel triest volk om bij een zorgboerderij de trekker weg te halen, nog triester dan weghalen bij een normaal bedrijf.
Albert Peters
@CaseCS130 niet verzekerd voor diefstal? Ik had 12 trekkers metgeaafkranen er op bij sommige eist de bank zo n verzekering maar waar het niet verplicht was deed ik het niet terwijl alles het hele jaar langs de weg stom op de diverse werken dus ?
+1
CaseCS130
@Albert Peters Dat is ook niet verplicht. Maar ik heb geleerd dat je de risico's die je niet kan dragen beter verzekeren kan. Als je zo'n trekker die nu gestolen is niet terug kan kopen was verzekeren verstandig geweest. Nu wordt er een beroep gedaan op anderen die de schade moeten vergoeden. Ik heb zo'n gevoel dat jij dat niet gedaan had als er wat gestolen was bij jou😉
Zo'n zorgboerderij is normaliter ook geen liefdadigheidsinstelling maar gewoon een bedrijf. Tenminste die hier in de buurt zijn wel.
+2
Balky
@CaseCS130
Je opmerkingen zijn volkomen terecht, een zorgboerderij is een gewoon bedrijf, waar meestal het rendement hoger is dan bij een "normaal" boerenbedrijf, maar door in te spelen op het sentiment hoopt me dat er uit medelijden iets wordt aangeboden. het zijn beslist geen liefdadigheidsinstellingen, alhoewel bij een groot aantal liefdadigheidsinstellingen de bestuurders ook hun zakken redelijk weten te vullen
Sjon
@Balky zo is het, niks geen liefdadigheidsinstelling maar een bedrijf.
Piet1960
Hoe vervelend het ook is voor deze mensen, zo werkt 't tegenwoordig wel: hang een zielig verhaal op in de media en dat geld of die trekker komt er wel.
Fendt926Driver
@Piet1960 ja zo is nederland. En als ze de dader krijgen krijgt die geld toe omdat die nooit pindakaas op zijn brood heeft gehad.

De friezen die vorig jaar de antizwarte piet demonstranten tegen hielden krijgen 220 uur taakstraf.
En de pool die opa en oma en kleinkind doodreed in brabant kreeg 120 uur.
Je kunt er beter wat dood maken dan iemand tegen houden......

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden gestolen , tractor , oogsten , groenten en boerderij geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0