Aanmeldings termijn fosfaatrechten

Is het misschien een idee, om de aanmeldings termijn voor rechten, aankoop of verhuur een maand op te rekken ,tot 31-1-2019,zodat alle boeren een zorgeloze kerst hebben en in januari nog gewoon aan kunnen zuiveren wat nodig is ,
was in het begin van de superheffing ook

Deel dit topic

Reacties

j h p
Geen gek idee, en ook nog een mooie kerstgedachte. 😁
+1
Boerderie
@j h p Beste mensen, NMV heeft dit zo'n twee maanden geleden al voorgesteld aan de minister middels een officiΓ«le brief (met nog wat andere voorstellen stelsel meer werkbaar te maken). Binnenkort is er weer overleg op ministerie, weet niet of we ruimte krijgen dit opnieuw te bevragen, maar zodra er meer over bekend is horen jullie het!
m uut m
@Boerderie
Dat is niet hetzelfde als wat Hoef voorstelt
+2
Boerderie
@m uut m Jazeker wel: handel tot en met 31 januari mogelijk maken zodat men precies weet of er ruimte is in het voorgaande productiejaar, en er eventueel nog iets te verleasen valt. Dat is volgens mij precies wat De Hoef bedoelt.

Daarnaast, zoals il hierboven al aankaartte, pleitten we nog voor wat andere punten.
de hoef
@Boerderie dat bedoelde ik ja
en stuur je andere punten ook effe na mij zal ik ze plaatsen ,weten wij ook is wat jullie doen
+1
robbies
@de hoef of lid worden van NMV. Krijg je regelmatig mailtjes met updates. Voor t geld hoef je het niet te laten
+2
Boerderie
Quote Reactie van @de hoef:
aen stuur je andere punten ook effe na m

Ik heb een tijdje geleden daar volgens mij nog een topic over geopend, dus het was al bekend 😄 dit stond daar in (het stuk was overigens erg lang, met de punten op het einde, dus mogelijk daardoor gemist)(buiten dat je natuurlijk nooit alle topics kunt lezen). Hier dat deel uit het stuk:

Voor al deze omstandigheden tezamen zijn oplossingen noodzakelijk om een geringe overschrijding van het geproduceerde fosfaat te kunnen herstellen. Concreet heeft NMV enkele voorstellen en vraagt u deze op te nemen in het stelsel van fosfaatrechten:

- Handel in fosfaat mogelijk tot en met 31 januari voor het voorgaande kalenderjaar. Dan is duidelijk welke bedrijven nog ruimte in hun bedrijfsplafond hebben en kunnen zij hierop acteren.

- Een percentage van de rechten afromingsvrij bestempelen voor lease. (Zie motie 33037-295)

- Introductie van een rekening courant systeem waarbij melkveehouders de mogelijkheid krijgen een geringe over- of onderschrijding te kunnen verrekenen met het navolgende kalenderjaar.

- Het toevoegen van een extra diercategorie voor kalveren waarvan bij de geboorte kan worden vastgesteld dat het gebruiksdoel niet dient voor de melkveehouderij. (Deze kalveren zullen worden overgezet naar code 112, 115, 116, 117 of 122.)

De maatregelen om melkveehouders ruimte te bieden om op hun bedrijfsplafond te kunnen acteren is voor NMV erg belangrijk. Hoewel RVO aangeeft dat bij iedere overschrijding door de rechter rekening gehouden wordt met de omstandigheden, is NMV van mening dat tijdens dit eerste fosfaatboekjaar voorkomen moet worden dat melkveehouders die nog geen uitsluitsel hebben op hun bezwaar of beroep op de knelgevallenregeling zich moeten verantwoorden voor de rechter. Het fosfaatreductieplan, de introductie van het stelsel van fosfaatrechten, hebben diep ingegrepen op het gezinsleven van deze bedrijven. Het hele jaar hebben zij in onzekerheid geleefd over het al dan niet toekennen van extra fosfaatruimte aan hun bedrijf. Zij wisten dus niet waar zij op konden anticiperen. In meerdere gevallen gaat dit zelfs om het voortbestaan van het bedrijf.

