Zorgen over zelfmoord onder boeren: agrarische sector komt in actie

Te veel boeren lopen met zware psychische problemen rond en kunnen hier niet goed over praten. De regering, agrarische organisaties en zuivelbedrijven komen in actie.

Boer Dunnink was ten einde raad
In Nederland wordt niet bijgehouden wat het beroep is van mensen die zelfmoord plegen. In andere landen gebeurt dat wel: experts in België en Duitsland schatten dat jaarlijks 400 tot 500 boeren er een eind aan maken. In Frankrijk is de kans dat een boer zelfmoord pleegt zelfs 22 procent hoger dan het gemiddelde.

Deel dit topic

Reacties

+4
De gevoelens van veehouders zijn voor grotens deels veroorzaakt door OVERHEID,ZUIVELFABRIEKEN,MEDIA,LANDBOUWORGANISATIE,S ,en nou komen ze er pas achter dat zij zelf daar schuldig aan zijn door onzinnige regels op te leggen waar veehouders gek van worden.en het niet meer zien zitten.Ik zou zeggen ,ga lekker zo door met het naar de verdommenis helpen van de veehouderij.,met je zeikregels!!!(ik zeg het misschien wat ongenuanceerd ,maar het zijn wel de feiten!)
+2
kanniewaarzijn
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl We laten het toch zelf allemaal gebeuren! We hadden al lang van een hoop van die onzin verlost kunnen zijn als we er zelf niet zo halsstarrig aan vast zouden houden. Er is geen enkele strijdbaarheid in de sector.
+2
cjw73
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl heeft het weinig mee te maken. Het komt in de landbouw niks vaker voor dan in andere sectoren.
cowboys
@cjw73 komt nog wel.
+1
jpls
@cjw73 Dan heb je bovenstaande stukjes toch niet goed gelezen, in nederland is er geen onderzoek naar gedaan, maar in de landen om ons heen wel, in frankrijk is het verschil met andere beroepsgroepen zelfs 20%
cjw73
@jpls we wonen ook niet in Frankrijk. Stond 2 weken geleden nog stukje in de krant dat het in alle lagen van de bevolking voorkomt rijk of arm en oud of jong maakt niks uit.
Hans van Bergen
Grappig dat jullie zo reageren. Kijk ik ben de enige die puntertje en Jan cees Vogelaar eens aanpakt. Beide kraken boeren tot op het bot af en of noemen namen wiens bedrijf binnenkort gaar sluiten. Jullie laten het gebeuren/kunnen/durven niks te zeggen.
+1
robbies
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Kijk ik ben de enige die puntertje en Jan cees Vogelaar eens aanpakt.

Ja Hans, zonder jou waren we verloren. Bedankt daarvoor. Vergeet niet dat je vandaag op het veeteeltforum ook nog wat zieltjes moet gaan redden!
Goed bezig hans ga zo door, gesponsordt door RFC/LTO/RABO/NZO , en vooral JanCees heeft geen kennis van zaken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's platteland en zelfmoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN