Lto neemt afscheid van de knelgevallen.

Wederom een gebrek aan kennis binnen de lto gelederen. Henk reageerde hier dat lto kiest voor een financiele compensatie voor knelgevallen.
Dat heb ik besproken met mensen die wel verstand hebben van het juridische traject. Het wordt als volgt netjes omschreven: dat is wel erg kort door de bocht.
Eerst moet vast komen te staan dat je schade lijdt. Daarvoor moet aangetoond worden dat je individueel te zwaar door de wet getroffen wordt. Dat hele traject duurt jaren. Vanaf januari ben je een crimineel wanneer je 1 kilo fosfaat te veel produceert. Je krijgt geen verklaring omtrent gedrag en ook een paar andere dingetjes wordt wel ietsiepietsie ingewikkeld.
Maar Henk is daar vast van op de hoogte en vindt het allemaal prima voor het sectorbelang.
1 vraag heb ik voor hem: waar ligt voor jou wel de grens? Wanneer je zelf aan de beurt bent?

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Zou het netjes vinden als alle korting gewoon betaald werd door NL
Dirk van Zetten
@cs-agrar ze nemen geen afscheid. Ze werken ze tegen...
+21
m uut m
Christo verward nog steeds zijn belang als zijnde sector belang.
De sector heeft er geen belang bij dat jij extra rechten krijgt.
+2
vrije boeren
@m uut m De RVO zoekt nog mensen zoals jij
cowboys
@m uut m RVO heeft geen belang bij rechtzaken en misschien cristo een zak geld te geven .
m uut m
@cowboys
Waarom zou Christo een zak geld moeten krijgen.
christo
@m uut m Als jij collega's wilt elimineren kan ik niet zo'n goed plan vinden.
+6
m uut m
@christo
Ik elimineer geen collega's.
Er stoppen elke dag veehouders.
Deze fosfaatrechten kun je ook kopen.
+1
vrije boeren
@m uut m heb je wel een zak geld voor nodig
+2
Noorderling
@vrije boeren
Bij iedereen is geld de beperkende factor.
+3
puntertje
Quote Reactie van @christo:
Als jij collega's wilt elimineren kan ik niet zo'n goed plan vinden.

Maar collega's die bewust risico's nemen op kosten van de sector een zak geld geven is ook vreemd. Het gaat hier dus om het woordje 'bewust', en voor dat we dat weer gaan bediscussiëren, daar is rechtsgang voor.
+4
Koeienpraat
@m uut m sommige mensen moeten dit zelf een keer meemaken voordat ze het begrijpen schijnbaar. Een overheid die tussentijds de regels veranderd heeft weinig te maken met ondernemersrisico. Voorheen financieel gezonde bedrijven worden de afgrond ingeduwd omdat ze de pech hadden dit op het verkeerde moment een stap te maken. Misschien slaap je er zelf beter van door te denken dat dit allemaal belachelijk grote groeiers zijn op te weinig grond. Helaas is de waarheid dat het vaak bedrijven zijn die naar rond de 100 koeien wilden groeien en dat is niet gek aangezien dit het nieuwe bedrijfsgemiddelde in NL is. Ik snap echt niet dat we maar naar elkaar blijven wijzen ipv de Echte boeven aan te pakken. We worden uitgerookt waar we bij staan. Ik hoop voor jou m uut m dat jij niet de volgende bent want dit leed gun je niemand.
+2
m uut m
@Koeienpraat
De spelregels zijn niet zo plotseling verandert als je doet voorkomen.
Er is hier al voor gewaarschuwd.
Dat je dan maximaal investeert in een stal en geen rekening hebt gehouden voor een vervanger van het mq is dan ook best naïef te noemen.
We wisten allemaal dat de ruimte niet onbeperkt was.
+3
Koeienpraat
@m uut m Ik hoor verhalen van mensen met pachtbedrijven waarbij de banken ook gefinancierd hebben. Een bank kan weinig terughalen bij een pachtbedrijf dus schijnbaar was dit zelfs voor de bank niet voorzienbaar want die gaan echt niet teveel risico nemen als ze zeker weten dat hun centjes niet terugkomen. Misschien zat jij dichter bij het vuur maar ik had voor 2-7-2015 niet verwacht dat dit op deze manier zou komen. AMVB grondgebondenheid, voerspoor, KLW en niet te vergeten early warningsign dat was wat je hoorde. Veel maatregelen waren toen gericht op
de sector als geheel dus ja ik denk echt dat dit op individueel niveau onvoorzienbaar was. Gelukkig heb jij de onderstroming beter aangevoelt maar niet iedereen heeft het geluk een dergelijke radar te hebben. Ik hoor het graag van je als er weer iets groots staat te gebeuren want mijn glazen bol is schijnbaar stuk
+1
cjw73
@Koeienpraat nou 100 koeien???? 8 van de 10 moesten zonodig van een 60 a 70 naar 180 tot 200 en meestal om zo'n subsidie schuur te kunnen bouwen. En meestal veel te weinig grond.
+4
Koeienpraat
@cjw73 Die zitten er ook bij. Maar ook biologische boeren, pachtbedrijven, grondgebonden groeiers en dus de kleinere groeiers. Achter elk bedrijf zit een verhaal. Niet iedereen over een kam scheren. Er is al leed genoeg zo
+1
cjw73
@Koeienpraat dat zijn niet de schreeuwende kleuters die steeds staan te janken dat ze extra rechten moeten hebben. Heb zelf ook fout gegokt toen maar shit happend en door. Hier kunnen ook nog wel 50 koeien erbij in maar het is niet anders. En kan iedereen betalen en hou ook nog over voor mijzelf.
+2
Koeienpraat
@cjw73 dan is jou dus ook onrecht aangedaan maar gelukkig kun jij je rekeningen nog wel betalen. Er zijn er genoeg waarbij het elke maand net genoeg is maar privé niks overhouden of het aan het opstapelen is. Dan ben je niet meteen kapot maar zit je wel in de slopende positie dat elke tik genoeg is om wel om te vallen. Maar ik ben het met je eens dat je veel mensen niet hoort. Het is niet voor niks dat burn-out, depressies en erger gigantisch zijn gestegen in onze sector.
+1
hans1980
@Koeienpraat verwacht dat rechters jullie gelijk gaat geven en extra rechten toebedeeld, rechten zijn er niet dus die moeten komen van de niet grondgebonden bedrijven. Bedrijven die met veelal oude meuk zitten asbest stallen 30-40 jaar oud misschien plannen hadden maar door snelle groeiers moesten ze krimpen gewoon diefstal van eigendom!
Nu hebben velen hun gestolen eigendom terug gekocht ergens tussen 50.000-100.000 euro, vervolgens gaat de rechter bepalen hoeveel de rest wordt wat men legaal mag stelen....

Dus boeren met mooie hi-tech IDS stallen denk ook eens aan die stille armoe op die oude meuk bedrijven die niet vooruit maar achteruit boeren na bevrijdingsdag.
Een goede gerechtelijke uitspraak voor jullie betekent een mokerslag voor de niet grondgebonden bedrijven...
+1
christo
@hans1980 Klopt. Daarom ook het standpunt dat ik het op wil lossen zonder extra generieke korting. Maar er is niemand in de belangenbehartiging en politiek te vinden die mee wil denken. Men laat het op zijn beloop. Dat is heel foute boel. Ik ben mijn nek aan het uitsteken om te voorkomen dat er een nieuwe generieke korting komt. Niemand heeft gevraagd om de ellende die de fosfaatwet veroorzaakt heeft. Maar vind je het dan ook goed dat ik gratis rechten krijg wanneer het gebeurt zonder generieke korting?
hans1980
@christo tot grondgebondenheid gratis rechten
J.v.G
@christo er zijn al veel te veel rechten onterecht bij grote groeiers gekomen.
Het is goed dat daar een stop op kwam alleen veel te laat! Hierdoor zijn niet groeiers al gedupeerd door de onterechte korting, welke alsnog zoveel mogelijk teruggedraait dient te worden. Jouw eigen lto heeft dit veroorzaakt, echter de overheid is eindverantwoordelijk.Een gedeeltelijke tegemoetkoming van de schade zowel vanuit lto als overheid lijkt me niet onredelijk.
cornelissen
Quote Reactie van @J.v.G:
Jouw eigen lto heeft dit veroorzaakt, echter de overheid is eindverantwoordelijk.

Ik zou graag de rapportage van het early warning systeem willen zien van maart 2015 tot de peildatum met de week uitdraaien van het i en r . er bij. Alleen zal dat waarschijnlijk niet lukken, waardoor de geruchten over onregelmatigheden en waarom geen eerder peildatum blijven rondhangen
+1
J.v.G
@cornelissen inderdaad! Maar bestond dat wel echt? Of was dat voor de bestuurders om op tijd de stal vol te hebben gepropt?
Koeienpraat
@hans1980 helemaal eens dat dit NIET met een extra generieke korting mag gebeuren!! Dan heb je alleen maar meer knelgevallen! Maar daarom zou het heel goed zijn dat we als sector samen een keer vuist maken ipv maar gewoon toe te kijken hoe de politiek fout naar fout maakt en alle alternatieven weggewuifd onder het mom van; 'mag niet van Brussel'. Dus niet alleen innovatief uit de knel maar ook LTO, NMV, DDB en zelfs grondig!
+7
vrije boeren
LTO wordt gedirigeerd door de RVO . Als er een bestuurder te kritisch wordt knikkeren ze hem er zo uit . Ze proberen de boeren onderling op te ruien, wat hun ook uitstekend lukt .Want de meeste boeren geven elkaar de schuld van het fosfaat probleem .Terwijl de RVO en de LTO verantwoordelijk zijn voor dit hele zieke gebeuren . Het zijn gewoon misdadigers en die hoor je op te sluiten.
+2
Jannus
Quote Reactie van @vrije boeren:
Het zijn gewoon misdadigers en die hoor je op te sluiten.

Blijf maar onder het plafond want je zit zo bij ze int hok
+4
Flinstone
Ik voel me soms ook knelgeval, heb Mn stal lang niet vol door de korting! Geen geld voor fosfaatrechten tenminste niet voor dit geld!
Ook nog een ouwe stal ook nog, bank en ikzelf wilde geen nieuwe stal financieren!! Daarvoor was en is de melkprijs gewoon te laag in Nederland!!
Knelgevallen met een nieuwe te grote stal hebben dat in elk geval voor elkaar!!
Ze hadden mijn sympathie kunnen krijgen als ze hadden gestreden voor teruggave van de generieke korting want dan was hun probleem ook opgelost!
Nu moet ik terug denken aan de invoering van de superheffing en wie er toen allemaal knelgeval waren! Zie ik nu weer! Soms toch wel erg groot risico genomen!!
cornelissen
Quote Reactie van @Flinstone:
Ze hadden mijn sympathie kunnen krijgen als ze hadden gestreden voor teruggave van de generieke korting want dan was hun probleem ook opgelost!

Kan ik even niet volgen , wat dat met "roven "van latente ruimte te maken heeft
+9
Flinstone
@cornelissen jij had ten tijde van de quotering kennelijk een alternatief om geld te verdienen met je latente ruimte en dat alternatief heb je nog steeds!
De korting van 8,3% is korting op iets wat we al hadden en jij mag je overtollige grond gewoon houden en dus ook je alternatief van geld verdienen op die grond!
Ik heb het niet bedacht en zal me ermee moeten redden en dat moet jij ook!
Hou op met zeuren en zeiken anders gaat die negatieve energie je meer kosten als die paar fosfaatrechtjes die jij kopen kunt want jij hebt blijkbaar al een nieuwe stal en de mestafzet! Wat is voor jou nou het probleem dan, leg eens uit hoeveel koeien wil je en hoeveel heb je er en hoeveel grond heb je van je familie gekregen?
slagroomvla
Quote Reactie van @cornelissen:
latente ruimte

Valt daar ook die pachtgrond van 500E/Ha. onder?

Volgens mij moet je blij zijn dat je nog rechten nodig hebt, dan heb je tenminste ook weer wat af te schrijven! Eigen bouwerij, nagenoeg gratis grond, als jij je niet scheel betaald aan belasting moet je mij is uitleggen hoe dat kan?!
cornelissen
Quote Reactie van @slagroomvla:
blij zijn dat je nog rechten nodig hebt, dan heb je tenminste ook weer wat af te schrijven!

Ik lees hier hele andere meningen over de korting.
Persoonlijk heb ik genoeg af te schrijven, stal is voor circa 2/3 mdv stal, toen had ik het wel bekeken. Als zelfbouwer moet je ieder jaar opnieuw een certificaat aanvragen met de dan geldende voorwaarden.
Helaas heb ik de afschrijving momenteel niet nodig
cornelissen
Quote Reactie van @slagroomvla:
Valt daar ook die pachtgrond van 500E/Ha. onder?

Nee, is natuurlijk wel latente ruimte nu , maar niet in 2015, wat ik claim.
Flinstone
@cornelissen 500€/ha man hou op met zeuren en ga rechten kopen dan heb je wat om af te schrijven!
Ik heb meer beklag met Christo als met dat verwende gedram van jou!
+2
de hoef
Quote Reactie van @Flinstone:
t Christo als met dat verwende gedram van jou!

zie weinig verschil ,hebben op koste van de belasting betaler dure stal gebouwd,inprinciepe door de subsidie veel te groot gebouwd , en nu de hand ophouden voor gratis rechten
de 1 heeft een mooie stal en wil rechten krijgen
de ander heeft rechten plus een korting ,en mag zijn eigen stal betalen
de derde heeft mooie stal , kan grond verkopen voor rechten ,
+1
pieta
Quote Reactie van @de hoef:
de derde heeft mooie stal , kan grond verkopen voor rechten ,

Ho ho, je mag niet in oplossingen denken want dan klopt het deskundigenrapport niet meer. Daar gaan ze niet mee rekenen.
+1
de hoef
@pieta ,maar je eigen broek ophouden is geen schande
+1
cornelissen
Quote Reactie van @de hoef:
maar je eigen broek ophouden is geen schande

Daarom in principe grondgebonden melkveehouderij, zijn er geen rechten nodig meer en weinig of geen discussie over maatschappelijke acceptatie en de europese unie tevreden . Hoeft er ook geen latente ruimte te worden "geroofd "bij melkveehouders ,die op dit vlak aantoonbaar hun verantwoordelijkheid nemen
de hoef
Quote Reactie van @cornelissen:
"geroofd "

jij snapt um niet ,jij kunt je grond omzetten naar rechten ,alleen jij wil dat niet,
of heb je de te dure stal gebouwd en gefinancieerd door je eigen grond in erfpacht te doen
cornelissen
@de hoef Duidelijk weer een ongenuanceerde opmerking, als voorwaarde door de bank voor financiering moet je ongeveer 1 ha per 2 ligboxen hebben hier,anders wordt het onderpand voor de bank minder waard. Immers een stal zonder of te weinig grond is natuurlijk minder courant. Overigens zit op de grond ook een hypotheekinschrijving, dus als de bank mee wil levert dat weinig op, nog los van de mogelijke inhouding bij RFC
De exploratie is immers uitgerekend op de stal met bijbehorende gronden als dan 30 % latente ruimte wordt "geroofd" is het allemaal een moeilijke zaak. Je bent dan duidelijk disproportioneel geraakt door deze fosfaatellende en dat neem ik de sector en de politiek kwalijk.
slagroomvla
Quote Reactie van @cornelissen:
Je bent dan duidelijk disproportioneel geraakt

Hoe uit zich dat dan in het dagelijks leven? eten van de voedselbank? bijzonder beheer kijkt bij al je uitgaven mee?
cornelissen
@slagroomvla Geen rendabele exploratie mogelijk, deskundigenrapport ter inzage , neem dan ook maar even je eigen boekhouding mee, kan ik mogelijkerwijs zien ,wat ik verkeerd doe.
Vergelijk het maar met melken voor 20- 25 cent, val je morgen niet om ,maar je houdt het structureel niet vol en je overige vermogen te laten verdampen met een onrendabele exploratie tot het einde is geen duurzaam bedrijfsmodel.
slagroomvla
Quote Reactie van @cornelissen:
val je morgen niet om ,maar je houdt het structureel niet vol en je overige vermogen te laten verdampen met een onrendabele exploratie

Waarom nog doormodderen? bel de makelaar maar, als het allemaal zo kansloos is als je ons wil doen geloven. Jou dagelijkse klaagzang en beschuldigende vingertje richting anderen gaat je niks brengen. Of je moet graag als een enorme zeur bekend willen staan..
+4
de hoef
Quote Reactie van @cornelissen:
Geen rendabele exploratie mogelijk,

denk jij dat degene die 8% gekort zijn nog wel rendabel kunnen boeren ,en dan ook nog extra grond aan moeten schaffen om een volgende korting te ontlopen ,
tis overal wat cornelissen niet alleen bij jou
christo
@de hoef Volgende korting is voor iedereen denk ik omdat dan de argumentatie stikstofplafond is.
pietjepuk
Quote Reactie van @christo:
stikstof

Ook alle stikstof kan ik op mijn grond plaatsen
slagroomvla
Quote Reactie van @christo:
Volgende korting is voor iedereen

Ja logisch, of ze moeten het fosfaatplafond voor de melkveehouderij willen gaan verlagen...
Voor alle andere doelen; stikstof en de klimaat flauwekul mag iedereen verplicht mee doen. En dat gaat ook gewoon gebeuren, al denken sommigen dat de sector het zelf weer is gaat 'oplossen'....
cjw73
@christo is hier de laatste week vaak genoeg al gepasseerd. Volgende korting is weer voor de niet ggb bedrijven.
cornelissen
@cjw73 Zo staat het wel in de wet,alleen met een nog te bepalen jaar voor de grondgebondenheid
de hoef
Quote Reactie van @christo:
de argumentatie

hoop het ook ,maar kijk nergens meer van op
nog liever geen korting voor iedereen
+1
pieta
@cornelissen Wat is dat voor een bank dan? Daar hebben ze bij ons nooit over gesproken. Als je als echte ondernemer had gereageerd had je net als die veelmelker bij jou ergens in de buurt direct een GVE-referentie overgenomen ttv FRP-plan. Voor amper 100 euro/kg fosfaat. Had je je referentie bij RFC op orde gehad. 30 koeien tekort zei je meen ik ooit. 30 mk *40 kg fosfaat * 100 euro is 120.000 euro. Desnoods 3 ha grond verkopen. maar ik zou geopteerd hebben voor wat bijlenen. Had je het op dit moment al weer een stuk terugverdiend. 30 mk maal 1 jaar en 9 mnd melken * jaarwinst per koe(extensief) 1.500 per jaar is al zowat 80.000 weer terug.
pieta
@pieta En daarnaast voer je gewoon de gerechtelijke procedures om je evt gelijk te halen.
Frans1
@pieta wou dat ik die 1500 haalde😁
pieta
@Frans1 Is in principe een bruto-resultaat. Stal staat er toch etc. Op een melkkoe een saldo van 1.500 euro halen is niet zo moeilijk.
+1
de hoef
Quote Reactie van @cornelissen:
grond ook een hypotheekinschrijving

dat klopt maar die is in de meeste gevallen niet zo hoog dat er niks over blijft bij verkoop en eventueel rechten aankoop ,bij de intensieve zullen ze rechten moeten verkopen om grond te kopen ,daar zit geen hypotheek op maar verkleind wel je omzet ,en ze hebben al 8% ingeleverd
Leo,s vriend
Quote Reactie van @cornelissen:
Daarom in principe grondgebonden melkveehouderij, zijn er geen rechten nodig meer en weinig of geen discussie over maatschappelijke acceptatie

2250 koeien melken op 1000 ha is dus wel maatschappelijk geaccepteerd?
+1
Farmer_
@Leo,s vriend Afval water laten lopen wel?
Leo,s vriend
@Farmer_ niet relevant, naast die leiding ligt er eentje voor huishoudelijk riool, die had ook kunnen knappen. Dit is een kwestie van overmacht.
Waterschap heeft momenteel indringende gesprekken met leverancier van leiding, dan weet je wel welke kant het opgaat.
cornelissen
@Leo,s vriend geen idee,denk het niet zo erg,misschien in oost groningen. Hier zijn het meest gezinsbedrijven en meest weidegang ,dus dat is geen moeilijkheid.Daarom zeg ik ook weinig of geen discussie , maar grote megabedrijven zal iets meer discussie in de samenleving geven.
Europese unie (nitraatcommissie )zal het waarschijnlijk weinig uitmaken
Leo,s vriend
Quote Reactie van @cornelissen:
geen idee,denk het niet zo erg,misschien in oost groningen. Hier zijn het meest gezinsbedrijven en meest weidegang ,dus dat is geen moeilijkheid.Daarom zeg ik ook weinig of geen discussie , maar grote megabedrijven zal iets meer discussie in de samenleving geven.Europese unie (nitraatcommissie )zal het waarschijnlijk weinig uitmaken

Ik heb wel een idee, denk het wel, tis een kwestie van tijd tot v B de pers haalt met hoop lawaai over mega.
Hier ook gezinsbedrijven met meest weidegang, maar hier in de buurt wilde ene K.K een stalletje van 1000 koeien neerzetten, gaf wel enige ophef...............pleuris brak uit.
Klopt, op EU niveau is dit niks bijzonders.
weurding
En knelgevallen nemen afscheid van lto?
buorman
@weurding
LTO meld zich als knelgeval, omdat de nog niet geroyeerde leden afscheid nemen
+1
cornelissen
Wat je volgens mij niet moet doen @christo is het lidmaatschap van LTO opzeggen. Je hebt al voor je eigen ondergang betaald, dus confronteer het bestuur er ieder keer ook maar mee.
Verleden week heb ik zelf twee bestuursleden van de NMV ontmoet in Drachten en je kunt wel raden waar het over ging.. Voor hun een zeer pijnlijk onderwerp,dat was wel duidelijk. Men kon niet ontkennen ,dat de "knel"gevallen, dus hun eigen leden waren opgeofferd voor de derogatie en fosfaatrechten. Wel de schuld een beetje schijven naar de minister, maar in wezen heeft men geen verweer. Ik zou zeggen ,confronteer de bestuursleden nog jaren met het opofferen van leden, die niets onwettigs hebben gedaan. Zeg je je lidmaatschap op, dan kom je niet meer op de vergaderingen van voor jou lto en voor mij nmv en daar kun je ze raken.
+1
christo
@cornelissen Ik heb mijn lidmaatschap laten eindigen per 31-12-2018. Wanneer lto vertikt om iets voor mij te betekenen ga ik mijn eigen weg. Slechter dan hoe het was kan niet.
+1
familie pelle
@cornelissen volgens mij moet jij eens wat minder vaak in slaap sukkelen op die vergaderingen waar je altijd heen zegt te gaan. Want laat 1 ding effe helder zijn; de nmv kun je onmogelijk de ontstane chaos en dus jouw situatie kwalijk nemen. De nmv heeft hard gestreden om dit te voorkomen. Indien je dit tijdens de vergaderingen niet hebt meegekregen is er op internet documentatie genoeg.
cornelissen
@familie pelle Klopt wel ,waren altijd tegen fosfaatrechten,maar zijn als meelopers wel akkoord gegaan zonder een fatsoenlijke "overgangs"regeling in de fosfaatwetgeving en dat kan ik ze wel kwalijk nemen
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @cornelissen:
en daar kun je ze raken.
Welnee joh! Het interesseert ze geen flikker!
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Het interesseert ze geen flikker!

Hoe je denkt over een andere ,zegt een boel over je zelf
de hoef
Quote Reactie van @cornelissen:
kun je ze raken.

gaten in de sneeuw pissen bedoel je ,
je raakt daar niemand lullen net zolang tot jij het zat bent ,en gaan dan weer vrolijk verder
christo
@de hoef En waarom hebben ze die houding?
de hoef
@christo mij niet vragen ik zit er niet in
christo
@de hoefDe meesten die er wel in zitten hebben ook geen idee.
+3
de hoef
@christo zou het geen goed idee zijn om er zelf in te gaan ,verstand heb je wel ,is voor ons misschien ook beter
+1
Flinstone
@de hoef voor Christo en Cornelissen was het wel eens goed dat ze in het LTObestuur gingen zitten! Die lui kinnen het toch ook niet voor iedereen goed doen!
En dan hebben ze bij een volgend probleem in elk geval voorkennis!
Nogmaals hier doet de korting ook erg veel pijn waar wij hier ook op 10% groei voor noppes hadden gerekend!!
Kan amper an hetzelfde leveren als met de quotering!
Ook nog behoorlijk gefinancierd en geen geld om fosfaatrechten te kopen!
Dus plannen ietwat bijstellen en het kan betekenen dat hier geen opvolger meer komt!
Of ik het laatste erg vind?, tja ik heb geen spijt dat ik boer ben geworden en toen was het ook allemaal kansloos en toch zijn we zover gekomen als we nu zijn !
cowboys
@Flinstone kansloos en als je nu stopt heb je er dan wat aan over gehouden? Of alleen een versleten lichaam?
Flinstone
@cowboys haha, nou als ik bekijk dat m’n carrière toch zo’n beetje ver over de helft is en ik het werk altijd met plezier gedaan heb!
Versleten lichaam, ja de pijntjes begin ik ook te voelen maar was dat anders geweest als ik in loondienst had gewerkt?
Niet met mijn opleiding dan had ik verder moeten leren maar daar is niet van gekomen!
Alles optellende toch een behoorlijk pensioen opgebouwd en dat had je in een job met vergelijkbare opleidingseisen niet gered!
+1
christo
@Flinstone Ik ga liever dood dan in een lto bestuur.
Flinstone
@christo Oh das dan jammer! Je wordt er niet dommer van als je iets voor de medemens doet! Misschien een baantje bij de kerk dan!?
Je hebt in elk geval tijd genoeg gezien de tijd die je hier op dit forum doorbrengt! Besturen is zinvoller als een beetje oeverloos discussiëren hier!
+1
de hoef
@Flinstone hier idem ,de tijd zal het leren
+7
Boerderie
@cornelissen
Ik twijfel of ik hier wel op moet reageren, maar doe het toch: De vraag die mij oprecht bezig houdt is of u zich wel beseft wie u er uiteindelijk mee 'raakt'. U bent lid van een vereniging, dat betekent dat u en uw medeleden sámen NMV zijn. Niet alleen u, niet alleen de ander. Enkele van de leden van de club werpen zich vervolgens op als bestuurder, om het zo goed mogelijk proberen te doen voor diezelfde leden. Daar staan motivatie en drive aan ten grondslag, voor het geld hoef je het als bestuurder (bij NMV iig) écht niet te doen. Dat NMV niet alle specifieke wensen van haar leden individueel kan bekoren, lijkt me geen hogere wiskunde. Maar dat eigen leden de club consequent naar beneden halen, raakt niet alleen het NMV bestuur, het raakt de gehele vereniging op zich. Uw medeleden dus. De mensen voor wie die bestuurders voor dag en dauw, naast hun andere dagelijkse werkzaamheden op de boerderij, weer op pad gaan om hun belangen naar eer en geweten zo goed mogelijk te behartigen. Dat u ontevreden bent is inmiddels wel pijnlijk duidelijk. Maar waarom lid zijn van een verenging om deze alleen maar naar beneden te halen? Ik begrijp daar, ben ik bang, niets van... Is dat de afdruk die u straks graag achter wilt laten?
+2
Flinstone
@Boerderie de spijker op de kop geslagen
+2
slagroomvla
Quote Reactie van @Boerderie:
Maar waarom lid zijn van een verenging

Dan blijkt hij ook nog is in september 2010 te zijn gewaarschuwd door de toenmalig NMV voorzitter! Maar nee, alleen aanhalen wat hem past... Heb in ieder geval medelijden met zijn thuisfront, als dat er al is, en er van uitgaand dat hij daar het zelfde jank verhaal bezigt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
82
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
0