Wanneer deze mogelijk onbedoelde overschrijders zich vervolgens moeten verantwoorden voor de rechter, zijn wij de mening toegedaan dat dit het gevolg is van onbehoorlijk bestuur. Met name een gebrek aan het voldoen aan het zorgvuldigheidsbeginsel. NMV vindt dat de gevolgen daarvan niet in mogen grijpen op het gezinsleven van deze ondernemers. Wanneer zij zich voor de rechter moeten verantwoorden brengt dit onnodige extra stress met zich mee. Wij hopen dan ook dat u en uw ministerie actief mee zullen denken over oplossingen en onze voorstellen hierin meenemen.
de hoef
@Boerderie bedankt
en ik vind het op zijn minst al zeer netjes dat je hier op reageert ,
J.v.G
@Boerderie is er nog redelijke kans dat de af te voeren kalveren er uit gaan? Net t verschil tussen er boven of er onder!
Twentsch Land
Wijze opmerking de hoef πŸ‘πŸ»

Zou velen met goede bedoelingen uit de problemen kunnen houden.
Jannus
Quotumjaar liep van april tot april,dit is jan-jan
Frits1
Goed idee, alleen is er bij de beleidsmakers weinig boerenverstand aanwezig....
de hoef
Quote Reactie van @Frits1:
weinig boerenverstand aanwezig..

was ook niet mijn eigen idee ,iemand vroeg of ik het erop wilde zetten
maar er lezen hier zat bobo s mee ,die ook is wat goeds willen doen voor de sector
cjw73
Wijze woorden. Alleen wij domme boeren mogen niet denken daar zijn de "wijze" heren voor.😰😰
Frans1
Dat is hier al vaker voorgesteld,werd toen Door diverse prikkers direkt afgewezen
de hoef
Quote Reactie van @Frans1:
prikkers direkt afgewezen

dat ging over 2of5% veruilen na jaar erop
+2
grondlozeboer
@de hoef ook, maar ik heb t ook al s geopperd, waren sommiggen fel op tegen,
+1
bio boer
@grondlozeboer vind het goed idee daar voor worden de mestvooraden nu ook voor gebruikt toch in de mestboekhouding om het rond te krijgen
hans1980
@de hoef dan kun je beter tankleverancies aanhouden loopt ook door jaar grenzen heen en minder gesodemieter
Ik geloof dat die regeling er al is.,maar weet het niet 100% zeker.
+1
de hoef
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl je bedoeld waarschijnlijk dat ze na 2018 overgeschreven worden maar ik bedoel verhandeld worden ,omdat je dan weet hoe het precies zit
familie pelle
Eerste reactie Carola Schouten; β€œ ik, als boerendochter, heb er echt alles aan gedaan om met jullie mee te denken om het systeem werkbaarder te maken maar ik heb, samen met mijn ambtenaren, er geen mogelijkheden voor gevonden.
van Ittersum
Vanmorgen maar eens gebeld hoe het lijkt met mijn transactie. Legeskosten waren wel binnen gekomen maar nog niets verwerkt, kon tussen de 2 en 8 weken duren. Dus sommigen moeten niet raar opkijken dat ze pas in maart 2019 weten hoe de vlag er bij hing over de laatste dagen van december. Ze waren bezig om iets te maken waar je de stand van zaken kon bekijken en wat je huidige geregistreerde fosfaatreferentie is. Ze zijn al die telefoontjes wel wat zat kreeg ik als indruk.
brabantboer1
@van Ittersum Ja en begin april staat er twee medewerkers van de nvwa bij jou op de stoep, die je haarfijn uit komen leggen dat je de wet overtreden hebt en dat je een crimineel bent. Als je vervolgens de verklaring geeft dat je voor 31 december nog rechten gekocht had, maar dat deze niet verwerkt zijn, dan ben je gewoon de sjaak. Dus wil je op save spelen en geen strafblad krijgen dan zul je je zaken op orde moeten hebben voor 1 december.
van Ittersum
@brabantboer1 het aangekochte is in behandeling, dus daar over 2 weken maar weer even over bellen mocht ik daar geen overzicht van krijgen( hun advies) . En dat andere is meer de tegenpartij zijn belang dus daar hoef ik alleen in de fosfaatplanner een minnetje in te zetten, zodat ik weet hoe ik uit kom.

Voor de rest ben ik lief en dat weten ze ook wel bij de NWVA en hopelijk ook de RVO-Sinterklaas (TSR-betaling).
BertK
@van Ittersum 2 november leges betaald, vandaag overzicht met bijgeschreven P-rechten bij de post. Binnen 14 dagen! Applaus!
van Ittersum
@BertK snotter, da's supersnel
bio boer
@van Ittersum je krijgt een brief als het over is geschreven met overzicht van rechten van 18 en 19
brabantboer1
Nvwa krijgt volgend jaar 2 opdrachten.

1. controle op inzaai vanggewas voor 1 oktober
2. iedere overschrijding van fosfaat registreren en voor de rechter laten komen.
de hoef
@brabantboer1 kom op ,we gaan er wat van maken met zijn allen
diekman
@brabantboer1 Ben je een Nvwa'er of heb je gewoon teveel fosfaatrechten.
huub
Het is een beter plan om de handel na 31-10 te staken. Dan weet iedereen waar ie aan toe is en kan er nog gecorrigeerd worden als het niet gelukt is om (voor een passende prijs) fosfaat te kopen.
van Ittersum
@huub wat doet recentelijk de lease?
cjw73
+1
van Ittersum
@cjw73 echt? Knap gezakt. Alle glazen bollen kunnen dus in de glasbak. Het komt altijd anders dan gedacht
cjw73
@van Ittersum er worden al partijen koop aangeboden voor 230 en 100% beschikbaar voor dit jaar.

Geduld is een schone zaak..
Alleen kalmte kan u redden.πŸ€—πŸ€—
cowboys
@cjw73 zeker nooit naar een winkel geweest met een folder met een super aanbieding erin en de verkoper zegt jammer die zijn al uitverkocht
cjw73
@cowboys hoezo jong. De prijs is alweer verder gezakt hoor. Totaal geen handel.
cowboys
@cjw73 helmaal gelijk belangrijker is als je mij kunt zeggen wat de prijs volgend jaar rond deze tijd is?
buorman
@cowboys
Als iedereen dan maar niks koopt, komen ze wel weer....
In 'het magazijn' renderen ze ook slecht
cowboys
@buorman boeren zijn kudde dieren zolang er veehouders zijn die denken dat ze de concurrentie aan kunnen in Europa en Europa is veel groter dan de omliggende landen met een extra handicap als fosfaatreductie en fosfaatrechten en nog een deel onzinnige dingen blijven fosfaat rechten aan de prijs.
Arum
😀
+1
van Ittersum
@Arum tja...inderdaad. bedankt!
ted9
December zitten we onder de 200 euro de kg.
cjw73
@ted9 πŸ‘πŸ‘ dan wacht ik nog wel een tijdje.
cowboys
@ted9 dan zitten ze nog 40 euro boven de prijs van januari
+1
George
Je weet natuurlijk aan de reacties wel meteen wie nog wat hebben moet. 😄
cjw73
cowboys
@George er liggen nog al wat bezwaren bij rvo die zullen niet er zijn dat veehouders teveel rechten hebben gehad en daarvoor bezwaar maken.
bio boer
@cowboys mijn broer wacht mog op zijn bezwaar toch maar 700 kg bij elkaar gezocht wel zo fijn gevoel dat het geregeld is
cowboys
@bio boer kijk de RVO naar zijn aantal rechten denken ze fijn die heb het zelf al opgelost. bezwaar afgewezen
MTSTAMMINGA
@bio boer
Hij is de einige niet die het zeker voor het onzeker neemt
+1
spotmelker
@MTSTAMMINGA dan kost het wel weer wat maar heb je er de minste stress van. Gaat hier net zo.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
53
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
0