Wie kent de claas gps? De co pilot ts?

Hoi allen.

Ik kan een 2e hands claas co pilot ts gps systeem kopen. Met automatische hydraulische besturing.
Maar ik kan nergens een goede instructie handleiding of opbouw instructie vinden.
Heeft iemand ervaring met dit soort gps systemen.
Wat is er goed aan en wat niet?
Ik denk dat het al wel 5 jaar oud is.
Claas heeft het nu ook vervangen voor een nieuwer systeem.
De vertegenwoordiger van de claas dealer was zeer wazig in zijn verhaal over wat wel en vooral niet goed aan het systeem was en probeerde mij nieuw trimmble te verkopen.

Groet.

Deel dit topic

Reacties

jammermaarhelaas
Werk hier zelf naar tevredenheid met het instapmodel, de Claas Copilot (terminal met led balk en klein scherm). Werkt net als de Copilot TS met het gratis Egnos correctiesignaal en heeft een afwijking van 15 tot 30 cm. In vergelijking met andere merken is dit een uitstekende waarde bij dit correctiesignaal (test in 2010: topagrar.com/technik/aus-dem-heft/…).

Heb die stuurhulp een paar jaar geleden gebruikt gekocht met als voorwaarde dat ie na een jaar nog wel moest werken (dus geen problemen met de electronica of een eventuele noodzakelijke update).

Het is in feite een Outback en wordt door Claas in Europa verkocht.
Grootste nadeel van het instapmodel vind ik het ontbreken van een contour A-B lijn, dus voor percelen met een gebogen rand waar je vanwege de langste werkgangen/beste indeling langs wilt beginnen. De Copilot instapmodel werkt alleen met rechte A-B lijnen. Of met contourlijnen die van het laatst gereden spoor uitgaan en in dat geval neem je dus stuurfouten mee naar de volgende werkgang.
Grote kans dat de Copilot TS wel kan werken met gebogen A-B lijnen, het is maar een tip. Een Trimble 750 sowieso wel.

En daarbij moet de prijs er natuurlijk wel naar zijn.
Ik me voorstellen dat men liever nieuw verkoopt waar meer mee gewerkt wordt, waar allicht ook mee kan en waar langer service voor is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN