Volgens het OM is er maar één oplossing: minder mest en dus minder vee

Originele beschrijving

Mestoverschot: Een jaar geleden onthulde NRC fraude met mest. Minister en sector zouden die aanpakken. Die belofte is niet volledig ingelost. En het mestprobleem groeit.

Deel dit topic Volgens het OM is er maar één oplossing: minder mest en dus minder vee (nrc.nl)

Mestoverschot: Een jaar geleden onthulde NRC fraude met mest. Minister en sector zouden die aanpakken. Die belofte is niet volledig ingelost. En het mestprobleem groeit.

van Ittersum

Laatste  |  

Reacties

+11
slagroomvla
Het OM heeft geen mening, een ambtenaar presenteert zijn mening als de mening van het OM.

De anti landbouw georganiseerde media, aangestuurd door de linkse kliek draait weer overuren de laatste weken!!
dwers
Dag derogatie!!!
+3
van Ittersum
@dwers tis de NRC die heeft heel veel werk verzet mbt deze onderzoek maar niet de verwachte maatschappelijke reactie gekregen. Ga er maar vanuit dat hier een NRC- ZZP-er journalist mee bezig is geweest en het verdienmodel van zo'n redacteur is mede gebaseerd op inhoud, actualiteit en reactie.
Hier in Fryslân hebben ook zo'n vooraf gekleurde journaliste mevr. J.d.B. schrijvend voor de grootste provinciale krant

Vraag me of of het OM wel politieke vraagstukken mogen uitspreken, ze zijn in dienst van...
+9
KOC1981
Rare conclusie ook, er is teveel fraude, er zijn teweinig controleurs --> oplossing is minder vee.
met andere woorden, er is te veel drugscriminaliteit, er zijn te weinig politiemensen --> oplossing is minder inwoners in amsterdam, eindhoven,... en de haven ook halveren?
van Ittersum
@KOC1981 nrc schrijft dit, je moet toch wat als de vorige keer er geen Kamervragen opleverde
+2
KOC1981
En als ik zie wat hier stopt dit jaar en binnen 3 jaar bij de Brabantse plannen, opkoopregeling varkensrechten,... hoeven ze zich in het zuiden nergens druk over te maken, komt vanzelf.
willemkopalt
@KOC1981 in het noorden ook het gaat snel
+1
Twentsch Land
Zou die uitgaan van recente aantallen of van een paar jaar terug, vee bestand is al fors minder.
+1
paul1
@Twentsch Land info waar ze van uit gaan is allenaal achterhaald. OM werkt niet zo snel.
de hoef
@paul1 ik wordt een beetje immuun voor zulk nieuws
Twentsch Land
@de hoef

Denk dat veel veehouders wel een beetje immuun wordt van zulk nieuws.....het probleem is dat zulk nieuws veel meer wordt gelezen door mensen die daar niet immuun voor zijn maar ook niet de kennis hebben van hoe het werkelijk zit......gevolg is dat die groep het voor waar aanneemt.
+1
de hoef
@Twentsch Land als ik hier in het dorp over de tweeling fraude begin weet bijna niemand er nog wat van ,valt me altijd reuze mee
van Ittersum
@de hoef kwam u alweer uit Koudekerke? Bij ons weten ze het te pas en ons te pas nog steeds te benoemen terwijl ze amper weten wat een koe is (sarcastisch gezegd)
de hoef
Quote Reactie van @van Ittersum:
Koudekerke?

nee uit uitik en daar weten ze van niks
de hoef
@de hoef heb laatst mee de verlichting in het dorp de robot open gesteld niks als lof en leuke reacties van de mensen ,soms een keer een vraag ,maar meeste zijden wat werken jullie hard en wat een regels allemaal
van Ittersum
@de hoef ging mij erom , als iemand uit Brabant een scheet laat hier in het noorden dat lang weten te onthouden als zijne een milieuovertreding voor de hele sector.
Ik ben dan ook zo'n typ die dan zegt tegen zo'n persoon ( toevallig een bril op ofzo) "die laatst opgepakte pedofiel had ook een bril wist je dat? Oppassen met dat soort mensen" puur van...ook even stigmatiserend bezig
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
Bij ons weten ze het te pas en on te pas nog steeds te benoemen terwijl ze amper weten wat een koe is (sarcastisch gezegd)

