Keuze kalf tart vleesveesector

Dat was woensdag in Nijkerk een van de vragen tijdens de informatieavond over fosfaatrechten en vleesvee van Stichting VleesveeNL. Een specialist van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) was hier om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Die waren er veel. De zaal zat afgeladen vol. 'Er hadden zich zeventig ondernemers aangemeld, maar er waren maar liefst 130 mensen aanwezig', vertelt voorzitter Jacco Keuper van VleesveeNL, de brancheorganisatie voor de vleesveehouderij, waarbij ook LTO is aangesloten.

Bron

Deel dit topic

Reacties

+1
sorry
Snottebel hartendorf heeft een natte luier...
cowboys
De specialist van RVO zal wel een jurist geweest zijn. en de zaal zal wel halfvol gezeten hebben met allemaal advocaten en juristen van de ROVERHEID die alle vragen.netjes opnemen om de gaten die in de vrijstellingsregeling te dichten, gaat hetzelfde al bij het fosfaatreductieplan.
de hoef
@cowboys de meeste waren zoogkoeien houders die hun rechten nu verzilveren en stieren gaan mesten ,ze riepen in koor bedankt melkveehouders
+1
de jonge
@de hoef en wat zou dat als dat gebeurt,dan worden de rechten goedkoper van toch... er zijn ook zat melkveehouders die de rechten verzilveren of denk je dat alle fosfaat wat te koop is van vleesvee komt, waarom begin je niet over de melkveehouders die meegedaan hebben met de opkoopregeling en rechten nu verkopen....... wat maakt dat uit of men die rechten verkoopt dat is een ieder zijn vrije keus en goed recht toch,jij mag dat ook doen als het je zo goed lijkt.
de hoef
@de jonge ik heb toch geen oordeel,zeg alleen wat ik gehoord heb van aanwezige,
mijn idee is roep niet te hard vleesvee houders,ze worden allemaal nog terug gevorderd,ik kijk nergens meer van op
de jonge
@de hoef dan heb ik je verkeerd begrepen,zo ik je stuk las leek het mij wel een veroordelend toontje,haha. en ik ben het helemaal met je eens,ik kijk ook nergens meer van op,straks alle dieren die niet in nederland hebben afgekalfd de fosfaatrechten terugvorderen,zou ook zomaar een optie kunnen zijn...........
de hoef
@de jonge heb gisteren iemand gesproken die daar was,
cowboys
@de jonge de hoef is wel ok
de jonge
@cowboys daar ga ik ook van uit,anders had ik niet geschreven dat ik hem dus blijkbaar verkeerd begrepen had,haha
buorman
Wat een paniekartikel, maakt toch geen drol uit welk kalf je aanhoud en welke niet of dat je halverwege de rit nog wilt wisselen.
Als je aan het eind van de rit maar over genoeg beschikte voor de aangehouden aantallen [als je geen vrijstelling hebt aangevraagd].

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , kalf , vleesvee en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0