Wie zijn die "ons"?
Ik neem aan dat je geen boeren bedoelt.
+3
nederlandse boer
Deze reactie van het OM is gewoon in samenspraak met LNV en minister Schouten. Met dit soort uitspraken kan Schouten wel iets om in versneld tempo de veehouderij af te breken. Dit lees je toch steeds en zie je toch steeds in al haar handelingen: geen verevening voor fosfaat terwijl dit prima gekund had, geen tegemoetkoming knelgevallen ondanks 4 mln kg ruimte in 2018 terwijl dit prima gekund had, toch die afroming op verleasen terwijl dit helemaal niet nodig is. Je proeft de onwil om iemand tegemoet te komen als het gaat om dieraantallen en je proeft de sterke wil om de reeds begrensde dieraantallen verder terug te draaien.

Al deze dingen helpen mee om uiteindelijk op het kringloopboerderijtje van Ot&Sien terecht te komen. Het 'ideale' plaatje van Schouten/LNV...…………………...
+1
Jan S
Quote Reactie van @nederlandse boer:
Al deze dingen helpen mee om uiteindelijk op het kringloopboerderijtje van Ot&Sien terecht te komen. Het 'ideale' plaatje van Schouten/LNV...…………………...

Ik ben het met de rest van het verhaal roerend eens, maar Ot & Sien verhaal waag ik te betwijfelen. De varkenshouderij is ons voorland. Allemaal "mega"bedrijven met hier en daar een biologisch Ot & Sien boerderijtje voor marketingdoeleinden en de beeldvorming van de burger/consument.
nederlandse boer
@Jan S In principe is het nu al zo dat de bedrijfsontwikkeling op slot zit gezien de prijs van fosfaatrechten. Koetje erbij per jaar noem ik geen bedrijfsontwikkeling. Dat is een groot verschil met de varkenshouderij waar inderdaad grootschalige bedrijven overblijven. Op het moment dat dit absurde systeem gehandhaafd wordt schuif je met 50% van de bedrijven sowieso al richting Ot&Sien. Zeker in combinatie met iets als kringloop en grondgebondenheid.
+2
Jan S
@nederlandse boer Dat gelul over bedrijfsontwikkeling altijd. Als iedereen nu gewoon eens er na streefde een bedrijf op te bouwen bouwde waar een fatsoenlijk inkomen verdiend kon worden. Maar boeren zijn echte kudde dieren, als er een paar op hol slaan dan beginnen ze allemaal te rennen. Het maakt niet uit waarheen. De afschaffing van het melkquotum heeft een mooi inkijkje opgeleverd in de psyche van de Nederlandse kudde boeren.

Toe we nog Melkquotum hadden groeiden de bedrijven en ze zullen dat nu we fosfaatrechten hebben ook gewoon doen. Net zo lang tot het grootste deel van de boeren niet meer gelooft dat eeuwige groei noodzakelijk is voor een fatsoenlijk inkomen. Maar als bij wijze van spreken de derde wereld oorlog dan zal de groei ook wel over zijn. Dan hebben ze wel andere dingen aan hun hoofd.
simpel
@Jan S derde wereld oorlog
Als er weer honger in de wereld komt word voedselproductie wel weer gewaardeerd!
demelkboer
Als ik nu begin met 'we gaan de veestapel verkleinen' dan krijg ik niet alle partijen mee die ik mee moet krijgen." aldus Schouten. Het zit hem in het woordje "nu"
christo
@demelkboer Jij snapt um. Dan kun je beter zorgen dat het een beetje fatsoenlijk gebeurt.
demelkboer
@christo fatsoenlijk is een ruim begrip
cjw73
@demelkboer vroeg of laat gebeurt het ook net zo zeker als 1 en 1 2 is.
De vleesindustrie gaat fors achteruit en wij gewoon naar grondgebonden. Links krijgt het absoluut voor elkaar.
+1
van Ittersum
@cjw73 dat zeg ik hier al tijden, links krijgt vroeg of laat altijd gelijk , links bestuurt, rechts is te druk met ondernemen/geld verdienen. Dus wees dan de slimme rechtse persoon en zorg dat je links meekrijgt ipv tegen je hebt. En dat meekrijgen krijg je door samenwerken en daardoor kun je die/dat beleid buigen. Kijk maar bij werkgevers versus werknemers , een werkgever haalt het meeste rendement door gebruik te maak en samen te werken met zijn grootste kostenpost : de werknemer. Op het moment dat hij alleen denkt aan rendement verliest hij van zijn werknemer en verliest hij zijn rendement ook. Geen linkse gedachten, maar rechtse wijsheid.
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
links krijgt vroeg of laat altijd gelijk , links bestuurt, rechts is te druk met ondernemen/geld verdienen.

Er bestaat geen links en rechts in de politiek. Achter de coulissen,in de regering is het allemaal paars. Links en rechts wordt gebruikt om de beeldvorming van de goedgelovigen tevreden te stellen. Werkt lekker polariserend. En wie verdeelt die heerst.
+1
cornelissen
Quote Reactie van @cjw73:
wij gewoon naar grondgebonden. Links krijgt het absoluut voor elkaar.

Helma Lodders heeft mij overigens mede die "smerige streek " geleverd om latente ruimte te "roven"
+2
demelkboer
@cjw73 als het er voor mij uiteindelijk beter van wordt vind ik het allemaal best. Ik zie ook gebeuren dat de vlees productie weer meer op het melkveebedrijf komt te liggen. Niet binnen 10 jaar maar wel op lange duur. Iets meer naar dubbel doel en afmesten stieren. Pas meer in de kringloop gedachte. De kalver sector past niet zo goed in de kringloop gedacht als zal van Drie je anders doen geloven.
Weidezicht
Reageren naar de betreffende media. Liefst massaal en openbaar. Of het helpt? Maar niets zeker niet en hier op prikkebord weten ook niet echt. Belangenbehartigers kunnen daar wel persoon voor in dienst nemen om op alle hele leugens en halve waarheden te reageren..
van Ittersum
@Weidezicht was ook weer een uitspraak op persoonlijke titel van de officier begreep ik nu.
van Ittersum
@Weidezicht was ook weer een uitspraak op persoonlijke titel van de officier begreep ik nu.
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
was ook weer een uitspraak op persoonlijke titel van de officier begreep ik nu.

Ja natuurlijk, wat dacht je dan? Dacht je dat die man zou zeggen "Wij namens het OM vinden dat er minder vee moet komen"
Op persoonlijke titel, maar wel goed geregisseerd. Past mooi in het verhaal dat iedereen vindt dat er minder vee moet komen en dat het wettelijk gezien niet anders kan. Nu moet alleen LTO haar verantwoordelijkheid nog even nemen en ze kunnen verder naar de volgende stap.
Kootst
Ja, minder vee ....
Kleine boertjes stoppen, grote worden groter ......
Per saldo minder vee, maar meer gesleep met mest .......
Wat een gel*l, het OM wijst naar een ander omdat ze zelf niet goed genoeg hun werk doen.
puddingbroodje
Het OM wil waarschijnlijk ook het aantal auto's halveren om minder ongelukken te hebben minder co2 minder overtredingen minder nieuw asfalt! alleen maar voordelen!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mest , fraude , vee en mestprobleem geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!